Az egyik csapat csúfos körülmények között kiesett a nemzetközi kupából, míg a másik hatalmas győzelmet aratott. Ez az elmúlt hetek eredménye az Ajax és Feyenoord európai szereplésének, most viszont egymás ellen kell bizonyítani a holland bajnokságban. 

márc 19. 14:30
Tipp: 4,5 büntető lap felett
Unibet
1.98
Tipp: Feyenoord vagy döntetlen
Bet365
2.02

Az Ajax nyer, de valami hiányzik

Január végén Johnny Heitinga vette át a csapat irányítását, elsőre nagyon impozáns a 9-1-1-es győzelmi mérleg, de jobban belegondolva, ez a csapat a holland ligában még edző nélkül is nyerne. Az ellenfelek többsége ellen kötelező volt a győzelem, leginkább az Európa-liga mutatta meg az amszterdami klub hiányosságait, ahol az Union Berlin elleni visszavágón beleszaladtak egy 3-1-es pofonba. 

Az sokat elmond az Ajax játékáról, hogy hiába várhatták fantasztikus hangulatban az odavágót hazai pályán, nem tudtak kaput eltaláló lövést összehozni 90 perc alatt, pedig 70%-ban náluk volt a labda! A visszavágón pedig úgy szaladtak bele a késbe, hogy megint majd 70%-ban birtokolták a labdát, de a németek kontrából megették őket. Az, ami működik az Eredivisiében kisebb csapatok ellen, az komolyabb riválisokkal szemben teljes csőd. 

A Feyenoord most Hollandia legjobbja?

Ha a tabellára nézünk, akkor a Feyenoord megtartotta az első helyet, miközben az Európa-ligában kiütötték az ukrán riválisukat. Egyáltalán nem volt benne az odavágó alapján, hogy a visszavágót 7-1-re nyeri a holland csapat, de minden összejött nekik. Már félidőben 3-0-ra mentek, miközben az ellenfél próbálta szervezni a játékot, ők kontrából szerezték a gólokat, gyakorlatilag majd minden akciójuk góllal ért véget. 

Ajax Feyenoord
Orkun Kökcü (Fotó: A.Taoualit/Shutterstock.com)

Miközben az európai kupaporondon gáláztak, hozták a győzelmeket a bajnokságban is, igaz, hogy nem olyan látványos meccseken, mint az Ajax, de Arne Slot számára fontos a hatékony védekezés. Annál is inkább, mert első számú kapusa sérülés miatt csak április elején térhet vissza, illetve több játékosa is a maródiak listáján van, de ez összességében nem rontott a játékukon. 

A gyűlölet tovább éleződhet

A De Klassieker a gyűlölet szinonimája Hollandiában, tényleg utálja egymást az Ajax és a Feyenoord. Januárban bővebben írtunk a holland derbiről, akkor a büntető lapokat vettük górcső alá, mondván ez egy hagyományosan durva mérkőzés. A feszültség az egekben, főleg most, hogy tudják a csapatok, ezen a mérkőzésen a bajnoki cím múlik. A Feyenoord számára ugyanis csak két nehéz meccs van a hátralévő kilenc fordulóban, ha ezeket a következő két játéknapon letudják hiba nélkül, akkor megvan a bajnoki cím. 

Tudják ezt az Ajaxnál is, mindössze két dologban bíznak: a nemzetközi kupában elfáradt a Feyenoord, illetve épp emiatt most le tudják őket győzni, csökkentve a hátrányt. Ez azért is fontos, mert az amszterdamiakra még vár a Feyenoord mellett a PSV - Alkmaar - Twente hármas, ebből kettő ráadásul idegenben. Ez most egy kötelező győzelem számukra, de nem annyira jók, mint amit a szorzójuk mutat (1.72). 

A szinte már standard büntető lap értéknél, tehát 4,5-nél húzták meg a határt az irodák, ez az over/under piacon egy overre tökéletes opció. A januári meccsen egy 5,5-es határnál húztunk overt, akkor 8 lap volt, az is egy eléggé feszült mérkőzés volt. Azóta a tét csak nagyobb lett, de az utálat nem csökkent. A bíró legismertebb holland játékvezető, Danny Makkelie lesz, aki idén nem fukarkodott a lapokkal a rangadókon (Ajax - PSV: 5 sárga lap, míg Feyenoord - PSV: 9 sárga és 1 piros lap). 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 17. 10:27 UTC.

 • Ajax - Feyenoord Tippek

  4,5 büntető lap felett
  Unibet
  1.98
 • Feyenoord vagy döntetlen
  Bet365
  2.02

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés