Az új csapatfőnök nem rejti véka alá a dolgokat, elmondta hogy fejlesztések kellenek majd a szezon elején. Addig lesznek hibák és hiányosságok az új autón! De vajon így is megelőzik az Alpine istállóját? Ott lehetnek a Mercedes, Red Bull és Ferrari mögött negyedikként?

Őszinte az új csapatfőnök a McLarennél

A wokingiak tavaly év végén csapatfőnököt váltottak, mivel Andreas Seidl úgy döntött, átigazol a Sauberhez. Nem volt egy viharos szétválás, a szakember jelezte, hogy távozna, eredetileg 2025-ben lépték volna meg, de a Sauber vezetői kérésének eleget tett Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, és idő előtt elengedték Seidlt. Házon belül oldották meg a pótlását, Andrea Stellát léptették elő. Andrea Stella korábban is ott volt a tűz közelében, hiszen Seidl jobbkezeként dolgozott.

A háromfősnek is mondható vezetőség így két emberre szűkül, Brown továbbra is a marketinget és PR-t viszi az istállónál. "A belső felépítés tekintetében sokat léptünk előre és a belső reakciók alapján nyugodtan kijelenthetem, hogy mindenki jól fogadta Andrea kinevezését. Ez egy olyan lépés volt, amivel nem kerültünk hátrányba úgy, mintha egy külsőst bíztunk volna meg ezzel a munkával. Sok időbe telne, mire valaki felvenné a ritmust ismeretlenként" - árulta el Brown.

Elkezdték a csapatok bemutatni az új autókat, így tett a McLaren is, mely alapításának 60. évfordulójának alkalmából MCL60-asra keresztelték. "Néhány területen elég későn jöttünk rá, milyen irányba is akartunk menni. Szóval még nem feltétlenül aknáztunk ki minden lehetőséget ilyen rövid idő alatt. Ezért is mondom azt, hogy az idénykezdet után jelentős fejlesztések érkeznek még, amik fontosak lesznek" - mondta Andrea Stella, aki a negyedik versenyre várja a jelentős fejlesztéseket.

McLaren az Alpine ellen, mint fogadási lehetőség

A bemutatón ott volt az idény legfiatalabb pilótapárosa, Lando Norris és Daniel Ricciardo helyét átvevő Oscar Piastri, továbbá az új főnök is. Továbbra is a papaya szín dominál, miközben a fekete is hangsúlyos. Az oldaldoboz szűkebb lett, és jóval nagyobb alávágást láthatunk azon a részen, mint a tavalyi autónál. A wokingi istálló az előző idényben a középmezőny legjobbja volt sokáig, de végül megelőzte az Alpine.

Az előző szezonban az eredményeket főként Norris szállította, neki sikerült csak a három nagy istálló pilótáin kívül az, hogy egyáltalán dobogóra állhasson. Fogadhatunk az Unibetnél párosításokra, például a McLaren esetében arra, hogy előrébb végez, mint az Alpine istálló. Ez egyfajta egymás elleni párosítás, ami a Forma-1 fogadási típusok egyik hosszútávú opciója.

Ha az új csapatfőnökön múlik, akkor bizony ezt a párosítást a McLaren fogja nyerni. "Kimondhatjuk a céljainkat, a legjobb négy közé akarunk bekerülni ebben az idényben. Tudjuk viszont, hogy reálisan nézve a három nagyobb csapatot nem tudjuk legyőzni, tehát a legjobb négy közé kerülés a negyedik legjobb autót jelenti. Rövid távon nem leszünk jók, reálisak vagyunk" - utalt újfent a frissen bemutatott autó hiányosságaira Andrea Stella, aki amúgy a két női keresztnév ellenére, férfi!

Melyik istálló szerez több pontot az új idényben?

Alpine - 1.80  McLaren - 1.90

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: McLaren. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com