Átigazolások: Amerika a következő megálló?

Bence
2020 ápr 1. 10:26
Szólj hozzá!

Foci serie a Juventus cristiano ronaldo átigazolások

Meddig marad Európában Cristiano Ronaldo? Mi lesz az Inter Miami szerződéssel? Zlatan Ibrahimovic után ő lehet az MLS arca?

Az amerikai projekt

Ahogyan a többi sztárcsapat, úgy a Juventus is kénytelen bércsökkentést eszközölni, hogy a válság alatt megtarthassa a legjobbjait. Ez az összeg 90 millió euróra rúg, ami érzékenyen érinthet bizonyos labdarúgókat. Cristiano Ronaldo nem tartozik közéjük, de felmerült már az elmúlt hónapok során is a távozása a torinói klubtól. A Juventusnál óriási reményeket fűztek az érkezéséhez, úgy gondolta a vezetőség, hogy helyére került az utolsó puzzle, jöhet a BL-győzelem. 

Hatalmas fizetések, nagy szponzori átcsoportosítások révén, de megszerezték a portugál világsztárt, de a mutatott játék és a várt eredmények elmaradtak. Ronaldo jövőre már 36 éves lesz, igaz, játékán ez még annyira nem látszódik, de egyre inkább kifut az "időből". A gazdasági bizonytalanság azonban elősegítheti Ronaldo távozását, mondván közel sem biztos, hogy megfelelő erősítést tudnak eszközölni a torinóiak a mercato idején, ezzel pedig csökken a Juventus versenyképessége nemzetközi szinten. 

Cristiano Ronaldo (Fotó: A.Ivanov_Football / Shutterstock.com)

Itt jön a képbe David Beckham és az MLS. Pár évvel ezelőtt már volt róla szó pletyka szintjén, hogy az angol világklasszis pár éven belül leigazolhatja korunk két legjobbját, Lionel Messit és Cristiano Ronaldót. Akkor még az Inter Miami projekt kezdeti szakaszban volt, mára viszont egy profi csapat az MLS-ben. Igaz, közben David Beckham eladta a részvényeit a tulajdonosi körnek, de továbbra is ő a klub reklámarca. Ez pedig sokat nyom a latba, hiszen marketing szempontból kiváló döntés lehet az Egyesült Államok a két világklasszis, Ronaldo és Messi számára. 

Jorge Mendes döntene helyette is

Cristiano Ronaldo szerződése 2022-ig érvényes, utána elvileg már ingyen is megszerezhetnék, de abból semmi haszna a Juventusnak. A portugál játékos ügynöke Jorge Mendes, akiről tudjuk, hogy a világ egyik legjobbja a szakmájában, hatalmas befolyással bír, de nem intéz el csak úgy akármit a játékosainak. Emiatt a Bundesligába valószínűleg nem szerződik Ronaldo, ahogyan a francia bajnokság is kizárható, mint következő célállomás. 

Hasonló a vélekedés Kína kapcsán (a pénz ebben az esetben nem motiváló tényező), marad tehát négy ország: Anglia, Spanyolország, Portugália és az Egyesült Államok. Angliába rengeteg játékost közvetít Mendes, visszatérhetne egykori klubjához Ronaldo (Manchester United), többi csapat nem realitás. Az El Clásicón történő felbukkanása miatt, sokan eljátszottak a gondolattal, miszerint újból Real Madrid lesz ebből (21.00). A szorzó ellenére, ennek lehet realitása, mert Ronaldo továbbra is jó kapcsolatot ápol a klubbal. 

Marad a végére az Egyesült Államok, illetve hazája, Portugália. Minden attól függ majd, hogy milyen idős lesz a váltáskor Ronaldo. Itt jön a képbe fia, Cristiano Ronaldo Jr. Az idén 10 éves gyermeket szívesen látná a soraiban a Sporting, édesapja nevelőklubja. Egyelőre még a Juventus játékosa a fiú is, ahol elképesztő számokat hoz (meccsenként átlagban 1-2 gól), érdemes figyelemmel kisérni a karrierjét, hiszen nagy valószínűséggel, ott fog játszani a következő 1-2 évben, ahol az édesapja is. 

Ha Cristiano Ronaldo klubot vált, akkor három csapatnak lehet realitása a megszerzésére: a már említett Inter Miami (3.00), egykori klubja a Real Madrid (21.00), illetve a nevelőegyesülete, a Sporting (17.00). Utóbbihoz a családja (betegséggel küzdő édesanyja), spanyolokhoz a sikerek, míg Amerikához a pénzügyi érdekek, illetve a jövője építése köti. A portugál klasszis a Nike egyik kiemelt arca, óriásit ütne, ha Amerikába szerződne. Ez egy hosszú távú fogadás, könnyedén megeshet, hogy még 1-2 évig marad a torinói klub játékosa Ronaldo - ahogyan az is, hogy a Juventustól vonul vissza -, de eléggé csábítóak a szorzók a távozása kapcsán, nála pedig nem lehet tudni, mikor szeretne egy teljesen új kihívást!

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: bestino / Shutterstock.com)

Betclic Kaszinó: 450 millió forintos pénzeső

Pörgess legalább 150 forint értékben a Betclic jogosult nyerőgépein és részesülj napi, illetve heti pénznyereményekben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -14.40 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Betclic Kaszinó: 450 millió forintos pénzeső

  • Pörgess legalább 150 forint értékben a Betclic jogosult nyerőgépein és részesülj napi, illetve heti pénznyereményekben.

Betclic útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Serie A 2019/20

SPF Infó hozzászólt
2020 máj 11. 15:07
Serie A - Fél tucat csapatnál nem kaptak fizetést a játékosok

Január óta nem kapták meg a fizetésüket legalább hat élvonalbeli olasz klubcsapat labdarúgói a La Repubblica szerint.


Az olasz lap úgy tudja, a bérelmaradás oka, hogy a felek eddig nem tudtak megállapodásra jutni, milyen mértékben csökkenjenek a játékosok járandóságai a koro
SPF Előzetes hozzászólt
2020 ápr 26. 14:35
Átigazolások: Közel négyszeres szorzó egy reális csapatváltásra?

Kicsoda Dries Mertens, és miért fontos, hogy hová igazol? Olvasd tovább
SPF Előzetes hozzászólt
2020 ápr 24. 12:23
Edzőkérdés: Akit megátkoztak

Triplázó szorzó Emery új munkahelyére, megéri? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek