Az Unibetnél fogadhatunk arra, hogy melyik előadó fog a slágerlista élén állni karácsonykor.

UK Singles Chart Christmas number one

Az Egyesült Királyságban 1952 óta íródó hagyomány, hogy a karácsonykor legnépszerűbb dal kiemelt figyelmet kap. Az ünnep hetén kell a hivatalos eladási és streamlista élén állnia ahhoz, hogy megnyerhesse ezt a díjat. Összejött ez már a Beatlesnek, a Queenek, a Pink Floydnak, de még Benny Hillnek is. Az ezredforduló előtt triplázott a visszatérésre készülődő Spice Girls, tavaly pedig Ed Sheeran volt a legnépszerűbb előadó, Perfect című számának köszönhetően.

A jelenlegi első a favorit

Többségben voltak a múltban azok a karácsonyi elsők, akik az ünnep idején már több hete a lista élén álltak, de aztán az utóbbi tíz évben nagyot fordult a helyzet. Hatszor is előfordult, hogy csak a karácsonyi héten jutott fel az első helyre a dal. Ha a teljes történelmet nézzük, akkor azért ez a ritkább eset, és érthető miért a négy hete élen álló, jelenleg is első Ariana Grande a favorit. Thank U Next című dalával uralja az eladásokat, a fogadási kínálatban pedig 2.75-ért szerepel.

Ava Max és Elton John

November elején debütált a kínálat élén álló favoritot követő zene, aminek előadója Ava Max. A Sweet but psycho című dal a 77. helyről felküzdötte magát a 6. pozícióba, ahol a cikk írásának pillanatában is áll. Nehéz eldönteni, hogy a feljövő fázis most ér véget, vagy épp karácsonykor fog kicsúcsosodni, mindenesetre Ava Maxra 4.50-ös oddsért fogadhatunk. Őt egy sokkal ismertebb előadó követi a kínálatban, Elton John személyében, aki jelenleg nincs is a toplistán.

Ed Sheeran mindig esélyes?

A tavalyi győztes még mindig a listán van! Ed Sheeran sokak szerint bármit énekelhet, akkor is toplistás lesz. 2017-ben a Perfect című dala volt a legnépszerűbb karácsony idején, amit annyira szeretnek a britek, hogy még mindig a 75. pozícióban van. Egy 100-as listáról van szó, amin már 81 hete tartja magát a Perfect. Ha ebből indulunk ki, akkor bármilyen új dala jön ki a következő hetekben jó eséllyel válhatna toplistássá. Az Unibet kínálata egyébként széles, olyanok vannak az élmezőnyben, mint a brit X Factor jövőbeni nyertese, vagy épp a Clean Bandit.

Karácsonykor a brit slágerlista élén áll?

Borítókép: Ariana Grande. Fotó: JStone / Shutterstock.com

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org