Amikor először meghallod az Athletic Bilbao - Getafe párosítást, egyből a kemény belépők, büntető lapok jutnak eszedbe, de vajon tényleg ilyen lenne a két csapat egymás elleni mérkőzése?

2023 szept 27. 19:00 Közvetítés: UnibetBet365

Bordalás a baszkok ellen

Kezdjük ezt az elemzésünket fordított módon, ugyanis általában az edzőkről már akkor írunk, amikor a csapatok aktuális helyzetét bemutattuk. Most azonban megfordítjuk a dolgot, mivel Pepe Bordalás (Getafe edzője) érdekes kapcsolatban áll a baszkokkal, mondhatni komoly tendenciák is megfigyelhetőek. Eddig 12 mérkőzést játszott az Athletic Bilbao ellen, akikkel szemben csak 3 alkalommal nyert, de csak 1 veresége van, viszont 8 döntetlent ért el! 

A 12 meccsből csak 2 olyan volt, ahol a 2,5 gól feletti opció megvalósult, ami szintén arra utal, hogy Bordalás is a defenzív (és kontra) játék híve. Ezek után érdemes megvizsgálni a büntető lapokat, amik kapcsán kiállításból 4 darab volt a 12 mérkőzés, mindössze 2 olyan meccs volt, ahol nem érték el az 5 büntető lapot. Az sem mellékes, hogy 7 olyan találkozót rendeztek, ahol minimum 6 büntető lap volt, szóval, ha összegezni kéne Bordalás teljesítményét a Bilbao ellen, akkor döntetlen és sok-sok sárga lap a trend. 

Valverde mire ment a Getaféval szemben?

A Bilbao menedzserének, Ernesto Valverdének elképesztő a mérlege a Getafe ellen: 22 meccs, 16 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség. Az utolsó vereség még 2007-ben volt! Valverdének az esetek többségének jól ment a Getaféval szemben, de az is igaz, hogy sosem irányította úgy a csapatot, hogy ő a Bilbao edzője, míg Bordalás a Getafe trénere, ez kissé más helyzetet teremt majd. 

Bordalás vs Valverde

A két szakember egymás elleni mérlege: 5 mérkőzés, 4 Valverde siker mellett, mindössze 1 döntetlen. Ez azonban csalóka kép, ugyanis Bordalás akkor a Getafe edzője volt, míg Ernesto Valverde akkoriban a Lionel Messi-féle Barcelonát irányította. A katalánok jóval erősebbek voltak, mint a középcsapatként aposztrofált Getafe, amit úgy ellensúlyozott Bordalás, hogy sokat szabálytalankodtak és 3-4 sárga lapot kaptak a játékosai. 

Szépen halad az Athletic Bilbao

A Real Madrid elleni vereséget követően, okosan építette fel szezonját Ernesto Valverde és a klub. Tavaly vártunk tőlük hasonlót, de akkor hamar elfogyott a lendület és a sorsolásuk is nehéz volt. Most sokkal inkább kiegyensúlyozott a szezon nehézsége, ez pedig kedvezhet a gárdának, ugyanis nem lesz olyan hullámvölgy, mint tavaly, amikor a Sevilla - Barcelona - Atlético Madrid trió jutott nekik két hét leforgása alatt, ami hazavágta a komplett idényt. 

Athletic Bilbao Getafe
Mikel Vesga (Fotó: Sonia Arcos / Shutterstock.com)

Az Alavés otthonában a legutóbbi fordulóban 2-0-ra nyertek, ráadásul több pihenőjük volt, mint a Getafénak. Mikel Vesga jól játszott az Alavés ellen, a 18. percben zseniálisan ugratta ki Inaki Williams-t, aki higgadtan értékesítette a tiszta helyzetet. Vesga döntötte el a Betis elleni mérkőzést, de három meccsen a győzelmet Unai Simónnak köszönhetik, aki kiválóan védett, többször volt a mérkőzés legjobbja is. 

Getafe nem jó, de nem is tragikus

Az mindent elárul a Getafe idegenbeli teljesítményéről, hogy a labdabirtoklásuk átlaga még a 33%-ot sem érte el, míg a pontos passzaik a 70%-ot sem haladták meg. Ellenben a második legtöbb szabálytalanságot követték el, illetve ugyanígy dobogósok a büntető lapok rangsorában is, ami szintén nem nagy dicsőség. Néhány kontrát hatékonyan végig tudnak vinni, de ezzel a játékkal jelenleg nem lehet megcélozni a top10-et. Ezzel el is érkeztünk a tippünkhöz, ami nem a Bilbao sikere, mert arra túl alacsony szorzót kínálnak, hanem a büntető lapok, amiből 5,5 felett várunk. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 25. 13:13 UTC.

  • Athletic Bilbao - Getafe tipp

    5,5 büntető lap felett
    Bet365
    1.83

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés