Alig kezdődött el a francia bajnoskág, rögtön egy rangadó keretein belül mérheti össze erejét az ország két legjobb csapata. Az egyikük már most felkészült, míg a másik épp a nyári átigazolási időszakban esett vissza.

2023 okt 1. 19:00 Közvetítés: Bet365

ASVEL: Sorcsere Lyonban

A Parker-család csapata egyelőre eléggé lefelé lóg ki az Euroligából. Tony Parker vezeti a klubot, testvére T.J. a csapat edzője, szóval a családi vállalkozás halad, de nem tudni, pontosan milyen irányba. Az egy dolog, hogy Franciaország legerősebb csapatai közé tartoznak, de azért ennél komolyabb céljai voltak az egykori NBA-bajnoknak. Azt sem lehet mondani, hogy korábban ne erősítették volna meg a keretet, hiszen érkezett pár éve Nando de Colo, Youssoupha Fall, Joffrey Lauvergne és David Lighty. 

Ők azért európai szinten minőséget képviselnek, tavalyi keretből is csak ők maradtak, mondhatni lecserélték a komplett körülöttük lévő játékosokat. Az egy másik kérdés, milyen cserék voltak ezek, mert egyelőre ezt nem igazán lehet látni, miként válik majd be némelyik ismeretlen játékos. Ellentétben mondjuk a Barcelonával, az ASVEL-hez nem NBA-játékosok vagy Euroliga-győztes kosarasok érkeztek a nyáron. 

Amint megnézzük ezt a keretet olyan érzése van az embernek, mintha Tony Parker arra törekedne, hogy az Euroliga részvétel adott legyen (és a rivalizálás a Monacóval), az ebből befolyó összeg az érkezzen a számlára, de komoly pénzeket nem akarnak ebbe a projektbe fektetni. Hiába indultak el az elmúlt években okos igazolásokkal felfelé, ezt sikerült leépíteni, megrekedtek egy nem túl magas szinten, ahol abban bízhatnak, hogy a pályafutása végén lévő Nando de Colo vagy Joffrey Lauvergne villan párszor. 

Monaco: Végre bajnokok

Hosszú időbe telt, mire megnyerte első bajnoki címét a Monaco. Az orosz vezetés komoly összeget ölt a csapatba, de végül megtérült, mondhatni ideje volt már annyi második hely után egy bajnoki elsőségnek. Ellentétben az ASVEL-projekttel, Monacóban nem sajnálják a pénzt, öntik a csapatba, legjobb játékosokat és edzőket akarják megszerezni, ennek pedig látszik az eredménye, hiszen Euroliga Final Four és a francia bajnoki cím mellet a francia kupagyőzelem is meglett. 

A Monacónak pedig az előnye rendkívül egyszerű: Mike James, mellette pedig olyan kiegészítők, mint Alpha Diallo, Donatas Motiejunas, Elie Okobo és Jordan Lloyd. Az alapcsapatot sikerült egyben tartani, óriási változások nem voltak, márpedig ez egy összeszokott és rutinos keret, akikben még mindig ott a tűz. Tavaly megérezték, hogy lehet esélyük még egy Euroliga végső győzelemre is, idén valószínűleg ez lesz a cél, de először erődemonstráció a francia ligában, melynek keretein belül legyőzik az ASVEL-t, tavalyi szezonban ötből öt meccset nyertek ellenük!

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 28. 16:14 UTC.

  • Villeurbanne Asvel Lyon - Monaco tipp

    Monaco nyer
    Bet365
    1.69

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés