Kedden este élet-halál párharcot vív majd a Malmö Felcsúton a Vidi vendégeként! Uwe Rösler és címvédő együttese egyértelműen kudarcként élték meg az 1:1-es döntetlennel végződő svédországi odavágót! Azért, hogy a vikingek is kellően frissek legyenek a visszavágóra, a Vidihez hasonlóan már pénteken este lejátsszák aktuális bajnoki mérkőzésüket, mégpedig a potenciális kiesőjelölt Dalkurd otthonában! 

Nem vehetik félvállról

Múlt heti BL-selejtezős podcastünkben majd fél órán át alaposan kiveséztük a Malmö-Vidi párharcot! Szánt szándékkal a hangsúlyt igyekeztünk a Malmöre fektetni, hiszen a magyar focikedvelők, illetve fogadók többsége tisztában van a Vidi háza táján történő eseményekkel, hírekkel! Az idézett beszélgetésben ugyebár elhangzott, hogy a Malmö (1.44) pocsék formában kezdte a szezont, júniusban edzőváltáson esett át, s a német Uwe Rösler érkezése már helyes útra terelte a kék-fehér klubot! Az új tréner továbbra is veretlen a gárda élén, így a svéd szinten is csekélyke játékerőt képviselő Dalkurd otthonában Markus Rosenbergéknek minden esélye megvan a három pont megszerzésére!

Rosenbergék péntek este a Dalkurd otthonában lépnek pályára! (Fotó: Fabian Kruuse/Flickr)

Természetesen a fogadó elgondolkodik ilyenkor, hogy vajon tartalékolni fog-e a Malmö a Vidi elleni visszavágó előtt? Tavaly ilyenkor bizonyosan benne lett volna a pakliban ez a helyzet, viszont idén a bajnokságban jelentősen le van maradva a címvédő az élmezőny mögött! Jelenleg hat egységnyi hátrányban találhatóak a 3. helytől, ami ugyebár nemzetközi kupaindulást ér, s ha csak az AIK nem kerül valami irdatlan nagy hullámvölgybe, akkor könnyen lehet, hogy a stockholmi rivális meg tudja tartani jelenlegi 11 pontos előnyét a címvédő előtt! Ráadásul a riválisoknak már pusztán a hazai sorozatokra kell koncentrálniuk, ami megint nem a Malmönek kedvez! Ennek következtében, ha a svéd rekordbajnok jövőre is szeretne indulni valamilyen nemzetközi kupasorozatban, akkor pont ezeket a kötelező győzelmeket muszáj lesz szállítania! Így én személy szerint nem számítok nagyon nagy tartalékolásra vendégoldalon. Leginkább azt a forgatókönyvet tudom elképzelni, hogy igyekeznek majd a lehető leggyorsabban érdemben eldönteni a három pont sorsát, hogy a keddi visszavágó előtt a kulcsjátékosait pihentetni tudja Rösler!

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Retúrjegy a másodvonalba

A Dalkurd (8.00) egy igen fiatalnak mondható klub a svéd foci történetében! Az egyesületet a bevándorló közel-keleti kurdok hívták életre még 2004-ben. Fokozatosan építkezve tavaly a másodosztályban a feljutást érő második helyet csípték meg, ezáltal a klub történelmében először az élvonalban szerepelhetnek!

Nem meglepő módon a kiscsapat az Allsvenskan mezőnyében az egyik legkisebb költségvetéssel rendelkezik, s játékosállományának értéke is az egyik legcsekélyebb a transfermarkt adatai szerint! Mindez a hátrányos helyzet az eredményeiken is hűen tükröződik, hiszen jelenleg sereghajtók a bajnokság féltávjához érkezvén, s a Sirius jobb formába lendülésével a bennmaradást érő 14. hely is egyre távolodóban van! A pontvadászatban eddig két sikert tudnak felmutatni, egyet még közvetlenül az év elejéről az álmosan kezdő Östersunds ellen (3:0), valamint nemrég a szintén feljutó Brommát mattolták hazai környezetben (3:0). Szimpatizánsaiknak felsőházi együttesekkel szemben úgy tűnik a tisztes helytálláson kívül más, komolyabb elvárásai nem igazán lehetnek. Viszont bizakodásra adhat okot számukra, hogy a Malmövel május végén 1:1-es döntetlen értek el idegenben, a Swedbank Stadionban! Igaz, hozzá kell ehhez tennünk, hogy akkor még nem a Rösler-féle együttes lépett pályára!

Fogadási ötletek

Ahogy fentebb írtam, minden bizonnyal a Malmö hamar pontot kíván tenni a meccs végére. Valószínűsíthetően a Vidi elleni odavágót kisebb sérülés miatt kihagyó Carlos Strandberg is visszatérhet már a keretbe, így pláne offenzív focival számolok a svéd bajnok részéről. Amennyiben sikerül már az első félidőben előnyt kiharcolniuk, úgy Rösler még inkább tudja rotálni a keretét, s a kulcsembereket előbb lecserélve pihentetni őket a keddi BL-selejtezőre. Ennek okán az 1. félidő gólok szám 1.0 over nem kínál rossz szorzót az ázsiai piacon (1.60). Nehezen tudom elképzelni, hogy ne húzza be ezt a csörtét a címvédő. Mint részleteztem nagyon kellenek a pontok, hogy tapadhassanak az élmezőnyre a nemzetközi kupaporondon való indulás kapcsán, továbbá az a tavaszi hazai, Dalkurd elleni döntetlen is piszkálhatja a játékosok orrát. Ennek okán nem lepődünk meg, hogy nem veretes a Malmö idegenbeli sikerére kínált szorzó, így hogy ezt feljebb tornásszuk, lehet érdemes megjátszani a vendégek két gólos győzelmét az ázsiai piacon 1.0-lás határon (1.625). Akik pedig a kövérebb oddsok kedvelői, azoknak a Félidő/játékidő piacán a Malmö-Malmö opció lehet megfontolandó tipp (2.05)!

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 fogadóiroda kínálatából származnak, ekkor voltak érvényben: 2018. 08. 09. 12:00 CET

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Dalkurd - Malmö (Malmö -1.0 AH)
    1.62 Bet365