Atlétika-vb: Van élet Usain Bolt után?

Admin
1 tipp
2019 szept 25. 23:08
Szólj hozzá!

Atlétika Usain Bolt Atlétika vb Justin Gatlin

Képes-e egy brit versenyző megtréfálni az amerikaiakat? Coleman most már hátradőlhet? 

Férfi 100 méteres síkfutás

Usain Bolt visszavonult a 2017-es világbajnokság után. Tette mindezt egy bronzéremmel 100 méteren, két legyőzője pedig idén ott lesz a mezőnyben. Az elnyűhetetlen Justin Gatlin, illetve a feltörekvő Christian Coleman. A két amerikai a szám legnagyobb esélyese, de óriási meglepetés lenne, ha Gatlin újabb világbajnoki címet ünnepelhetne (4.50). Megannyi botrány övezte Gatlin pályafutását, ugyanakkor ott van az a tényező, hogy 37 évesen képes volt idén egy 9.87-es futásra. 

Pár hónapja újból ellentmondásos ügybe keveredett, de ez már megszokott nála. A felkészülése viszont nem haladt ideálisan, talán ennek is köszönhető a szorzója az életkora mellett. A zágrábi versenyen "megsérült", amit ügynöke tagadott  Ez a Diamond League verseny még szeptember elején volt, azóta nem állt rajthoz Gatlin. Azért egy 37 éves test lassabban regenerálódik, kérdéses, hogy milyen állapotban lesz a dohai döntőn. 

Christian Coleman megnyugodhat. Gatlin esetleges gyengébb formája csak az egyik "nyugalmi" tényező, másik, hogy tisztázták a doppinggyanú alól. Szintén pozitívum lehet számára, hogy egyetlen versenyző tudta őt az elmúlt másfél év során legyőzni, de ő nem indul 100 méteren. Noah Lylesról van szó, aki 200 méterre koncentrál és ez lehet Coleman szerencséje. Lyles ugyanis kiváló formában van, lehetett eső vagy szél, ő sorra nyerte a versenyeket 2019-ben.

Coleman első helye biztosnak tűnik 1.55, de ki szerezhet érmet? Ha Gatlin tényleg sérülésből épült fel, akkor bizony két hely kiadó azon a dobogón. Divine Odururu az idei harmadik legjobb idővel rendelkezik, de túl korán volt csúcsformában, mert az amerikai egyetemi bajnokság óta nem tudott értékelhető eredményt hozni. Rutin szempontjából kiemelkedik Yohan Blake és Andre De Grasse. Előbbi nem bírta sosem a rá nehezedő terheket, míg utóbbi sebessége ad bizonytalanságra okot. 

Két versenyző okozhat komolyabb meglepetést: Zharnel Hughes és Akani Simbine. Hughes tavaly már bizonyította, hogy képes 2-3 hónapon belül kétszer is csúcsforma közelébe kerülni. Akkor az elég volt egy Európa-bajnoki címre. Idén július közepén nyerte a versenyeket, majd érezhetően visszaesett. Simbine nem az állandóság jelképe, felpörög, aztán visszaesik, idén ezt már többször is eljátszotta. Hughes érmében lehet a nagyobb érték, akinek a korábbi edzőpartnere Usain Bolt volt. Kicsoda jelenleg Hughes edzője? Az a Glen Mill, aki Usain Boltot 8 olimpiai és 11 világbajnoki aranyhoz segítette!

Borítókép: Christian Coleman (készítette: Geoffrey Lowe / Shutterstock.com)

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    100 méter: Zharnel Hughes dobogón végez
    2.50 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os befizetési bónusz 10 000Ft-ig!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 10 000 forint értékű befizetési bónuszban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Atlétika

SPF Előzetes hozzászólt
2021 aug 26. 13:53
Hol vannak Karsten Warholm határai?

A Diamond League sorozat európai állomásokkal folytatódik, ahol újabb nagy eredmények szemtanúi lehetünk.  Olvasd tovább

Pozzato hozzászólt
2020 szept 11. 23:05
Az idei szezon nem bővelkedett atlétikai világeseményekben, volt ugyan Diamond League, de szerintem az év egyik legnézetebb versenye a YouTube-on a spanyol fedettpályás nemzeti bajnokság volt. Teljes joggal, mindenki Fatima Diame teljesítményére volt kíváncsi távolugrásban. Közel 8 millión néztük meg a videót, de szerintem továbbra se tudjuk, hogy pontosan mennyit ugrott Fatima. To
SPF Infó hozzászólt
2020 máj 12. 15:18
Gyémánt Liga - Augusztus közepétől október közepéig lesznek a versenyek

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) közzétette legrangosabb egynapos versenysorozatának, a Gyémánt Ligának a módosított menetrendjét és állomásait, melyek közül az első Monacóban lesz augusztus 14-én.


A WA honlapja szerint összesen 11 viadal szerepel a programban