Megváltóként érkezett a guadeloupei származású francia válogatott labdarúgó az angol klubhoz 2015-ben 58 millió fontért, és ugyan jelenlegi szerződése 2024-ig szól, de úgy néz ki neki lefőtt a kávé az Old Traffordon. Kérdés mikor távozik?

Nézzük először a számokat: Martial 174 mérkőzésen lépett pályára a United csapatában, és 56 gólt szerzett. Idővel kiszorult a kezdőből, amit nem viselt jól. Első idényében még 31-szer számítottak rá, az előző szezonban már csak 22-szer, és emellett még Ralph Rangnick is megérkezett, akinek edzésmódszerei nem igazán tetszenek a francia támadónak. Az edzővel való konfliktusa végül az Aston Villa elleni bajnoki után került a nyilvánosság elé. "Nem akart a keret tagja lenni. Normális esetben helye lett volna a csapatban, de ő ezt nem akarta, és ezért nem utazott velünk tegnap˝ - mondta Rangnick, amire természetesen Martial is reagált.

Anthony Martial (Fotó: daykung / Shutterstock.com)

˝Soha nem fogom visszautasítani, hogy a Manchester Unitedben játszhassak. Hét éve vagyok itt, soha nem voltam és nem is leszek tiszteletlen a klubbal és a szurkolókkal˝ - közölte Martial. Ez is vezetőedzői stílus kérdése, mert például ilyen nyilvános háborúba biztos nem megy bele José Mourinho, akit személy szerint nem kedvelek, de a játékosainak egyfajta pajzsot tartva, minden felelősséget magára vesz a sajtóban, leveszi a terhet a focistákról. Rangnick más fajta ember, simán belemegy a vitába az újságok címlapjain is, talán ennek is köszönhető az öltözői klikkesedés.

A fogadásnak nem tesz jót, hogy egyelőre kölcsönszerződésről van csak szó, bár az is igaz, hogy a fizetését sem akarja átvállalni senki. Legfőbb célpont sokáig a Sevilla volt, mert úgy gondolta Martial, hogy ott rendszeresen játéklehetőséget kapna, emellett a bulvársport bedobta a szokásos pletykát, a csatárhiányban szenvedőket, mint például a Barcelona vagy épp a Juventus. Mivel nem igazán akarja senki kifizetni a játékos fizetését, ezért érthető módon felmerült a végtelen pénzcsapos Newcastle United, mint lehetséges opció.

Antohny Martial klubcsapata 2022. január 31-én:

Az írásban közölt szorzók az Unibettől származnak, 2021. január 16-án voltak érvényben 18:20-kor. Teljes kínálatot az irodánál találsz, a Labdarúgás - Speciális kategórián belül.

Borítókép: Anthony Martial (Fotó: Anton_Ivanov / Shutterstock.com)

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org