Létezik olyan, hogy a Serie A-ban elkezdenek bundázni az utolsó fordulókban? Itt ez most több gárda, sőt, komplett liga érdeke lenne, jöhet az egyfelvonásos Calciopoli? A Torino sem járna rosszul azzal, ha véletlenül nyernének egy meccset. 

Atalanta: Felértek a csúcsra

Az Európa Ligát nagyon simán nyerte a bergamói klub, miután az Atalanta - Leverkusen finálé 3-0-s olasz sikerrel ért véget úgy, hogy az addig veretlen német csapatnak esélye sem volt nyerni. Az olaszok már a mérkőzés kezdetén nagyon élesek voltak, agresszívan támadtak le, tudták hogyan akarják megnyerni a trófeát, helyzeteket dolgoztak ki, folyamatos nyomás alatt tartották a Leverkusen kapuját, akik nem tudtak a helyzettel mit kezdeni. Már az első félidőben érezhető volt, hogy itt nem jön az a bizonyos fordítás, mert sokkal jobban játszik Gian Piero Gasperini együttese. 

Atalanta - Torino statisztika: Atalanta Bergamo hazai mérkőzéseken átlagban 2.2 gólt szerzett, Torino pedig vendégként átlagosan 1.0 gólt. Atalanta Bergamo hazai mérkőzéseken átlagban 0.76 gólt kapott, Torino pedig vendégként átlagosan 1.33 gólt.

A második játékrész mondhatni formalitás volt, igaz, hogy a Leverkusen kicsit magához tért, de ez közel sem az a minőségi játék volt, amit korábban láthattunk tőlük. Granit Xhaka minden bizonnyal élete legrosszabb találkozóját hozta le, ami elsősorban a fegyelmezett bergamói csapatnak köszönhető, akik a középpályán tömörüléssel kikapcsolták a Leverkusen kulcsjátékosait. Nem tudtak szervezni a németek, folyamatosan tördelték a játékot Edersonék, aki egyben a mezőny egyik legjobbja volt. 

Serie A és a trükkös BL-helyek: Nagyon érdekes szituáció alakult ki, ugyanis itt most azon múlik minden, mi az érdeke a bergamóiaknak? Az, hogy több olasz csapat legyen jövőre a BL-főtáblán, ezzel akár jó pontokat érhetnek el a riválisoknál, esetleg az, hogy ők a dobogón végezzenek? A Serie A jelenleg öt csapatot küldhet jövőre a BL-főtáblára, viszont van egy opció, amivel ez hatra nőhet. Ehhez az kell, hogy az Atalanta az 5. helyen végezzen. Ha bejutnak a top4-be, akkor a BL-helyük a portugálokhoz kerül, mivel így nem tudják érvényesíteni az EL-győzelem által elért plusz helyüket. Mindenki érdeke az, hogy az Atalanta ne nyerje meg a hátralévő két meccsét.

Az Atalanta és Gian Piero Gasperini munkája itt még nem ér véget, ugyanis olyan szempontból is feltehetik az i-re a pontot ebben a történelmi szezonban, hogy az EL-győzelem és az Olasz Kupa ezüstérme után, még a bajnokságban is dobogón végeznek. A helyzeti előnyük adott, ugyanis a kiemelkedő hajrának köszönhetően (utóbbi 5 meccsüket megnyerték), mondhatni csak meg kell nyerniük a hátralévő két mérkőzésüket.

Torino: Még van esély az európai kupára

Induljunk ki abból, hogy az Atalanta fáradt az EL-döntő után, illetve az utóbbi hetek feszített tempója miatt. A Torino esetleg nyer, de mivel a Fiorentinának eggyel kevesebb mérkőzése van, még az utolsó fordulóban is bebiztosíthatnák a 8. helyezést a táblázaton annak ellenére, ha hétközben kikapnak a Cagliari ellen. A Torinónak tehát az a minimális elvárás, hogy nyerjenek, utána pedig azért kell izgulniuk, hogy Fiorentina megnyerje a KL-döntőt, mert nekik az jelentené a következő évi biztos nemzetközi kupaindulást. Ezzel pedig el is érkeztünk oda, hogy ezen a mérkőzésen nem tartalékolhatnak a vendégek, nincsen masszív védekezés, támadni kell.

Torino és a Konferencia Liga: Ahogyan az Atalanta győzelmével plusz egy helyhez jutott a Serie A, úgy a Fiorentina is sokat segíthet az olasz bajnokság helyzetén. A Fiorentina a KL-döntőben egy esetleges sikerrel újabb helyet harcolhat ki (EL-főtábla jövőre), ami azt jelentené, hogy ideális esetben 6 csapat juthat a BL-főtáblára, 2 csapat juthat az EL-főtáblára, illetve a 9. helyezett indulhatna a Konferencia Ligában a következő évben. Ez utóbbi lehetőséget adna a Torinónak egy nemzetközi kupaindulásra.

Atalanta - Torino mérkőzés tipp

Bármennyire is jó volt az EL-döntőben az Atalanta, fent említett trükközések miatt, könnyedén belelátjuk azt, hogy leadják ezt a mérkőzést. A dobogó jól mutat, viszont egy kedvező eredménnyel többeknek is jót tennének, minden bizonnyal a későbbiekben hálás lenne nekik az olasz szövetség (konspiráció a köbön). Szimplán a formák alapján rossz tipp lenne a Torino DNB, de ebben a különleges esetben érdemes megkockáztatni, nem véletlen kezdett el esni a vendégek szorzója.

  • Torino DNB-vel 1.57

Atalanta - Torino élő közvetítés

Hol nézhető az Atalanta - Torino mérkőzés? Magyar kommentárral a Sport 1 felületén, illetve az Unibet oldalán szombat 18:00-tól.

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés