Némely emlősállatnak sűrű, hosszú szőrrel fedett bőre - írja az értelmező kéziszótár a bunda szó kapcsán, de sportfogadó sorstársaimnak egyből valami más jut eszébe. Fixált meccs, előre megbeszélt eredmény, amire pénzben fogadnak a bűnözők. Mivel biztosra teszik a pénzüket, ez inkább egy illegális befektetés, mintsem tippelés, de hogyan tudnék ilyet csinálni átlagemberként? Fantáziám elkalandozott, természetesen csak kitaláció az egész.

Kezdjük az elején!

A tervezési fázis alapja, ami végülis minden lépést meghatározna, a pénz. Átlagemberként nem vagyok szegény, tehát hónap végén is tudok venni egy tábla Milka-csokit, és félre tudok rakni új kocsira, de gazdag sem vagyok, ezért bár kocsira rakok félre, végül pár hónap múlva elköltöm valami olyanra, amire most még nem is számítok. Például a háztető elég furcsa jeleket küld felém, lehet hallott a kocsipénzről, és utazik rá? Szóval tegyük fel, van néhány millióm, amit ki tudok egészíteni, valamelyik bank lehúzó hitelével.

Kevés pénz, kevés lehetőség

A költségvetés tehát nem túl nagy, így a tervnek is ehhez kell passzolnia. A pénz alapvetően két dologra kell: beépített emberre a meccsen és fogadásra. Ha sok pénzem lenne az egész bulira, akkor sem esnék neki lefizetni egy teljes csapatot, mert minél kevesebben tudnak a dologról, annál jobban koordinálható az egész. Környékezzek meg egy NB1-es játékost? A sportingintelligence.com készített egy tanulmányt, amiben a labdarúgók fizetéseivel foglalkoznak. Jól keresnek a top bajnokságokban (LaLiga, Premier League meg ezek), de Magyarországon sem járnak rosszul a focisták, átlagos éves fizetésük 26 millió forint körül mozog.

Hogyan fejlődik az NBA? Olvass róla bővebben ITT!

Havi szintre lebontva is milliós összeget kapnak, nem hinném, hogy lázba hozná őket az ajánlatom. Nyilván lenne gyenge láncszem a peremjátékosok között, de mire megtalálnám a megfelelőt, már rég védőügyvédet kellene keresnem a rendőrségen ülve. Szóval marad az az ember, aki a legnagyobb hatással van a meccsre, de a legkevesebb pénzt viheti haza! Ő nem más, mint a bíró. Nála a síp, döntően be tudja folyásolni a mérkőzés alakulását, és talán ő beférhet a költségvetésembe. Ráadásul akármit is csinál, alapból utálják focisták, szurkolók, mindenki hülyének tartja, egy rossz döntéssel kevesebb vagy több, neki már mindegy. Olyan kellene, akinek mellékállásra is szüksége van, mert menőnek tűnt számára svájci frankos hitelre a BMW és a kétszintes ház jakuzzival az alagsorban.

Csakis papír alapon

Tegyük fel meggyőztem a sípmestert, kitaláltuk, hogy büntető lesz a sokkal esélytelenebb csapatnak. Ennek is megvan az oka, papír alapon menne a buli, több részletben, több lottózóban, max tétekkel. A fogadást nem tudják utólag érvényteleníteni valami szabálypont alapján, mint egy online irodánál, illetve nem szerepelnek nevek, nem kell lakcímkártya a személyazonosságom igazolásához, nincs tétkorlátozás (helló, többször feladott szelvények). Egyetlen apró bökkenő azért lehet, ha a csapat kihagyja a büntetőt. De akkor ott a B terv, kapnak még egy büntetőt! Miután összejött a történet, a szelvények kiváltása már gyerekjáték, és én is vehetek egy BMW-t, mint a bíró.

Gyanús meccset láttál? Írd be a Bunda volt topikba ITT!

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org