Míg Európa nagy részén lassan befejeződnek a bajnoki küzdelmek, addig a Skandináv-félszigeten zajlik az élet! A norvég pontvadászat mellett a svédeknél is dübörögnek a mérkőzések, s szerdán 19:00-tól érdekes összecsapásnak, nevezetesen a Hammarby-Malmö párharcnak lehetünk szemtanúi, mintegy ráhangolódásképpen az esti EL-döntőre! 

Krízisben a címvédő

Rég nem látott hullámvölgyben kezdte az idei szezont a címvédő Malmö (3.15) együttese! A rekordbajnok az eddig eltelt kilenc játéknap során mindössze három győzelmet képes felmutatni. A kék-fehér alakulat ennek köszönhetően csupán a 10. pozíciót foglalja el a tabellán úgy, hogy az elmúlt öt fordulóban háromszor is kapitulált! A vezetőségnek az elmúlt hétvégén telt be a pohár, s az újonc Trelleborg elleni idegenbeli fiaskót követően (1:0) menesztette a 2016 novembere óta regnáló Magnus Pehrssont, s helyére az egykoron Malmöben hosszú éveket csapatkapitányként eltöltő, mindössze 40 éves Daniel Anderssont nevezték ki. A frissen kinevezett trénernek túl sok tapasztalata nincs a kispadon, így nem túlzás azt állítani, hogy svéd szinten beledobták a mély vízbe!

Rég nem látott hullámvölgyben található a Malmö! (Fotó: Fabian Kruuse/Flickr)

Soha nem látott rajt

Kevesen gondolták volna, hogy másfél hónappal a szezon rajtja után nem a Malmö, az AIK, vagy esetleg a Djurgarden áll majd a tabella élén. A bajnokság idei abszolút meglepetéscsapatának az a Hammarby (2.18) számít, aki zsinórban negyedik éve szerepel az élvonalban, s a 9. pozíciónál eddig soha nem zárt feljebb! Jelen pillanatban hét győzelem mellett mindössze egyszer botlottak a Häcken otthonában (2:2)! Hazai pályán pedig 100%-os a mérlegük! Valamire tehát nagyon ráérzett az összeállításnál a 2018 elején kinevezett Stefan Billborn.

A zöld fehér alakulat rendre 4-4-2-es formációban lép pályára, s ebben a felállásban Jiloan Hamad (8/6), illetve Pa Dibba (7/6) rendkívül jól érzi magát! A Hammarby offenzív focijának eredményességét pedig jól mutatja, hogy a lejátszott nyolc forduló alatt 21 alkalommal mattolták az ellenfelek kapuját! Ezzel szemben a védelem működése még hagy némi kívánnivalót, hiszen átlagban azért megkapják a meccsenként egy góljukat, s ezzel az élmezőnyben a legtöbbször kapituláló hátsó alakzattal rendelkeznek.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Fogadási ötletek

A Malmö 10. helyezése ellenére úgy véljük, tekinthetünk rangadóként a mérkőzésre! Nagyon kíváncsian várjuk, hogy vajon Pehrsson menesztését követően feltámad-e poraiból a kék-fehér mezes címvédő, avagy tovább tart a vesszőfutásuk? Véleményünk szerint nagy falat lehet még a frissen kinevezett edzőnek idegenben a Hammarby. Ezt mutatják is a szorzók, hiszen a meccs favoritjának a hazai csapat számít! Véleményünk szerint nem lövünk nagyon mellé, ha esetleg dupla esélyben (1.37), vagy DNB opcióban (1.62) egységnyi téttel a lendületben lévő zöld-fehéreket tesszük meg! Mindemellett hajtós, pörgős mérkőzésre számíthatunk, ahol a 2.5 over (1.79), valamint a mindkét csapat lő gólt (1.64) opció sem áll távol a realitástól! Továbbá a fentebb említett Dibba és Hamad formája mellett sem mehetünk el szótlanul! Amennyiben a két játékos találatot ér el szerda este, előbbinél 2.88-szoros, utóbbinál 3.30-szoros pénzt fizet az Unibet!

A mérkőzés érdekessége, hogy a Hammarby utoljára majdnem napra pontosan 9 éve, azaz 2009. május 17-én tudta legyőzni a Malmöt (1:0), így tehát joggal tehetjük fel a kérdést: mikor, ha nem most?

Borítókép: Fotó: Stefan Holm/Shutterstock.com

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Hammarby - Malmö (gólok száma 2.5 over)
    1.79 Unibet