Szűk egy hónapja elrajtolt a svéd pontvadászat is északon! Az Allsvenskan immáron az 5. fordulójánál tart ezen a hétvégén, s az SPF a Malmö hétfő esti mérkőzésével foglalkozik tüzetesebben! Van is miért, hiszen a jelenlegi 9. pozíciójuk az utóbbi évek leggyengébb rajtját mutatja a címvédő topcsapatnál! De hogy kik ellen szeretnének megindulni felfelé a tabellán, az a poszt további részéből rögvest kiderül!

Jókor jött hullámvölgy

A Malmö (1.26) minden évben természetesen a bajnoki címért száll harcba a svéd pontvadászatban. Ez idén sincs másképp, hiszen az utóbbi két évben egyaránt sikerült elérni céljukat, s bajnoki trófeáik száma immáron eléri a huszat, amivel toronymagasan vezetik az örökranglistát.

A hazai szinten elkényeztetett szurkolóknak nem csoda, hogy hidegzuhanyként hatott, hogy a múlt héten az egyik legnagyobb rivális, a Djurgarden sima 3:0-ás eredménnyel lelépte a kék-fehéreket! Tovább rontja a hangulatot, hogy a Malmö mindössze a nyitófordulót tudta abszolválni az Elfsborg vendégeként (1:2), viszont azóta tart a böjti időszak győzelmek terén! A szurkolóknál láthatóan betelt a pohár, hiszen amennyire a svéd kommentekből ki lehetett bogozni, a sikertelen rajtért egyértelműen a csapat edzőjét, a 2016 óta kispadon ülő - tehát regnálásának minden évében bajnoki címet ünneplő - Magnus Pehrssont okolják.

Egybehangzó megnyilvánulások szerint a keret minőségével nincs gondja a szimpatizánsoknak, inkább tréner szakmai felkészületlenségét hangoztatják. Tény, hogy idén Pehrsson a 4-2-2-2 felállást erőlteti, ami eddig nem vezetett sok jóra. Mindenesetre a Malmö szempontjából még jókor jött ez a gondokkal teli időszak, hiszen a szezon elején vagyunk, így van idő rendezni a sorokat, s előretörni a tabellán.

Markus Rosenberg 35 évesen is a Malmö egyik leggólerősebb játékosa. (Fotó: Fabian Kruuse/Flickr)

Kiszámíthatatlan újonc

A leírhatatlan nevű Brommapojkarna (11.00) abszolút újonc a svéd élvonalban. Tavaly a Superettant megnyerték a Dalkurd és Trelleborgs előtt. Mint minden újoncnak, náluk is az elsődleges cél a bennmaradás kiharcolása lenne, ami egyelőre nehéz diónak tűnik, hiszen a Bromma jelenleg a 15., azaz kieső pozícióban tanyázik egy győzelemmel és három vereséggel. A klub vezetősége még az év elején új trénert nevezett ki a portugál Luis Pimenta személyében, s szakértelmében bízva igyekszenek majd a képzeletbeli piros vonal felett végezni novemberre. Érdekes látni egy luzitán edzőt ennyire északon, majdnem teljesen viking játékosállománnyal fedélzeten.

Mindenesetre bátor, s offenzív focit részesítenek előnyben, ugyanis rendre 4-3-3-as támadó felállásban lépnek pályára. Így volt ez a jelenlegi, 100%-os teljesítménnyel éllovas Hammarby otthonában is. Viszont a taktika nem sült el jól, s a zöld-fehér csapat 4:0-lal küldte haza a Brommát. Kérdés, vajon Pimenta a botladozó Malmö otthonában is be meri vállalni ezt a felállást? Reményeink szerint igen!

Fogadási ötletek

A két csapat találkozóinak mérlege eddig 7-3-0 természetesen a Malmö javára!  Markus Rosenbergéken ott van azért a nyomás, mivel eddig egyetlen idei hazai meccsükön csupán ikszelni tudtak, igaz az ősi rivális AIK Stockholmmal szemben (1:1).

Minden bizonnyal a meccs kezdetétől nyomás alá fogja helyezni a címvédő topcsapat az újoncot, s bízunk benne, hogy lüktető, jó mérkőzésnek lehetünk tanúi hétfő este. A mérkőzésre az Unibet irodánál több olyan fogadási lehetőséget találunk, amelyen érdemes lehet elgondolni. Jó tippnek tartjuk, hogy mindkét félidőben esik gól (1.43). Különösen azért mert előző meccsén egyáltalán nem talált hálóba a Malmö. S mivel hazai részről tényleg offenzív focival számolunk, a Malmö Félidő/Teljes játékidő tippet is (1.72) merjük ajánlani.

A kövérebb oddsra vadászóknak pedig megfontolandó lehet a "Malmö nyer és nem kap gólt" lehetőség is (2.02). Az újonc inkább eddig hazai környezetben mutatta ki foga fehérjét a Häcken legyőzésével.

Borítókép: A Malmö szurkolóin nem fog múlni. Fotó: Anders Henrikson/Flickr

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Malmö - Brommapojkarna (Malmö Félidő/Teljes játékidő)
    1.72 Unibet