Teniszező nő és férfi 001 Teniszező nő és férfi (Fotó: 4 PM production/Shutterstock.com)

A United Cup egyesíti az ATP és a WTA nagyjait

Szabi 2022 dec 19. 08:09 Szólj hozzá!

Tenisz WTA ATP United Cup

Az ATP és a WTA ígéretes közös eseményt agyaltak ki, amelyen egy ranglistapontokkal és pénzdíjakkal rendelkező torna keretén belül férfiak és nők egyaránt részt fognak venni.

Az időközben megszűnt Hopman Kupa, majd az IPTL (International Premier Tennis League) bemutató jellegű tornák az új esemény előfutárainak vélhetők, de a United Cup eddig nem látott szintre emeli a tétet. Nemzeteiknek színeit erősítve, a két nem legjobb teniszezői december 29. és január 8. között három ausztráliai városban, Sydneyben, Brisbaneben és Perthben fognak megmérkőzni egymással. A felkínált pénznyeremény nem kevesebb, mint 15 millió dollár és 500 ATP/WTA ranglistapont.

Még ha csak elméleti szinten is, de nemrég felmerült a két szervezet egyesülésének ötlete, és a United Cup valószínű, hogy további taglalását is fogja okozni a témának. Egy esetleges ATP és WTA egyesülésnek a vetületeit nehéz átlátni, de a sportág népszerűsítését nagymértékben segítené, mivel a felek kölcsönösen promotálhatnák egymást és ez roppant jól jöhet például egy űrt hagyó generációváltáskor, amikor egyik vagy másik fél elveszíti a legnagyobb sztárjait.

Tizennyolc ország csapatából áll össze a mezőny

A United Cupra való kijutási rendszer az ATP és WTA ranglisták alapján történik. Elsősorban, a nevezett hat legjobban helyezett férfi, valamint hat női játékosok nemzetei jogosultak a részvételre. Ezt követően, a megmaradt helyekre az országok a legmagasabban jegyzett férfi és női játékosaiknak kombinált helyezésével nyernek indulási jogosultságot. Akár a ranglista szerint kijutva, akár szabadkártya segítségével, Ausztrália biztos résztvevő. Minden csapatot négy női és négy férfi játékos alkothat, a mezőny pedig tizennyolc csapatból tevődik össze és hármas csoportokra oszlik.

A United Cup idei mezőnye

 Perth     Brisbane    Sydney  
 A Csoport  F Csoport  B Csoport  E Csoport  C Csoport  D Csoport
 Görögország  Franciaország  Lengyelország  Olaszország  Egyesült Á.  Spanyolország
 Belgium  Horvátország  Svájc  Brazília  Németország  Ausztrália
 Bulgária  Argentína  Kazahsztán  Norvégia  Csehország  Nagy Britannia

Öt meccs dönti el egy találkozó nyertesét

Az esemény magas színvonalát bizonyítja, hogy a rendezők nem sietik el a lebonyolítást. Egy találkozó öt mérkőzésből áll, ezekből két ATP egyéni, két WTA egyéni és egy vegyes páros. Mindhárom város két-két csoport összecsapásainak biztosít színhelyet. A csoportgyőztesek majd városi döntőket nyerve juthatnak a Final Four-ba, amelyet a csoportkörben negyedik legjobban teljesítő csapat egészít ki. Érdekes lesz követni, hogy miként működik majd a csapatmunka akkor, amikor már nem babra megy a játék, mert nemtől függetlenül, a tagok befolyásolják eredményességükkel a csapattársaik ranglistás pontjait és pénzdíját.

Nektek mi a véleményetek a tornával kapcsolatban és szerintetek lehet a kiindulópontja az említett esetleges ATP és WTA egyesülésének?

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Teniszező nő és férfi (Fotó: 4 PM production/Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Beszélgetés: Tenisz hírek

SPF Előzetes hozzászólt
2023 szept 18. 11:41
Etikai viták a teniszben

A fehér sportág sem mentesül a túlhevült indulatoktól. Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2023 szept 13. 09:46
Idézetet írta: Admin Dátum szeptember 13, 2023, 07:17:27Hacsak valami nem fordul, akkor karrierének annyi. Őszintén, kár érte.
Fellebbezni fog Lausanne-ban a Sportdöntőbíróságon (Court of Arbitration for Sport), ám ha marad a 4 éves eltiltás, akkor szerintem is vége a sportolói pályafutásának. Én sajnálom Halepet, s azt biztosnak vélem, hogy egy amerikaival, japánnal, ausztrállal, stb. máshogyan bántak volna, azt nem kezelték volna ennyire lenézően és nem kapott volna ekkora eltiltást.
Szerintem Halep leginkább annak az áldozata, hogy ő alapvetően egy visszafogott, becsületes és tisztességes nő, aki elvárta, hogy vele is úgy viselkedjenek, ahogyan ő teszi.
Ahelyett, hogy már a teniszből való felfüggesztés pillanatától kezdve az "asztalra csapott volna", hogy vele ne szórakozzanak és az eljárás során mindent azonnal a nyilvánosság elé tárva hangosan követelte volna a tisztességes bánásmódot, ő inkább hallgatott, tűrte a megaláztatásokat és nem igazán kommentálta még azt sem, hogy az eljárás során - az ígéretek ellenére - újra és újra és újra meghosszabbították azt.

Négyéves eltiltás lett a vége.
Admin hozzászólt
2023 szept 13. 07:17
Idézetet írta: Latzka Dátum szeptember 12, 2023, 19:11:25Simona Halep négyéves eltiltást kapott doppingolásért, 2026 októberéig nem játszhat!

Hacsak valami nem fordul, akkor karrierének annyi. Őszintén, kár érte.

Még több Tenisz