Két olyan csapat mérkőzése lesz ez, akik védelme messze nem olyan, mint amit az esetükben elvárnánk, támadósoraik pedig több lehetőséget is elpuskáztak idén, ezzel győzelmeket hagyva az adott találkozókban. Mire mennek egymás ellen?

máj 16. 21:30 Közvetítés: Unibet
Tipp: Barcelona 2,5 gól felett
Unibet
1.97

Almeria: Nem voltak ennyire gyengék

Sok gólt szerzett egy kieső csapathoz képest az Almeria, de rengeteget is kapott. Megtörte őket az, hogy sok találkozójukban maradt benne a pontszerzés lehetősége, mert hiába dolgoztak ki meccsenként 12-13 kapura lövést, még a mérkőzésenkénti egygólos átlaggal sem tudták ellensúlyozni azt, hogy 70 gólt kaptak (kétszer annyit, mint amennyit rúgtak). Ezen felül nagyon sok helyzetet hagytak ki, elég megnézni az xG-mutatókat, Almeriának sokkal jobban kellett volna szerepelnie idén, nem volt szerencséjük. A góljaik és a várható találataik között rendkívül nagy az eltérés (ebben legalább elsők voltak...). 

Barcelona: Nem ők a második erő Spanyolországban

Annak ellenére végezhet második helyen a Barcelona, hogy a Real Madrid mögött nem ők voltak az igazi kihívók a szezon során, hanem a Girona. A másik katalán csapat ráadásul le is győzte őket a szezon során két alkalommal, mindössze annyi a Barcelona szerencséje, hogy a bajnoki hajrá számukra könnyebb, illetve rutinosabb a keret, ami sokat segít, amikor ki kell lábalni a gödörből. Abban pedig épp elég alkalommal volt idén a katalán óriás. 

FC Barcelona LaLiga

A Girona elleni vereséget követően is összekapták magukat, hazai környezetben győzték le a Real Sociedad csapatát. A baszkok taktikai szempontból jól összerakott csapat, nem kiemelkedőek egyéni kvalitások terén, ráadásul a helyzeteiket sem tudták kihasználni, ez volt a Barcelona lehetősége. Az egész szezon során nem működött a presszing és a feltolt védelem, most is többször mögéjük tudtak kerülni a baszkok és kontrákat vezetni, de nem lett belőle gól, így 2-0-ra nyert a Barcelona. 

Ismét megkaptuk a lehetőséget, hogy a második helyre lépjünk. A Girona vitóriai döntetlenje miatt a saját kezünkben van a sorsunk. [...] Nagyon sokat jelentene, ha visszakerülnénk a második pozícióba. Két hétre vagyunk a szezon végétől, mindenkinek az a célja, hogy a második helyen végezzünk.

A Barcelona szezonja azért volt felemás, mert Marc-André ter Stegen sokat volt sérült. A hétfői Sociedad elleni találkozón is látszott, ha ő véd, akkor nagy gond nincsen, továbbra is a világ legjobb kapusa. Az érem másik oldala viszont, ha olyan csapattal játszik a Barcelona, mint a Real Madrid, PSG vagy a Girona, akik képesek befejezni egy kontratámadást góllal, akkor veszítenek. Ezeket a hibákat most jótékonyan el lehet fedni a szezon végéhez közelítve, de attól még jelen vannak. 

Almeria - Barcelona mérkőzés tipp

Ez viszont egyáltalán nem lesz befolyással a hétközi mérkőzésre, ott akár az is beleférhet Xavi részéről, hogy rotálja a kezdőcsapatot. Mi a nehezítés a Barcelona számára? Az, hogy rotálnia is kell Xavinak, hiszen Ilkay Gündogan eltiltott, így helyette Fermín López vagy Sergi Roberto kezdhetnek, Pedri sem biztos, hogy a 90 percet a pályán tölti. Ez azért változásokat eredményezhet, de a győzelem így is kötelező a liga leggyengébb csapatával szemben. 

Almeria - Barcelona élő közvetítés

Hol nézhető az Almeria - Barcelona mérkőzés? Az Unibet oldalán csütörtökön 21:30-tól.

  • Almeria - FC Barcelona tipp

    Barcelona 2,5 gól felett
    Unibet
    1.97

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés