Atlétika Eb: Magyar éremben bízunk!

Nagy Bence
2018 aug 6. 12:23
Szólj hozzá!

Atlétika Atlétika Eb Halász Bence Jimmy Vicaut

Sajnos Márton Anita nem indul az idei kontinensviadalon, de reménykedünk benne, hogy így sem marad érem nélkül a magyar küldöttség. Ebben segíthet Halász Bence, aki kalapácsvetésben szeretne dobogóra állni. Mennyi esélye van erre a mindössze 21 éves kiskunhalasi sportolónak? Ki fogja nyerni kedd este a férfi 100 méteres döntőre? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Férfi 100 méteres síkfutás

Az idei öt legjobb európai eredményt Jimmy Vicaut és Zharnel Hughes osztja fel egymás között. Őket tekintik az Eb legnagyobb esélyeseinek is 100 méteren. A felkészülés során nyújtott jó teljesítmény azonban nem garancia a sikerre. Vicaut-t két évvel ezelőtt is a favoritok között tartották számon, de akkor sem jött össze neki a siker, mint ahogyan az elmúlt négy évben egyszer sem egyéniben nagy versenyen. Egyetlen mérvadó győzelmét 2013-ban aratta a felnőtt fedett pályás Eb-n. A francia nem jó versenyzőalkat ebből a szempontból, sok esetben elgörcsöli a finálékat. 

Zharnel Hughes idén tört be a szűk elitbe 100-on. Brit színekben 2015 óta szerepel, de elsősorban 200-on ért el eredményeket. Idén ráfeküdtek nála a 100-ra is, ennek eredménye a legjobb európai idő. 9.91-et tud, sok esetben nehézkes a rajtja, de a végsebessége jóval gyorsabb, mint a többieké. Júliusban is futott kétszer 10 másodpercen belül Londonban, a forma tehát tökéletes. 

Az egyik titkos esélyes, az olasz Filippo Tortu. Már két éve is képviseltette magát a kontinensviadalon, akkor mindössze 18 évesen alig pár századdal maradt el a döntőtől (későbbi győztes Martina ejtette őt ki hellyel). Lehetett sejteni, hogy nagy tehetség a srác, de az áttörést a tavalyi u20-as Eb-győzelem hozta meg számára. Rajtján sokat dolgoztak, ez kifizetődött, mivel Madridban idén bekerült 10 másodperc alá (9.99). A táv utolsó felét nagyon jól bírja, fejben is nagyon erős. Kivételes tehetség, ha nem ugrik ki, ott lehet az éremesélyesek között (2.15). Fokozatosan fejlődik, most 20 évesen már a 3. legjobb európai futónak számít az időeredmények alapján.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Férfi kalapácsvetés

Az elmúlt évtizedekben hagyományosan magyar számnak számított a férfi kalapácsvetés, elsősorban Pars Krisztián révén, de előtte is voltak olyan klasszisaink, mint Gécsek Tibor vagy Kiss Balázs. Két évvel ezelőtt azonban a lengyelek elkezdték a kisajátítást, hála a Fajdek - Nowicki párosnak. A két srác egyaránt 29 éves, legutóbb a vb-n Fajdek nyert és Nowicki bronzérmes lett, mint ahogyan két éve az Eb-n is. 

Kettejük közül Fajdek a favorit, még akkor is, ha ezt a fogadóirodák oddsai nem tükrözik (egyaránt 2.00-ért kínálják a két lengyel sikerét). Fajdek az elmúlt években szinte mindent megnyert, kivétel ez alól az olimpia. Ez óva intheti a fogadókat, mert hiába tud 80 méter felett (idén ötször is túllépte ezt a határt), de sokkal instabilabb, mint honfitársa. Nowicki elmúlt négy világversenyén dobogón végzett, idén vezeti a ranglistát. Csak ő tudott 81.40 felett, ráadásul kétszer is megismételte ezt a bravúrt. Lehet idén végre beérik a munkája? 

Nekünk minden bizodalmunk Halász Bencében van. A 21 éves versenyző hatalmas tehetség, újra ostromolja a 80 métert és most már stabilan dobja a 78 méter feletti eredményeket. Ez elég lehet a dobogóra (2.15). Tavaly megnyerte az u23-as Eb-t, akkor az ötödik körben dobta a győztes dobást, de már a 2016-os u20-as vb-győzelme alkalmával is bizonyította, hogy kiváló versenyző alkat. 

Mindenképpen eredményes edzésmunka áll mögöttem, úgy érzem, sosem voltam ilyen jó formában, mint most."- nyilatkozta Halász Bence. 

Az edzője, Németh Zsolt szintén megerősítette Bence szavait, közelében van a csúcsformának. A berlini dobókör ráadásul hasonló a veszprémihez, ahol a felkészülését végezte. A dobogó tehát elérhető, kérdés csak az, hogy képes-e rá? Bízzunk benne és szurkoljunk neki, mint ahogyan a másik magyar versenyzőnek, Pásztor Bencének is, akinek jó eséllyel az egyéni csúcsát kell megdöntenie, ha döntőben akar szerepelni. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kalapácsvetés: Halász Bence dobogón végez
    2.15 Unibet
  • 100 méter: Filippo Tortu dobogón végez
    2.15 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.89 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Atlétika

SPF Előzetes hozzászólt
2019 okt 30. 16:55
Nem egy Kele János, de legalább gyorsan fut!

Nincs otthon a magyar stadionépítésben és magyar politikában a brit Dina Asher-Smith, de nemrég a női 200 méteres síkfutást megnyerte a világbajnokságon, emellett 100 méteren ezüstöt szerzett. Az Unibetnél ezzel ő lett a második legesélyesebb az Év sportolója címre. Kele János ninc
csabax hozzászólt
2019 okt 30. 16:27
Az alábbiakat kifelejtettem:

Szóval az építkezések során a fideszes "közeliek" alaposan alkotmányos költségekhez jutottak. Ám a stadionokat, sportcsarnokokat és egyéb sportlétesítményeket nem csak megépíteni kell, hanem ezeknél a sportlétesítményeknél még fenntartási költségek és üzemeltetési költségek is vannak sok-sok-sok éven át.

Építések után az
TiB hozzászólt
2019 okt 30. 12:06
Bocs hogy elvittem Kele irányba a dolgot, igazából mindenki olyan tartalmat fogyaszt, amilyet akar. Én beérem Kele forrásaival eredeti nyelven, valaki meg nem, ez van.

Az eredeti témához hozzászólva, Baji Balázsékra azért könnyű volt ráhatni, hogy álljanak ki a rendezés mellett. Azt sajnálom, hogy nem amellett állnak ki, hogy normális futópályák legyenek mindenfelé. Vala

Kapcsolódó cikkek