Meglepő, de mind az Atlético Madrid, mind a Real Betis számára, csak a bajnokság maradt a szezon utolsó két hónapjára, búcsúztak a nemzetközi kupáktól. A célok eltérőek, hiszen az Atlético a dobogóért küzd, míg a Betis beérné már egy BL-indulást jelentő 4. hellyel is. 

ápr 2. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Atlético Madrid győzelem + 3,5 gól alatt
Unibet
2.12

Pellegrini vs Simeone

A Real Betis chilei szakvezetőjének, Manuel Pellegrininek három edzővel szemben nem ment pályafutása során: Pep Guardiola, Arséne Wenger és Diego Simeone. Érdekes, hogy mindhárom edző különböző játékstílust képviselt, így nem lehet azt mondani, hogy Pellegrininek bizonyos fajta taktika nem feküdne az ellenfél részéről. A három tréner közül viszont csak Diego Simeone ellen nem tudott nyerni sohasem, pedig kilenc mérkőzésen mérhették össze csapataik erejét. Az szinte evidens, hogy Madridban még csak döntetlent sem tudott soha kiharcolni, de az már érdekesebb, hogy sem a Málagával, sem a Betisszel nem tudott még hazai pályán sem nyerni. 

Egyetlen cél maradt a Betis számára

Az Osasuna ellen meglepetés volt kiesni a Copa del Rey küzdelmeiben, viszont a Manchester Unitedtől való vereség már kalkulálható volt az Európa-ligában a Real Betis számára. Ezzel Manuel Pellegrininek és a csapatnak egyetlen célja maradt: bekerülni a top4-be a LaLigában, mert ez Bajnokok Ligája főtáblát ér jövőre. A csapatban Európa- és világbajnokok játszanak, masszív a keret, sorsolásuk sem megoldhatatlan, április végén válik nehézzé három forduló erejéig a bajnoki versenyfutás. 

Atlético Madrid Betis
Nabil Fekir (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Ami gondot okozhat, hogy Nabil Fekir kiesett a szezon hátralévő részére sérülés miatt. Ha jobban belegondolunk, akkor Fekir már idén annyiszor volt sérült és eltiltott, hogy megszokták a hiányát Andalúziában. A csapat nélküle sem elveszett, gyakorlatilag hasonló teljesítményre képes, mint a világbajnok középpályással. Az már viszont érthetetlen kategória, hogy a válogatott szünet alatt, minek hívták barátságos meccsekre a Sabaly - Rodríguez - Pezzella triót, ha nem is volt fontos szerepük. 

Három olyan játékosról beszélünk, akiknek lényeges lett volna pihenés, mivel Pellegrini számít rájuk, de a többiekkel ellentétben, nem tudtak regenerálódni. Ettől függetlenül, nem kéne, hogy gondot okozzon a fáradtság, mint faktor. Érezhetően az elmúlt hetekben már a bajnokságra koncentrált a Betis, fontos pontokat szereztek a Real Madrid és a Villarreal ellen, itt éppenséggel jó defenzív játékkal tudtak érvényesülni. 

Simeone és az Atlético Madrid egyetlen esélye

Ahhoz, hogy erre a szezonra azt lehessen mondani, tűrhető volt, bajnoki dobogót kell szereznie az Atlético Madridnak. Ezzel valószínűleg teljesen tisztában van Diego Simeone is, hiszen az elmúlt hetekre nagyon összekapta magát a csapat. Azok a helyzetek, amik szezon elején rendre kimaradtak, amik miatt kiestek a BL-ből, most ezeket gólokra váltják, legutóbb három meccsen tíz gólt szereztek, rég volt hasonlóra példa. 

Az elmúlt tíz fordulót tekintve, Barcelona mellett a legjobb csapat az Atlético Madrid, még a madridi derbin is majdnem nyertek, pedig érthetetlen módon emberhátrányban játszottak jelentős ideig. Simeone bizonyította, hogy sosem adja fel, pedig már vártuk a kirúgását, de még az is benne van, hogy második helyen végeznek a bajnokságban. Az pedig egy fricska lenne a tavalyi BL-győztes Real Madridnak, ha épp az idén végig szenvedő Atlético előzné őket (a Barcelona mellett). 

Valahogy nyerni kell

Amikor két edző közötti kilenc mérkőzés alatt az egyik fél egyetlen alkalommal sem tud nyerni, az nem a véletlen műve. Simeone egyértelműen dominálja a Pellegrinivel való párharcát, mi pedig bízva ebben, illetve az Atlético Madrid remek formájában, hazai sikert várunk, de erre önmagában már nem jelentős a szorzó, így fogadásépítővel tuningoljuk, bízva abban, hogy nem lesz sok találat a mérkőzésen. 

  • Atletico Madrid - Betis Sevilla tipp

    Atlético Madrid győzelem + 3,5 gól alatt
    Unibet
    2.12

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock,