Talán még lehet tétje ennek a bajnokinak, ami annak köszönhető, hogy az Atlético Madrid elszórakozta a legutóbbi bajnokiját, míg a Sociedad győzelmeket aratott a bajnoki hajrában, így a harmadik hely lehet a tét a találkozón. 

2023 máj 28. 19:00 Közvetítés: UnibetBet365

Elszórakozta a győzelmet az Atlético Madrid

Művészet volt, ahogy az Atlético Madrid 3-0-ról képes volt döntetlenre leadni a mérkőzést az Espanyol otthonában. A mérkőzést pedig jól kezdték, Saúl rúgott szép gólt nehéz szögből, majd az Espanyol percei következtek pontrúgások után, de az egyenlítés nem sikerült, ellenben a félidő vége előtt a vendégek tovább tudták növelni az előnyüket. Carrasco kapufáról kipattanó lövését rúgta a kapuba Griezmann, de ehhez kellett a videóbíró is. 

A második játékrészre úgy jött ki a madridi csapat, hogy gyorsan le akarják zárni ezt a találkozót, érezhető volt, hogy meg lehet fogni az Espanyolt. Pacheco újabb lövést sem tudott megfogni, csak kiütni, a kipattanót pedig most Carrasco lőtte a kapuba, ezzel már 3-0-ra vezetett a 46. percben Diego Simeone csapata. Ekkor azt gondolhattuk, ez a találkozó eldőlt, Griezmann hagyott még ki egy nagy helyzetet, vezethetett volna 4-0-ra vendégcsapat. 

Atlético Madrid Real Sociedad
Antoine Griezmann (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Szinte a semmiből állt fel az Espanyol az utolsó 30 percben, megint a pontrúgásokból, amiből már az első félidőben is veszélyesek voltak, most gólt értek el. A madridiak sem spóroltak, Nahuel Molina rúgott hatalmas kapufát, majd jött egy tizenegyes az Espanyolnak, ezzel már 3-2 az állás, pár perccel később pedig megint egy fejes, de most egy oldalról érkező ívelésből, ezzel egyenlített a hazai csapat. Az Atlético Madrid védelmének rendre gondot okozott a szélekről vagy pontrúgások útján érkező beadások és az azt követő fejesek, hiába voltak jobbak mezőnyben, nem tudtak nyerni, ami a második helyükbe kerülhet (de akár még a dobogóba is). 

Erőlködött a Sociedad

Ha nehezen is, de nyerni tudott hazai pályán a Real Sociedad, mindezt egy Kubo villanásnak köszönhetően, aki húzta befelé a jobbszélről a labdát, amíg nem tudott lőni, végül nagy gólt ragasztott a kapuba. Ennyivel le is lehetne tudni a találkozót, de érdemes megemlíteni, hogy a meccs egy David Silva sérüléssel kezdődött (a 37 éves világbajnok alig tért vissza, megint megsérült), majd utána volt egy kiállítás az Alméria részéről, de még így sem tudta őket kiütni a baszk csapat. 

Kubo nagyon elemében volt, a második félidő elején is volt egy nagy helyzete, ami elgurult a kapu mellett, míg a hajrában megint a japán alakított ki lehetőséget, amit Barrenetxea nem tudott gólra váltani. Ha nem lett volna Kubo, akkor valószínűleg a Sociedad nem tudja legyőzni az Almériát, ami a csapattársak kritikája is. Az pedig az Atlético Madrid szerencséje, hogy a Sociedad nem szokott sok gólt szerezni pontrúgásból. 

Simeonénak kedvező ellenfél a baszk gárda, hiszen meddő labdabirtoklásra képesek, ráadásul Alguacil csapatai ellen még sosem kapott ki hazai pályán. Az már egy másik tény, hogy nem is nagyon szokott nyerni, inkább a gólváltás volt jellemző az elmúlt időszakban a két edző párharcára, ami meglepő, tudván, hogy az argentin is inkább a defenzív játékot preferálja. Mivel jelenleg egyik védelem sem acélos, ezért a mindkét csapat gólt szerez opciót javasoljuk. 

A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 25. 4:30 UTC.

  • Atletico Madrid v Real Sociedad tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    Bet365
    1.67

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés