Egyre nagyobb a baj Valenciában, sokáig az élmezőnyhöz tartott a klub, de az elmúlt fordulók során, mindössze egy győzelmet szereztek. 

Valencia - Athletic Bilbao

Különböző spanyol hírforrások is megerősítették, miszerint José Gayá megsérült a Villarreal elleni mérkőzésen. A balhátvéd sérülése olyan súlyos, hogy minimum 2-3 hetet ki kell hagynia, de lehet többet is. Valószínű, hogy ebben a szezonban már nem számíthat rá a csapata. Albert Celades nagy gondban, ugyanis Ezequiel Garay szintén a maródiak listáján, ahogyan Mouctar Diakhaby is. 

A középhátvéd pozícióra maradt három játékos, akik közül Gabriel Paulista a biztos pont, de ő nemrég épült fel sérüléséből. Hugo Guillamón játéka nagyon gyenge, Eliaquim Mangala pedig vállalhatatlanul játszik. Az egykor nagy reményekkel Angliába igazoló francia védő teljesen szétesett, romokban ő is, illetve a Valencia védelme is. Abban bízhatnak, hogy a Bilbaót hazai pályán fogadják. 

Jasper Cillessen (Fotó: MDI / Shutterstock.com)

A kényszerszünet óta kétszer játszottak otthon: Levante (1:1) és Osasuna (2:0). Ez talán jó előjel, mely kedvezhetne a hazaiaknak, ugyanakkor a Bilbao kezdi elkapni a fonalat. Idegenben megszorongatták a Barcelona, mint kiderül az Atlético Madrid elleni 1:1 is nagy bravúr volt, szóval összességében a baszkok jobb formában vannak. Náluk minden attól függ, hogy milyen lesz a hatékonyságuk a kapu előtt. 

Az első tipp egy X2 vagy DNB Bilbao lett volna erre a találkozóra, azonban előbbinek nagyon alacsony a szorzója, míg önmagában a Bilbao sikernek nincsen akkora értéke ilyen szorzón (2.10). Érdemes azonban valamit megfigyelni: sem a Valencia hazai pályán, sem a Bilbao idegenben nem overes csapat, viszont, ami a mindkét csapat gólt szerez opciót illeti, ott már mindkét klub "bizakodásra" okot adó számokat hozott (Valencia 9 hazai bajnoki, Bilbao 10 idegenbeli bajnoki). Ennek fényében, mi inkább emellett döntünk, hiszen a Valencia hátsó alakzata bármikor képes gólt kapni (főleg Gayá nélkül), de a Bilbao védelme sem teljesen stabil. 

Borítókép: Gabriel Paulista (Fotó: Cosmin Iftode / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Valencia - Athletic Club Bilbao Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    2.04 Unibet