A spanyol bajnokságban vasárnap este izgalmasnak ígérkező mérkőzést rendeznek, amely akár a dobogós helyekről is dönthet a szezon végén. Az Athletic Bilbao remek formában, de Xavi változtatásainak köszönhetően, magukhoz tértek a katalánok is!

márc 3. 21:00 Közvetítés: Unibet

Athletic Bilbao: Kiváló szezon kupadöntővel megspékelve

A baszkok nem panaszkodhatnak Ernesto Valverde munkájára, ugyanis a Spanyol Kupában az Atlético Madrid kiejtésével döntőbe került az Athletic Bilbao, ahol a Mallorca lesz az ellenfél. Ha ilyen formában lesznek a baszkok, akkor 1984 után - ha nem számítjuk a szuperkupákat -, végre komolyabb trófeát nyerhetnek. Ez a gárda most mentálisan nagyon egyben van, szinte alig hibáznak, fontos meccsen 3-0-ra vernek egy Atlético Madridot. 

A fővárosiak kezdtek ugyan jobban, de aztán jöttek a Williams-tesók, fantasztikus támadás volt, Nico elhúzott a balszélen, majd a hosszú oldalra ívelt kapáslövésre Inakinak, aki hatalmas gólt vágott. Ez már nem az a Bilbao, akik erőlködnek támadás során, hanem látványos kontrákat vezetnek. Néhány pillanattal később majdnem visszaadta Inaki a gólpasszt, de Nico a kapáslövést kihagyta.

Azonban ami késik, nem múlik, végül megcsinálták, Inaki becselezte magát a tizenhatosra, majd levitte az alapvonalig és Nico elé centerezett, aki közelről nem hibázott. Összességében már itt eldőlt a továbbjutás, esélye sem volt a teljesen széteső Atlético Madridnak. Az Athletic Bilbao bizonyította, hogy tényleg számolni kell velük idén, ugyan komoly a hátrányuk a dobogós helyekkel szemben, de valószínűleg még azt sem engedték el, ehhez viszont a katalánokat kéne legyőzni.

Barcelona: Xavi végre válogathat!

Jót tett a katalánoknak, hogy Xavi lemondott, így lekerült a szakvezetőről is a teher, megszerezhető 15 pontból 13-at begyűjtöttek a bajnokságban. A sérüléssel bajlódó játékosok is kezdenek visszatérnek, így tud rotálni Xavi, ami látszik a teljesítményen is. Jobban játszanak a katalánok, jobban használják ki a lehetőségeiket, Robert Lewandowski 2024-ben elkezdett gólokat szerezni, de ez csalóka. 

Athletic Bilbao Barcelona
Robert Lewandowski (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Hátul sebezhetőek, ezért került a védelemből a középpályára Andreas Christensen. Átvette gyakorlatilag Sergio Busquets pozícióját, mert a riválisokat már a középpályán meg akarja állítani Xavi, nem akarja egy az egyben ráengedni a védelemre, mert ebből sok gondjuk volt. A másik fontos tényező, ami miatt így döntött, hogy Gündogan vagy De Jong is szabadabban játszhat, nem kell annyit védekezéssel foglalkozniuk. 

Christensent támadásépítésben elrejtik, védekezésből való átmenetet Frenkie de Jong oldja meg, míg a sokszor hátrébb játszó Ilkay Gündogan is előrébb került, oda, ahol igazán komfortzónában érzi magát. Ez segített több és nagyobb helyzetet teremteni. Xavinak tehát most van lehetősége keverni a kártyákat, nem kell aggódnia a kirúgás miatt sem, felszabadult mindenki Katalóniában. 

Athletic Bilbao - Barcelona tipp

A baszkok hazai pályán mindenkire veszélyesek, főleg ilyen formában. Jelenleg Spanyolország egyik legjobb formában lévő csapata az övék a Real Madrid mellett, veszélyesen támadnak, nehéz megállítani a Williams-testvéreket. A Barcelonának szélekre vannak jó védőik, viszont fontos feladat vár Christensenre is, ugyanis a baszkok gyorsan építenek támadásokat, lassítani kell őket. A szerencséjük, hogy Nico Williams eltiltott!

Ernesto Valverde korábbi klubja ellen pont a Spanyol Kupa negyeddöntőjében állt bosszút, amikor 4-2-re verte a Barcelonát. Abból kiindulva, ez egy sok gólt hozó találkozó lehetne, ezzel kalkulálnak az Unibetnél is (2,5 gól felett: 1.73). Ebben is lehet érték, mint ahogyan a kapura lövésekben is, ahol a határt 24,5-nél húzták meg, overre kedvező szorzót kínálnak (1.78). Mi viszont maradunk a Barcelona sikerénél, mert amikor kettős terhelés van egy héten a Bilbao számára, akkor a második meccsen nem remekelnek, most pedig az Atlético Madridot ugyan magabiztosan legyőzték, de fontos játékosukat nélkülözni kell, míg a katalánok egy hetet pihenhettek erre a találkozóra!

  • Athletic Bilbao - FC Barcelona tipp

    Barcelona DNB-vel
    Unibet
    1.82

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés