A népakarat ellen megyek a norvég rangadón!

Gavrilo
1 tipp
2020 dec 11. 17:37
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien Rosenborg BK Molde FK

A Konferencia Ligára hajtó csapatok pótlásairól fog szólni a vasárnapi forduló, amely során pályára lép a Rosenborg, a Kristiansund és az Odd is. A három meccs közül a Rosenborg hazai játékát emelném ki a Molde ellen, ahol a szorzókban leginkább értéket találhatunk.

Hetek óta vakvágányon

Åge Hareide hivatalosan szeptember elsején vette át az RBK vezetését és hangzatos sikerekkel indította második regnálást a klub élén. Egy rövid ideig még a Moldét is megelőzték és feljöttek a második helyre, ami a maximum lett volna erre a szezonra mind nekik, mind a többi csapatnak a Bodø formáját elnézve. Azonban a kezdeti lendület november elején elszállt, miután 3-0-ra kikaptak a Viking ellen Stavangerben. A korábbi eredményeket tekintve először ez csak egyszeri kisiklásnak tűnt, azonban ezt további három vereség (Brann, Bodø, Vålerenga) követte és a győzelem útjára az előző körben a Mjøndalen ellen tértek vissza. De hogyan? Teljesen egyenrangú ellenfél volt a 15. helyezett csapat a Lerkendalban és akár nyerhettek is volna, mivel a helyzeteik is megvoltak a gólszerzéshez. A végén azonban az RBK némi szerencsével jól jött ki egy szöglet utáni kavarodásból és a 96. percben megszerezték a győztes találatot. Ennek következtében a saját kezükben van a sorsuk, mivel ha megnyerik a maradék két bajnokijukat (Molde és Sandefjord), akkor biztosított a Konferencia Liga helyük.

Egyelőre kérdéses, hogy a Rosenborg szerepelhet-e jövőre a nemzetközi kupában.
(Fotó: DarioZg / Shutterstock.com)

Egyébként a játékosállományt nem lehet vádolni a gyenge eredmények miatt. Alig volt a fent említett fordulókban hiányzó és ez most is hasonlóképpen van. Islamovic visszatérhet az egymeccses eltiltásából, azonban Helland már a szezonban nem bevethető. Ettől függetlenül ez egy erős Rosenborg, azonban a Mjøndalen elleni játékuk így is gyenge volt. Nem tudom hogyan lehet ezen változtatni három nap alatt, mindenesetre piszok nehéz dolguk lesz egy lendületben lévő Molde ellen!

Szezon kimaxolva!

A Molde megtette a 2020-as évben, amit meglehetett. A Bodø idén verhetetlennek bizonyult a bajnoki címet tekintve, norvég kupa nem került megrendezésre, míg az Európa Ligában továbbmentek az Arsenal mögött és a tavaszi folytatásra várnak. Ennél többet nem érhetnek el és rosszabbat sem, mivel a második helyük is már garantált az Eliteserienben. Ettől függetlenül nem várok tőlük gyenge játékot, mivel a Rosenborg ellen összecsapásokat senki sem veszi motiválatlanul. Az elmúlt 20 éve legeredményesebb együtteséről beszélünk, ráadásul az utóbbi szezonok alapján a Moldénak van is törleszteni valója, így ha valakik, akkor ők biztosan keresztbe akarnak majd tenni a riválisuknak.

KOEFFICIENS. Mint tudjuk, a Ferencváros korábbi Bajnokok Ligája ellenfele volt a norvég csapat és érdemes megnézni, hogy ki járt jobban a playoff után. Pénzügyileg mindenképpen a Fradi, viszont koefficiensek terén már más a helyzet. A Molde 10 pontot szerzett az Európa Liga csoportkörében, így az idei szezonban már 7 koefficiens pontot gyűjtött a Ferencváros ötjével szemben, tehát ilyen téren az EL jobban termelt. Egyébként a Moldéhoz hasonlóan a Dinamo Zagreb is gyarapíthatja még tavasszal az eddig megszerzett 10 koeff. pontját, míg a Celtic már nem (3 koeff. p.).

Sérülések terén sem állnak rosszul a kék-fehérek, mivel a peremembernek számítható Ulland Andersen és Sjølstad hiányzik, illetve a védelem tengelyéből Bjørnbak mostanában többet van az orvosi szobában, mint a pályán. Ettől függetlenül az ősszel beindult a Molde. Az Európa Liga csoportkörében elért második hely mellett a bajnokságban is ellentmondást nem tűrően szerepelt. Az elmúlt 8 fordulóban egyedül a KBK ellen vesztettek pontokat (2-2), míg a maradék hét összecsapáson győztek. Tehát a formában eléggé eltérő különbséget vélünk felfedezni. Ráadásul a hétközi EL meccs sem lesz döntően befolyásoló tényező, mivel a Rosenborg is csütörtökön pótolta a Mjøndalen elleni meccsét

Összefoglalva, a helyzet a következő: szerintem a bukik helyesen egy kicsit esélyesebbnek gondolták a Rosenborgot, azonban a sportfogadók elkezdték lenyomni a hazai oddsot, abból kiindulva, hogy a Moldénak úgymond tét nélküli már a meccs. Azonban nem értek velük együtt, mivel az RBK rendkívül görcsösen játszott az utóbbi hetekben és valami egyáltalán nincs rendben náluk. Velük egyidőben játszik a Kristiansund (vs. Stabæk) és az Odd (vs. Sandefjord) is, ha pedig pontot veszítenek a Lerkendalban, akkor a riválisoknak ki vannak szolgáltatva. Azért ez elég nagy teher lesz nekik, míg a Molde játékosaira akár jó hatással is lehet, hogy nincsenek eredménykényszer alatt. Ennek következtében, valamilyen formában mindenképpen a vendégek felé mennék el.

Borítókép: Forrás: sportfogadas.org

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Rosenborg - Molde Tipp

    X2
    1.64 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Amerikai sportok heti nyereménysorsolások

  • Zsebelj be minden héten 160 ezer forintot NBA-re, NHL-re, NFL-re és MLB-re megtett fogadásaiddal.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek