Erling Braut Haland 001 Erling Braut Haland - Borussia Dortmund (Fotó: Somkid Chimwai/Shutterstock.com)

Átigazolások: Haaland megfontolt, vajon a csapata is az lesz?

Foci tippek Bundesliga Borussia Dortmund átigazolás Erling Braut Haaland

A norvég óriás és a szélvészgyors angol támadó alkotta csatársor, egyike volt a leginkább felkapott támadósoroknak a tél folyamán. Hogyan tovább számukra?

Ki dönt valójában?

Amikor Mino Raiola az ügynököd, akkor fel kell készülnöd mindenre, szó szerint. Az olasz születésű játékosügynök olyan klasszisokat képvisel, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba és a feltörekvő tehetség, Erling Braut Haaland. Raiola nem riad vissza a trükközéstől, ha ügyfelét - és természetesen saját magát - kell helyzetbe hoznia, vagy minél több pénzt kicsikarnia. A norvég óriás kapcsán azonban más a helyzet, hiszen hiába lehetett hallani a Manchester United érdeklődéséről, Haaland végül Dortmundban kötött ki. 

Egyfelől ott van a Keane-sztori, másfelől, hogy Haaland fiatal kora ellenére rendkívül érett játékos. Fokozatosan szeretné felépíteni a karrierjét, nem akart rögtön a PL-be kerülni, hanem először megvetni a lábát a legjobbak között. Nem szeretne kapkodni, ezt pedig Raiolának is tudomásul kell vennie. A jelenlegi helyzet viszont hatással lehet az ő karrierjének alakulására is, ugyanis a gazdasági gyengülés érintheti a labdarúgó klubokat is. 

A norvég támadót mindössze 20 millió euróért vette a dortmundi csapat, ami az akkori helyzetet figyelembe véve, bőven piaci értéke alatt volt. A BVB profilja, hogy bőséges profittal adja el a játékosait, ez viszont egy esetleges gazdasági recesszióban nem jöhet össze. Tudja ezt a klub vezetése is, rögtön nyilatkozott is Hans-Joachim Watzke vezérigazgató, miszerint egyik játékosát sem akarja áron alul eladni. Watzke rutinos vezető, 15 éve irányítja a klubot, pénzügyi tanácsadó is volt, tudja, hogyan kell a nehéz helyzetekből kivezetni a klubot. 

Haaland mellett rengeteg fiatal tehetsége van a klubnak: Jadon Sancho, Dan-Axel Zagadou, Manuel Akanji, Julian Brandt és Giovanni Reyna. Közülük a legnagyobb érték az angol szélsőben, Sanchóban van. Őt már angol klubok is megkörnyékezték, a Manchester United hatalmas fizetéssel csábítja. Az ő képviseletét az Elite Project Group Limited látja el, akik elsősorban fiatal angol játékosokat képviselnek az átigazolási piacon. Többségük a Premier League-ben játszik, magyarán nekik az a legjobb, ha az egyik legjobb angol játékos a hazai ligát erősítené.

Megalapoznák a jövőjüket

Jadon Sancho piaci értéke 100 millió euró felett van, nem kíván róla alkudozni Watzke. Az Elite Project Group Limited érdeke, hogy sokat nyerjenek a transzferen, magyarán ők sem fogják mindenáron erőltetni, hogy Sancho - még ha nagy fizetésért - csapatot váltson. Ha ez nem lenne elég, akkor ott egy másik indok is a két tehetség maradására: egy hatalmas potenciállal megáldott csapatot alkothattak, akik 1-2 hónap közös felkészülés után, megszorongatták a milliárdokból felépített PSG-t. 

Tudja ezt Watzke is, hogy óriási érték van a kezében, csak ki kell várnia, hogy a piac megerősödjön. Haaland kijelentette, hogy nem akar kapkodni, Raiola mondatain is érezhető, hogy érdemes várniuk: "Nagyon gyorsan alkalmazkodott és a Bajnokok Ligájában is megtalálta magát. De még sokat kell fejlődnie. Dortmundban pedig erre kap időt ehhez. Nem hiszem, hogy elhagyja Dortmundot ezen a nyáron" - mondta a játékosügynök. 

Ha a fogadási piacot figyeljük, akkor emelkedtek a szorzók arra, hogy a norvég támadó csapatot vált az idei átigazolási időszakban. A Real Madridot tartják favoritnak erre (3.75), ennek alapja pedig az, hogy Raiola azt nyilatkozta pár hete, hogy idén egy nagy igazolással ajándékozhatja meg a madridi csapatot. A játékosügynöknek azonban számtalan ügyfele van, köztük Paul Pogba is. Mi a helyzet Sanchóval? A Manchester United érdeklődése erőteljes, de jelenlegi helyzetben nem valószínű, hogy kifezetnének érte 100 millió feletti összeget, maradhat Dortmundban a brit szélső. 

  • Átigazolások 2019 tipp

    Jadon Sancho marad a Dortmund játékosa (2020.09.01)

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Erling Braut Haland - Borussia Dortmund (Fotó: Somkid Chimwai/Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Beszélgetés: Bundesliga 2019/20

Chan hozzászólt
2020 jún 13. 20:50
Idézetet írta: SPF Előzetes Dátum június 10, 2020, 22:37:36
7250 forintot nyerhet valaki, ha nyer a Lipcse.

Mindenkinek köszönöm a tippelést, végül nyert a Lipcse, és ezzel a játék is kifizetésig jut.

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 11. 18:46
Két kulcsjátékos távollétéből húznánk hasznot!

Lewandowski és Müller hiányát megérhezetik a bajorok.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 11. 17:21
A Paderborn nem adná könnyen a tippünket!

Nehéz mérkőzésre van kilátás brémai szempontból.  Olvasd tovább

Még több Foci