Néhány napja még azt írtuk, hogy többen is bizonyítanának Gareth Southgate kapitánynak, és úgy fest ez többeknek nem jött össze. Miért hagyod otthon James Maddisont a középpályáról? Felmerülhet azért sokakban a kérdés, hiszen ő a Tottenham egyik legjobbja, a stabilitás megteremtője a klubnál. De nem csak ő mondhat búcsút a 2024-es foci-Eb küzdelmeinek, történt egy kis keretszűkítés az Izland elleni mérkőzés előtt.

James Maddison nem lesz ott az Európa-bajnokságon

Lecsapott a kapitány baltája, ahogy egy angol médium fogalmazott, az Anglia - Bosznia felkészülési mérkőzés utáni napokban. A korábbi 33 játékosból álló keret szűkült, többek között James Maddisonnal, aki azért egészen kiváló idényt tudhat maga mögött a Tottenham csapatában. Kobbie Mainoo vagy épp Adam Wharton maradhatott ebben a csapatrészben, szóval mindenképp érdekesnek mondható a döntés.

Curtis Jonesra sem számít a mester, aki nem kapott játéklehetőséget Bosznia ellen. Szóval az edzéseken nem lehetett vele megelégedve Southgate vagy az is lehet, jobb ha nem látunk a fejébe. Maddison azért játszott az említett felkészülési meccsen, viszont ha szeretne megszállni Blankenhainban, az angol táborban Ivan Toney, akkor gyorsan felejtse el. Mert végül egész biztos, hogy nem marad a keretben. Azt nem teljesen értem, hogy erre mi szükség van, egy bővebb keretre, amiből látszanak nevek, akik egyértelműen kiesnek végül.

Gareth Southgate, angol szövetségi kapitány 001
Gareth Southgate, angol szövetségi kapitány. Fotó: Asatur Yesayants/Shutterstock

Anglia és Izland viharos múltja

Szorít az idő a 2024-es foci-Eb menetrendje miatt, így aztán érthetőek a személyi kérdésekben való döntések. A legjobban fizetett szövetségi kapitány sokat köszönhet Izlandnak, ugyanis 2016-ban az Európa-bajnokságon a bálnavadászok bizony kiejtették Angliát a tornáról. Akkor még Roy Hodgson volt a kapitány, akit Sam Allardyce követett egyetlen mérkőzéssel, majd eljött Gareth Southgate regnálásának ideje.

Akinél egyfajta fontos bizonyítási pont volt, hogy vissza kell vágni Izlandnak a megszégyenítő bukásért. Southgate vezetésével ezt Anglia válogatottja meg is tette, bár a Nemzetek Ligája azért más tészta. Azóta kétszer is találkoztak ebben a nemzetes ligás dologban, és kétszer is nyerni tudott Southgate csapata. Azért az eredményekből látszik, hogy Izland közben szépen lassan, de elég jól visszaesett játékerőben.

Foci Eb 2024 RACE
Fórumos Foci Eb játékunkon minden meccsnap eseményére tippelhetsz. Gyűjtsd a pontokat és zárd a versenyt a legjobbak között, hogy részesülni tudj az értékes ingyenes fogadásokban az Unibet jóvoltából.

Anglia - Izland élő közvetítés

Hol nézhető az Anglia - Izland mérkőzés? Egyrészt jó eséllyel láthatod haverokkal, közösségben, sörrel a kezedben az egyik Foci-Eb Teraszon, másrészt pedig magyar kommentárral a tévében a Spíler adja a meccset. A meccset amúgy a Wembley közönsége előtt játsszák, szóval a helyszínen a hangulat garantált.

  • Helyszín: Wembley Stadion  (London)
  • Időpont: 2024.06.07. - 20:40
  • Élő közvetítés: Spíler1 TV

Anglia - Izland mérkőzés tippek

A hazai győzelem mindössze 1.12-ért játszható, én is ezt az eredményt várom, de ekkora szorzón akkora összeget kellene feltenni rá, ami már nem éri meg. Kombiban elférhet, viszont nézzünk még lehetőségeket. Anglia által szerzett gólok száma? Mivel még csatár fronton verseny van a keretben maradás terén, ezért simán jöhet három angol gól. Ezért aztán Anglia három gól felett 1.58-ért nem is rossz üzlet.

június 07., péntek

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 június 6. 11:56 UTC.

100%-os befizetési bónusz akár 48.500 Ft-ig

Fizess be minimum 400 Ft értékben a 22Bet fogadóirodához és egy 100%-os első befizetési bónusz lesz a jutalmad.

22Bet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Gareth Southgate, angol szövetségi kapitány. Fotó: Asatur Yesayants/Shutterstock