Átigazolások: Haaland megfontolt, vajon a csapata is az lesz?

Bence
1 tipp
2020 ápr 1. 16:39
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Borussia Dortmund átigazolások Erling Braut Haaland

A norvég óriás és a szélvészgyors angol támadó alkotta csatársor, egyike volt a leginkább felkapott támadósoroknak a tél folyamán. Hogyan tovább számukra?

Ki dönt valójában?

Amikor Mino Raiola az ügynököd, akkor fel kell készülnöd mindenre, szó szerint. Az olasz születésű játékosügynök olyan klasszisokat képvisel, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba és a feltörekvő tehetség, Erling Braut Haaland. Raiola nem riad vissza a trükközéstől, ha ügyfelét - és természetesen saját magát - kell helyzetbe hoznia, vagy minél több pénzt kicsikarnia. A norvég óriás kapcsán azonban más a helyzet, hiszen hiába lehetett hallani a Manchester United érdeklődéséről, Haaland végül Dortmundban kötött ki. 

Egyfelől ott van a Keane-sztori, másfelől, hogy Haaland fiatal kora ellenére rendkívül érett játékos. Fokozatosan szeretné felépíteni a karrierjét, nem akart rögtön a PL-be kerülni, hanem először megvetni a lábát a legjobbak között. Nem szeretne kapkodni, ezt pedig Raiolának is tudomásul kell vennie. A jelenlegi helyzet viszont hatással lehet az ő karrierjének alakulására is, ugyanis a gazdasági gyengülés érintheti a labdarúgó klubokat is. 

A norvég támadót mindössze 20 millió euróért vette a dortmundi csapat, ami az akkori helyzetet figyelembe véve, bőven piaci értéke alatt volt. A BVB profilja, hogy bőséges profittal adja el a játékosait, ez viszont egy esetleges gazdasági recesszióban nem jöhet össze. Tudja ezt a klub vezetése is, rögtön nyilatkozott is Hans-Joachim Watzke vezérigazgató, miszerint egyik játékosát sem akarja áron alul eladni. Watzke rutinos vezető, 15 éve irányítja a klubot, pénzügyi tanácsadó is volt, tudja, hogyan kell a nehéz helyzetekből kivezetni a klubot. 

Haaland mellett rengeteg fiatal tehetsége van a klubnak: Jadon Sancho, Dan-Axel Zagadou, Manuel Akanji, Julian Brandt és Giovanni Reyna. Közülük a legnagyobb érték az angol szélsőben, Sanchóban van. Őt már angol klubok is megkörnyékezték, a Manchester United hatalmas fizetéssel csábítja. Az ő képviseletét az Elite Project Group Limited látja el, akik elsősorban fiatal angol játékosokat képviselnek az átigazolási piacon. Többségük a Premier League-ben játszik, magyarán nekik az a legjobb, ha az egyik legjobb angol játékos a hazai ligát erősítené.

Megalapoznák a jövőjüket

Jadon Sancho piaci értéke 100 millió euró felett van, nem kíván róla alkudozni Watzke. Az Elite Project Group Limited érdeke, hogy sokat nyerjenek a transzferen, magyarán ők sem fogják mindenáron erőltetni, hogy Sancho - még ha nagy fizetésért - csapatot váltson. Ha ez nem lenne elég, akkor ott egy másik indok is a két tehetség maradására: egy hatalmas potenciállal megáldott csapatot alkothattak, akik 1-2 hónap közös felkészülés után, megszorongatták a milliárdokból felépített PSG-t. 

Tudja ezt Watzke is, hogy óriási érték van a kezében, csak ki kell várnia, hogy a piac megerősödjön. Haaland kijelentette, hogy nem akar kapkodni, Raiola mondatain is érezhető, hogy érdemes várniuk: "Nagyon gyorsan alkalmazkodott és a Bajnokok Ligájában is megtalálta magát. De még sokat kell fejlődnie. Dortmundban pedig erre kap időt ehhez. Nem hiszem, hogy elhagyja Dortmundot ezen a nyáron" - mondta a játékosügynök. 

Ha a fogadási piacot figyeljük, akkor emelkedtek a szorzók arra, hogy a norvég támadó csapatot vált az idei átigazolási időszakban. A Real Madridot tartják favoritnak erre (3.75), ennek alapja pedig az, hogy Raiola azt nyilatkozta pár hete, hogy idén egy nagy igazolással ajándékozhatja meg a madridi csapatot. A játékosügynöknek azonban számtalan ügyfele van, köztük Paul Pogba is. Mi a helyzet Sanchóval? A Manchester United érdeklődése erőteljes, de jelenlegi helyzetben nem valószínű, hogy kifezetnének érte 100 millió feletti összeget, maradhat Dortmundban a brit szélső. 

Borítókép: Erling Braut Haland - Borussia Dortmund (Fotó: Somkid Chimwai/Shutterstock.com)

Unibet Kaszinó: Szerezz bónuszpénzt a Mega Ball játékkal

Forgass meg az Unibetnél 6500 forintot az új Mega Ball játékban és 1500 forint értékű bónuszpénz kerülhet a számládra.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Jadon Sancho marad a Dortmund játékosa (2020.09.01)
    1.40 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.56 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Kaszinó: Szerezz bónuszpénzt a Mega Ball játékkal

  • Forgass meg az Unibetnél 6500 forintot az új Mega Ball játékban és 1500 forint értékű bónuszpénz kerülhet a számládra.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 15:46
Pörgős német bajnokin kiszakadhat a gólzsák

Megint nem bír a Mainz egy gólerős csapattal? Olvasd tovább

Szigo hozzászólt
2020 máj 22. 23:04
Legközelebb eskü kiveszem, hogy az Union Berlin kap fejesből gólt. Két meccsen három, ezek képtelenek ezt kivédekezni.
Melyik fogadóirodánál lehet ilyet rakni?
SPF Előzetes hozzászólt
2020 máj 22. 11:44
Parázs berlini rangadó a pénteki éjszakából

Nehéz dolga lesz a Herthának a városi riválissal szemben.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek