Ideje elkalandozni a téli sportok világába, hiszen most már mindenhol beindult a Világkupa. Az alpesi sízők a franciaországi Val d'Isére-ben és a kanadai Lake Louise-ban vendégeskednek. Utóbbi helyszínen vasárnap a hölgyeknek a szezon első szuperóriás-műlesikló versenyét rendezik, méghozzá Miklós Edittel a mezőnyben.

Szenzációs kezdés!

Azt tudtuk, hogy a csíkszeredai születésű, de magyar színekben versenyző Miklós Editben megvan a potenciál ahhoz, hogy felvegye a versenyt a legjobbakkal, hiszen nem véletlenül volt Szocsiban olimpiai hetedik, illetve tavaly a St. Moritz-i Világkupán dobogós. Idén már nem csak egy-egy kiugró teljesítményt szeretne, hanem konzisztensen szállítani a jó eredményeket. Ennek érdekében fontos változások voltak a csapatában, az idei Vk-nak új edzővel, a svájci Stefan Abplanalpottal vágott neki, aki elég jó név a szakmában, korábban komoly klasszisok felkészülését irányította.

 

Edit róla azt mondta, hogy sokkal profibb, mint a korábbi edzője. Valószínűleg nagyban köszönhető a helvét szakembernek, hogy a magyar síző a szombati lesikláson pályafutása során másodszor felállhatott a dobogóra. Már pénteken is voltak ennek jelei, akkor a 10. helyen végzett. Ez a két csodás eredmény különösen úgy nagy dolog, hogy alapvetően Editnek nem pályája a Lake Louise-i, korábban itt 22. volt a legjobb helyezése. A verseny utáni nyilatkozatában csak annyit mondott, hogy fantasztikusan érzi magát, amikor leért, akkor nem gondolta, hogy ez elég lesz a dobogóra. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy egy idő után romlottak a látási viszonyok, de nyilván ez semmit nem von le a magyar síző érdemeiből. Vasárnap Super-G-ben ilyen komoly eredményre nem számíthatunk tőle, a kanyargósabb pályák már kevésbé fekszenek neki, Edit abszolút lesiklás specialista. Viszont volt már pontszerző többször is ebben a szakágban, ami azt jelenti, hogy a legjobb 30 közé került. Látva a formáját és tudva, hogy hatalmas önbizalommal áll majd oda a rajthoz, nem elképzelhetetlen, hogy pályafutása során először a 20 között fog végezni ebben a szakágban. Hajrá Edit!

Eljött Gut ideje

Ez a hétvége eddig egyértelműen Ilka Stuhecről szólt, aki hatalmas meglepetésre mindkét lesikló versenyt megnyerte. Korábban még dobogóra sem tudott állni a Világkupában, szóval tényleg váratlan, hogy most duplázni tudott. Jól sikerült a felkészülése, ráérzett a pályára, minden összeállt nála. Ennek megfelelően Super-G-ben is a favoritok között találjuk, de a triplázás végképp óriási bravúr lenne.

 

Szerintem eljött az összetett Vk-címvédő Lara Gut ideje, aki a söldeni szezonnyitón oktatta a mezőnyt óriás-műlesiklásban. Két jó csúszáson van túl Lake Louise-ban is, pénteken negyedik, szombaton második lett. Ő borzasztó technikás síző, ezen a kanadai pályán hagyományosan Super-G-ben szokott jobban szerepelni, 2014-ben és 2013-ban sem talált legyőzőre, pedig akkoriban olyan kihívói voltak, mint Lindsey Vonn és Tina Maze. Most Stuhec mellett Tina Weiratherrel és Kajsa Klinggel kell megküzdenie, illetve érdemes lesz odafigyelni arra a Mikaela Shiffrinre is, aki az összetett Vk miatt elkezdett kacsingatni a gyorsabb számok felé. Mindkét lesikláson a top 20-ban volt, a szombati 13. helye különösen bravúr, hiszen 31-es rajtszámmal, elég rossz látási körülmények között hozta ezt össze. Minél kanyargósabb egy pálya, az neki annál inkább fekszik. Nem volt még Super-G-ben top 10-ben sem, de látszik, hogy ráfeküdt a gyorsabb számokra és ebben a mezőnyben akár már most megszerezheti az első dobogóját. Alacsony téttel 5.00-ös oddson lehet egy próbát tenni rá. 

Borítókép: Lara Gut. Fotó: Beelde Photography/Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org