Tippmixpro és Vegas.hu marketingcsapata Fotó: studiostoks/Shutterstock

A Tippmixpro és a Vegas is előszeretettel inspirálódik az Unibettől, vagy csak álmodunk?

Milán 2024 jún 8. 14:33 Szólj hozzá!

Sportfogadás Mix

Foci Eb-s bónuszok és játékok után vadásztunk, és akkor lettünk figyelmesek egy érdekes jelenségre, majd egy kisebb kutatás után újabb csalafintaságok derültek ki.

Javában zajlanak a készülődések a németországi foci Eb-re, a fogadóirodák ilyenkor előrukkolnak a jobbnál jobb ajánlataikkal, bónuszaikkal, ami a játékosok számára remek lehetőség lehet arra, hogy extra jutalékban részesüljenek. A hamarosan kezdődő tornára vonatkozó Eb-s promóciókat mi is összegyűjtöttük egy csoportba, ezzel segítve benneteket, olvasókat.

Akár rendszeresen, akár csak alkalomadtán (pl. foci Eb idején) fogadsz tudnod kell, hogy egy hasonló kaliberű esemény, mint a foci Eb 2024 számos lehetőséggel jár: ingyenes fogadások, extra tippjátékokban való részvétel, izgalmas nyereményjátékok, és akkor ne feledkezzünk meg az ilyenkor gyűjthető tárgyakról, mint például a játékoskártyák, söralátétek, különböző designú sörös poharak stb. Nemrég egy 2008-as Argentína, illetve egy Németország feliratú sörös pohárból kortyolgattuk a bele illő italt, és nem csak üdítő, de megmosolyogtató élmény is volt.

A magyar tehetségek nélkülözve lennének?

A jelenlegi írás a bukmékerekről szól, akik egy hasonló esemény előtt azért eléggé komoly munkát kell végezzenek: innovatív játékok kitalálása, felépítése, szabályzat kialakítása, hibák kiküszöbölése stb.

Közel 20 éve szervezünk különböző játékokat a Sportfogadas.org-on, és tudjuk, hogy ez mivel jár. És mi mindezt csak hobbi szinten csináltuk/csináljuk, bár valós nyereményeket felajánlva.

Emiatt is bosszantó lehet, amikor egyik oldalon mindent is megpróbálnak tenni annak érdekében, hogy száműzzenek egy piacról (magyar szerencsejáték hivatal vs. Unibet), csak azért mert nem rendelkezel magyar engedéllyel (EU-s licensz számukra nullát ér), de nem is adják meg a lehetőséget, hogy kiválts egyet, másik oldalon meg nagy előszeretettel használják fel az üldözött fél marketingcélú kampányait, fogadási ajánlatait.

Mi is beszámoltunk arról, hogy miért csak egyetlen egy fogadóiroda váltott ki engedélyt a magyar szerencsejáték úgynevezett liberalizációja után.  Azóta is folyik a macska-egér harc, aminek a végső elszenvedője a magyar sportfogadó, aki akarva akaratlanul kételyes háttérrel rendelkező irodákra szorul, fellendül a feketepiac

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért nem a magyar engedéllyel rendelkező irodáknál játsszanak? Röviden: egyre gyengébb oddsok, bónuszhiány, magyar sportra való fogadási lehetőség hiánya (Vegas).

Az aktuális feltételek és helyzet mellett az a furcsa, hogy a magyar engedéllyel rendelkező bukmékerek miért buknak el az innováció terén, és miért kell külföldi fogadóirodák kampányait, ajánlatait felhasználniuk sajátjaik alapjaként. 

Biztosak vagyunk benne, hogy Magyarországon számos tehetséges ember van, aki a reklám, a marketing területén is megállja a helyét, tud újítást hozni, innovatív, és nekik köszönhetően elő lehetne rukkolni akár saját általuk kigondolt és kivitelezett nyereményjátékokat promováló kampánnyal.

Az alábbiakban bemutatunk pár olyan példát ami a magyarországi fogadóirodák hitelességét megkérdőjelezi. Legalábbis egyediség szempontjából.

Adóköteles a Vegas.hu 100 milliós ingyenes Eb-tippjátéka

A Tippmixpro első valós, vagy nem is annyira valós ellenfele 100 milliós főnyereményt ígér annak a játékosnak aki rosszul tippel a foci Eb 2024 36 csoportkörös mérkőzéseire, emellett pedig még 4 rossz tippet is ad.

Aki korábban nem követte az eseményeket, vagy egy barlangban élt, akkor annak ez egy kecsegtető ajánlat, viszont aki egy picit is jártas a sportfogadásban annak ez a promóció nagyon is ismerős lehet.

Az Unibet ugyanis már a 2020-as labdarúgó Eb-n rendezett egy hasonló tippjátékot, majd ezt 2022-ben a katari foci-vb-n megismételte. Előbbin 35 millió volt a főnyeremény, utóbbin pedig 40 millió forint.

Ami érdekesség, hogy a 2021-ben részben hazai rendezésű foci Eb-n végül 3 magyar Unibet játékosnak is sikerült 0 találattal zárnia a versenyt.

A weboldalunkon szervezett hasonló játékon Khedron nevű fórumtagunk közel állt a sikerhez, bár az is igaz, hogy nem a végén csúszott le a nyereményről.

Bár a Vegas.hu megtoldotta a 36 csoportkört még 4 extrával, annak érdekében, hogy nehezebb legyen 0 találattal végezni, azért mi drukkolunk a résztvevőknek, hogy ez összejöjjön.

Ha véletlenül valaki csak gyorsan futotta át a Vegas.hu százmilliós Eb-tippjátékának részvételi feltételeit, azért nem árt tudni, hogy a nyeremény adóköteles (15% személyi jövedelemadó + 13% szociális hozzájárulási adó), így jutunk el a nettó 72 millió forintig, ami továbbra is egy csodálatos összeg.

Az még rendben van, hogy a nyereményt személyesen lehet átvenni, az viszont szerintünk már nem annyira, hogy köteleznek arra, hogy a díjátadó során fényképfelvételt készítsenek a nyertesről/nyertesekről melyet a Facebook és Instagram oldalukra fognak feltölteni. Jöhetnek a kéretlen barátok, meg a kunyerálok, csak, hogy a jobbik eseteket említsük.

Tippmixpro reklámjai és az Oddsrakéta sem saját szerzemény

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Szerencsejáték Zrt. bár rekord összeggel zárta a 2023-as évet, nem jött össze az álom árbevétel, annak ellenére, hogy több mindent megtettek: blokkolások (indirekt módon, utasításra), újítás, Tippmix drágítás, exkluzivítás a magyar sportokra stb.

Úgy látszik, hogy a magyar sportfogadó iroda, bár egyáltalán nem kedveli a külföldi bukmékereket és örömtáncot jár amikor kivonul Magyarországról a betfair vagy akár a bet365, azért az egyediséget sem feltétlenül kedveli. Mutatunk 2 példát.

Unibet 8 évvel ezelőtti Luck is no coincidence reklámkampányai

A Tippmixpro aktuálisan ezekkel a reklámokkal tarol

Érdekes, nem?

Viszont nem kell nagyon mélyre ásni, hogy rájöjjünk arra, hogy a Tippmixpro Oddsrakéta sem egy saját szerzemény. A bet365 Magyarországról való kivonulása előtt nagy előszeretettel kínálta magyar játékosainak a Szuperfokozót.

A különbség csupán annyi, hogy a brit fogadóiroda ajánlatában volt valós érték, a magyar bukméker Oddsrakétás ajánlata pedig már egyre gyengébbé válik. Ezt a visszaesést pedig tapasztaljuk az oddsok terén is, hosszú távon pedig ez megint nem kedvez a magyar sportfogadók számára.

Korábban szerkesztőink is tapasztaltak olyan jellegű kellemetlenségeket, hogy egy másik weboldal (mely manapság előszeretettel reklámozza a magyar állami fogadóirodát) cikkeit olvasva mintha saját maguk írására leltek volna, így ismerjük ezt az érzést, viszont továbbra is hiszünk benne, hogy vannak és lesznek magyar tehetségek, akik képesek az egyediségre, az innovációra.

Kedves Tippmixpro és Vegas.hu, adjátok meg nekik a lehetőséget!

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

A 20Bet új játékosai remek sportfogadás bónuszban részesülhetnek első befizetésük során.

20Bet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: studiostoks/ShutterstockSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

  • A 20Bet új játékosai remek sportfogadás bónuszban részesülhetnek első befizetésük során.

20Bet útmutató
20Bet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Még több Sportfogadás Mix