Sok honfitársunk nem is tudja, de a világbajnoki ezüstérem, illetve az aranylabda mellett (Luka Modric), bizony sorra szállítják a mi kutyánk kölykei a BL-győzelmeket is!

Futballnagyhatalom?

Horvátország 2018-ban bejutott a világbajnoki döntőben, ahol végül 4-2-re nyertek a franciák, de a déli szomszédaink óriási sikert értek el, amire miniszterelnök úr is kitért:

A horvátok sikere persze a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni - mondta Orbán Viktor. 

Majd azzal zárta gondolatát, hogy tulajdonképpen a horvát foci a "mi kutyánk kölyke". Ennek fényében különösen szívet melengető, hogy az elmúlt években rendszerint volt egy horvát labdarúgó, aki BL-döntőt játszott, mit játszott, nyert! Gyakorlatilag hét éve veretlenek, ha a BL-ről van szó. 

A sorozat még 2013-ban kezdődött, mikor Mario Mandzukic a Bayern Münchennel BL-t nyert, ráadásul a fináléban gólt is szerzett (ahogyan a vb-döntőben is). A következő évben Luka Modric a Real Madrid karmestereként nyert, míg 2015-ben Ivan Rakitic követte őt, aki szintén gólt szerzett a döntőben! A következő három év az előbbi játékosról szólt, aki nélkül nem rendeztek finálét, triplázott a Real, míg Modric aranylabdát nyert 2018-ban! 

A három évvel ezelőtti döntő azért is volt érdekes, mert mindkét oldalon volt horvát játékos, hiszen Dejan Lovren a Liverpoolt erősítette. A következő évben már nem kaptak a kezdőkben helyet a horvát játékosok, de a Liverpool megszerezte a trófeát, ezáltal Dejan Lovren is gazdagodott egy BL-győzelemmel, így a sorozat nem szakadt meg, ráadásul 2020-ban folytatódott: Ivan Perisic ott ült a kispadon a Bayern München sikerénél. 

Azt gondolhatnánk, hogy ez ennyi volt, minden véget ér egyszer, de idén is lesz horvát játékos a BL-döntőben: Mateo Kovacic. A Chelsea labdarúgója elvileg már május közepén visszatérhet, így akár a pályán lehet, ami egyet jelent: Chelsea fogja nyerni a BL-t. Sokan ezt túlbonyolítanák, de felesleges. Az érdemi kérdések el is dőltek!

Borítókép: Mateo Kovacic (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

0:0 - pénzvisszafizetés a foci Eb-n

Visszafizetés a 0:0-val végződő Euro 2020 vagy Copa America 2021 mérkőzéseken

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org