Minden bizonnyal idén sem fog semmit nyerni az Atlético Madrid, vezetőség lehet elkezd azon gondolkodni, hogy ki legyen az argentin mester utódja. Főleg akkor, ha a hétvégén is kikapnak, kellemetlen ellenfél lehet a Betis.

márc 3. 16:15 Közvetítés: Unibet
Tipp: Memphis Depay 2,5 kapura lövés alatt
Unibet
1.91

Atlético Madrid: Diego Simeone elkalkulálta magát

Érdemes egy pillantást vetni Diego Simeone pályafutására az Atlético Madrid élén. Az argentin mester 2011 óta irányítja a klubot, ha nem számítjuk a szuperkupákat, akkor öt trófeát nyert (két bajnoki cím, egy nemzeti kupa és két EL-győzelem). Ez azért eléggé jó a Real Madrid és a Barcelona árnyékában, de ha a másik oldalról szemléljük, akkor Simeone fejlődése összességében megrekedt. Mondjuk ezt annak tudatában, hogy mennyit javult a támadójátéka a csapatnak!

Az becsülendő, hogy a 2022-es őszi krízis után, Simeone mert lépni, dobta a berögzött defenzív irányvonalat, inkább a hatékony támadójáték irányába nyitott, aminek az eredménye látványos meccsek, sok gól és győzelmek. Az Atlético Madrid hirtelen Spanyolország legjobb csapata lett 2023-ban, de trófeákat ezzel nem nyertek. Olyan játékosok, mint Antoine Griezmann és Álvaro Morata csapágyasra lettek hajtva, francia világbajnok támadó 60 meccsen játszott 2023-ban, most sérüléssel bajlódik. 

Atlético Madrid Betis
Álvaro Morata (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Morata sem pihent túl sokat 2023-ban, 55 mérkőzésen lépett pályára, idén év elején már neki is kellett sérülés miatt pihenőre vonulni. Mindkettőjük esetében indokolt volt az elmúlt hetekben a fáradás utáni pihentetés, támadójátékban érezhetően visszaesett az Atlético Madrid. Morata árnyéka önmagának, mióta visszatért, legutóbb az Athletic Bilbao elleni kupameccs visszavágóján szenvedett, ahol végül 3-0-ra kapott ki a csapata. 

Simeone kiváló motivátor, fantasztikus, hogy több, mint 10 éve tartja dobogón a spanyol ligában a Matracosokat - olykor bajnoki címet is nyer velük -, de érezhetően megrekedt egy bizonyos szinten, ahonnét csak akkor tudna elkerülni, ha megfelelő rotációt alkalmazna, elkerülnék a csapatot a sérülések, de ez utóbbi épp a rotáció hiánya miatt alakul ki, illetve a rossz alapozás miatt, ugyanis sokszor túl korán van csúcsformában a fővárosi gárda.

Betis: Végre csak a bajnokságra koncentrálhatnak

A sérülések miatt, hamar befejeződött a kupamenetelés a Betis számára. Manuel Pellegrini idén nem tudott megbirkózni a feladattal, miszerint a hátsó alakzat legjobbja távozott, több kulcsjáték is megsérült, miközben kettős terhelés alatt volt a gárda. Mindezek ellenére a bajnokságban egy hosszú veretlenségi időszakot sikerült összerakni, de ezzel is csak a top8-ban tudták magukat tartani, mondhatni megágyaztak egy esetleges következő évi nemzetközi kupaszereplésnek.

Az sem mellékes, hogy míg az Atlético Madrid egy újabb kudarcból érkezik, addig a Betis nyugodtan készülhetett a vasárnapi találkozóra. Azonban a nyugalmat beárnyékolta, hogy sérültjük bőven akad nekik is. Míg a hazaiaknak minden bizonnyal Griezmannt kell nélkülözniük, addig a vendégeknek majdnem a komplett középpályát, mert Isco és Fekír mellett, Guido Rodríguez is sérült, eléggé szűkösek Pellegrini lehetőségei.

Atlético Madrid - Betis tipp

Van egy apró probléma a Betis szempontjából: Manuel Pellegrini mester eddig 11 mérkőzést játszott Diego Simeone Atlético Madridjával szemben, eredmények nem rózsásak. Győzelmet nem sikerült szerezni, ellenben 7 vereséget igen, mindössze 4 döntetlen még, de ami aggasztó lehet még, hogy 6 találkozón gólt sem szereztek. Az Atlético Madrid otthonban 5 meccs, 5 vereség, sokszor rúgott gól nélkül. A hazai siker nem rossz ötlet, de mi a játékosok kapura lövéseit választjuk, Memphis Depay eddig 3 találkozón lépett pályára a Betisszel szemben, nem igazán megy neki ellenük, összesen 2 kapura lövés, rúgott gól nélkül, most is reménykedünk benne, hogy nem talál háromszor kaput.

  • Atlético Madrid - Real Betis tipp

    Memphis Depay 2,5 kapura lövés alatt
    Unibet
    1.91

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés