A 2. fordulót rendezik az elkövetkezendő 3 napban a férfi röpisek Világliga sorozatában (kivétel a B csoport, ott már a negyediket). A pénteki találkozók közül két mérkőzést találtam érdekesnek, de nem is elsősorban a párosítás vagy az odds miatt, hanem a külföldi fórumokon olvasott infók okán. Ezekről írnék most pár sort.

Az egyik kiszemelt találkozó az Argentína-Bulgária összecsapás. Először is tudni kell, hogy a bolgár válogatott háza táján mostanság teljes a káosz, egymást érik a balhék. A szövetségi kapitányuk Radostin Stoychev (a világ legjobb klubcsapatának tartott olasz Trentino edzője is) és a szövetség elnöke között nagyon megromlott a viszony, vastagon benne volt a levegőben a menesztése. Több kulcsjátékos is lemondta a válogatottságot, ráadásul sérültjeik is vannak. A csapategységről pedig mindent elmond , hogy senki nem hajlandó egy szobában lakni a csapatkapitánnyal, V. Nikolovval…  Ezek után a napokban robbant a bomba, hogy Stoychevet kirúgták, ezért a legnagyobb sztárjuk Kaziyski lemondta a válogatottságot. Ez nem meglepő mivel a válogatottban és a Trentinoban is ő Stoychev jobb keze. Ez azonban még nem volt elég, mert a megmaradt csapatból még 3-an nem utaztak el Argentínába. Nem is kis nevek. Tehát az 1. forduló óta tovább gyengültek, akkor pedig sima 3-0-val bizonyult jobbnak tőlük (semleges pályán) Argentína. A Buenos Aires-i pokolban még a legjobb összeállításában fellépő klasszis bolgár csapatnak is nagyon meleg lenne a helyzet, így pedig még a szett nyeréshez is bravúr kellene. Az argentínok rohamléptekkel fejlődnek, már nem csupán a 2. legjobb dél-amerikai csapat, de a világ bármelyik válogatottjára veszélyes. Egyre többen áramlanak át Európába, a legjobbjaik az olasz bajnokság – amely a világ legerősebb bajnoksága – élcsapatainál meghatározó játékosok, elég csak Conte vagy Quiroga nevét megemlíteni. Ezt a szedett-vedett csürhére emlékeztető bolgár válogatottat egyszerűen szét fogják tépni. A 3-0-ban sem lenne semmi meglepetés, de -1,5-ös szetthendivel ez a találkozó szinte biztosnak tűnik.

A másik ilyen találkozó az Olaszország-USA, ahol az olaszok egész egyszerűen a B csapatukat küldik el Lyonba.  Arra vonatkozó információt sehol sem találtam, hogy mi a döntés oka. Az 1. körben, amit náluk rendeztek, még mindenki a fedélzeten volt, Savani, Lasko, Birarelli, Fei és a többi világklasszis is játszott. Ennek megfelelően simán be is húzták ezt a fordulót, simán verve az USA, Franciaország, Korea triót. Most azonban egy eddig sehol sem látott, soha ilyen összeállításban pályára nem lépő olasz válogatottat fogunk látni Franciaországban.  Mindössze 3 játékos maradt hírmondónak, ők is perememberek. A sztárok helyett pedig nemzetközi téren ismeretlen, rutintalan játékossal lett feltöltve a keret. Ebben a formában az is szép teljesítmény lesz, ha szoros meccset tudnak játszani valakivel. Az amerikaiak nem kezdték jól ezt a sorozatot, az olaszok és a franciák is simán verték őket, és csak Koreát sikerült legyűrniük. Azonban ezt a lehetőséget nekik is ki kell használniuk, és azért ne feledjük, hogy ők az olimpiai címvédők. Az akkori csapatuk 60-70%-a még most is játszik, tele vannak európai nagy csapatokban játszó világklasszis játékossal, szóval egy nagyon komoly erőt képviselő válogatottról van szó. Azt gondolom kötelező hozniuk ezt a találkozót, sőt -1,5-ös szetthendivel is jönnie kell.

 

 

Tipp:  Argentína  -1,5 szett

Odds: 1,35

Iroda: Expekt

 

Tipp:  USA  -1,5 szett

Odds: 1,55

Iroda: Expekt

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org