A világbajnokság és a Copa América címvédője, Argentína is a felkészülés státuszába lépett a közelgő Copa América kapcsán, ahol Messiék a legnagyobb favoritok a végső sikerre. Mennyit változott az Albiceleste, mire érdemes velük, illetve Ecuador kapcsán figyelni?

jún 10. 01:00

Argentína: Megkezdődött az átmenet a világbajnoknál?

Ez így erős túlzás lenne, hiszen ott van a keretben Lionel Messi és Ángel Di María, lehetne nekik ez amolyan utolsó tánc is, de nem lepődnénk meg, ha a 2026-os vb-n is kerettagok lennének. A kapusoknál mindannyian betöltötték már a 30 évet, a védelem további része is a katari vb-n látott játékosokra épül, bár a 19 éves Valentín Barcót behívták a keretbe. A középpályán sincsen sok változás, jobbára azok játszanak, akik két éve, itt viszont szerencse, hogy még mindenki 31 év alatti, így a 2026-os tornán is mindössze 31-32 évesek lesznek. 

Összességében az Albiceleste a legjobb korban van, mondjuk ez a Lionel Messi - Ángel Di María duóról nem mondható el, ráadásul a válogatott játéka még mindig elsősorban Messire épül. Di María már kevesebb szerepet kap, többségében csereként lép pályára, de azért Bolívia ellen csapatkapitányként két gólpassza vette ki a részét a vb-selejtezős sikerből. Argentína ugyan Uruguay ellen 2-0-ra veszített, de Brazília és a többi rivális legyőzésével jelezte, hogy még mindig a kontinens legjobbja. 

Argentína Ecuador
Angel Di Maria (Fotó: CP DC Press / Shutterstock.com)

Azonban az átmenetre szükség lesz, mert Messivel eléggé lekorlátozódik a csapat mozgástere. A világbajnok klasszis még mindig kiváló játékos, de állóképességben már közel sem biztos, hogy csúcsformában tud játszani egy komplett tornán. Olyan fiatalok, mint Alejandro Garnacho beépítése megkezdődött, de Lautaro Martínez is egyre nagyobb részét kiveszi a válogatott sikereiből. A felkészülési meccseken általában nem szakadnak meg Scaloniék, jobbára 2-3 gólt szereznek, törekednek a hatékony védekezésre.

Ecuador: Megint Enner Valencia?

Félix Sánchez, aki a 2022-es vb-n még Ecuador csoportellenfelét, Katart irányította, azóta viszont Dél-Amerikába tette át székhelyét, ahol egy masszív csapat épül, mely már jóval több, mint az Enner Valencia góljaiban reménykedő nemzeti tizenegy. Ha pedig azt nézzük, hogy hat fordulót követően az ötödik helyen áll Ecuador, ráadásul ezeken a meccseken még csak gólt sem szerzett Valencia, akkor egyértelmű, hogy már túllépett azon a függőségen a csapat, ami korábban tapasztalható volt. A védekezés kiemelkedő lett, szervezettek, megnehezítik a legjobbak dolgát is, minden bizonnyal ettől a stílustól a Copa Americán sem fognak eltérni. 

Argentína - Ecuador mérkőzés tipp

Ez akár egy olyan felkészülési mérkőzés is lehet, ahol leginkább már a védekezési mechanizmusokat tökéletesítik a csapatok, nem feltétlenül a gördülékeny támadójáték fog dominálni, mert egyik válogatott sem erről ismert. A sérülések elkerülése fontos lesz, de így is fegyelmezett játékra számítunk, valószínűleg Messiék sem kapnak 90 percet, így a taktikus játék kevés gólt eredményezhet. 

Argentína - Ecuador élő közvetítés

Hol nézhető az Argentína - Ecuador mérkőzés? Az Unibet oldalán hétfőn hajnali 1-től.

  • Argentína - Ecuador tipp

    2,5 gól alatt
    Unibet
    1.84

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: Fabideciria/Shutterstock.com)