ATP: A 2019-es idény fogadási körképe

Tenisz ATP Rafael Nadal Borna Coric Novak Djokovic Karen Khachanov

Annak ellenére, hogy lassan a 2018-s év végéhez érünk, az Unibetnél már a következő ATP-idényt első helyen végző játékosra is fogadhatunk. Különböző speciális és változatos fogadási ajánlatok megfontolásával készülhetünk a már közeledő úgy a férfi, mint a női 2019-s teniszidényre.

Ki zárja elsőként a 2019-s évet?

Nem meglepő, hogy az esélyesek listáját a jelenlegi ATP-ranglista első helyezettje, Novak Djokovic vezeti. Ami viszont kissé elgondolkodtató az, hogy mekkora a különbség az ő neve mellett álló szorzó (1.50) és más játékosok szorzója között. Például, a bukik listája második játékosának, Rafael Nadalnak (ATP 2.) 5.50-s szorzó illeti esélyét a év végi első hely megszerzésére. Ha arra gondolunk, hogy Rafa majdnem a 2018-s idény végéig vezette a ranglistát, akkor jó lenne megfontolni és esetleg kihasználni az alkalmat.

Novak a 2018-s idény első felében nem volt önmaga, ezért eredményei sem voltak valami jók, így rengeteg pontot gyűjthet a Wimbledonig. Onnan kezdve már azzal kéne inkább foglalkoznia, hogy miként védje az idei híressé vált sikersorozatát. Nadal helyzete kissé feszültebb, mert azokon a tornákon amelyeken részt vett, nagyjából a végső szakaszokig ért. Tehát, elméletileg a spanyol helyzete a nehezebb, de így is a szorzók közti különbség nagynak tűnhet ha Nadal megszokott folytonosságára gondolunk.

Rafael Nadal (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Habár a 2018-s idényt a negyedik helyen zárta, Alexander Zverev év végi ATP Finals-győzelme úgy néz ki, hogy elég meggyőző volt a bukik számára, mivel harmadik esélyesként szerepel az ajánlatban 6.50-s szorzóval. Zverev nem volt valami eredményes a Grand Slam-tornákon, így jövőre ezeken a tornákon ő is sok pontot szerezhet. Az idény salakos időszakában fog a legtöbb pontvédésre kényszerülni, mivel nyert Madridban, Munchenben, Rómában pedig döntőt játszott. A következő játékos az esélyesek sorrendjében Roger Federer (ATP 3.).

Ismét szembeötlő a svájcinak (17.00) és Zverevnek illetett szorzók közötti különbség. A rutinos Federert azért nem kell teljesen kizárni a képből, mivel miután megnyerte az Ausztrál Opent az év elején, a Wimbledonon és US Openen (nevéhez képest) alulteljesített. Abban az esetben, ha jövőre eredményesebb lesz ezeken a tornákon, temérdek értékes pontot gyűjthet össze. Az is sokat számíthat ha a svájci úgy dönt, hogy 2019-ben salakos tornákon is részt fog venni, mert akkor minden meccse ezen a borításon plusz pontokat fog jelenteni mert nincs semmi védnivalója ezen a játékfelületen. Az tény, hogy ha játszani is fog salakon, nem sok tornán fog részt venni, de a Roland Garrost, amelyen a legtöbb pontot szerezheti, nem fogja kihagyni ha már újra harcba száll a lassú, vörös borításon.

Andy Murray neve is megjelenik 41.00-s szorzóval, de ugyancsak ez az érték jelzi bármelyik más játékos esélyét is. Tehát, ezek szerint Fucsovics Mártonnak is ugyanannyi esélyt adnak a bukik mint a háromszoros Grand Slam-győztesnek..... Mindenképp hatalmas szenzáció lenne ha a sérülésből felépült Andynek sikerülne jövőre ez a bravúr. Nem sok pontot kell védenie, de nehéz elképzelni, hogy Andy folyamatosan fogja nyomni a legmagasabb színvonalon. A kérdés inkább az, hogy mennyire hajlandó még akkora megterhelésre mint amilyet egy ilyen cél elérése igényel. Amúgy azt hozzá kell tenni, hogy Federer esetében sem tűnik fő célnak már jelen pillanatban a világranglista első helyének elérése, hiszen így is ő volt a legtöbb héten keresztül az ATP csúcsán (310 hét!). A következő aktív játékosok ebben a sorrendben Novak Djokovic (228 hét), Rafael Nadal (196 hét) és Andy Murray (41 hét).

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Speciális ajánlatok

Csoportosítva különböző nemzeteknek a 2019-s ranglistát legjobb helyen végző játékosaira is fogadhatunk. Ezek közül néhány érdekesebbet említek meg. Az első az amerikai játékosokat illeti. John Isner a legesélyesebb 1.57-s szorzóval, de annak ellenére, hogy a 2017-s szezont a 10. helyen zárta, amely pályafutásának eddigi legjobb idényzáró helyezése, nem szabad figyelmen kívül hagyjuk, hogy Big John már 33 éves. Az tény, hogy az amerikai szervagépnek fizikailag nem annyira megterhelő a játékstílusa, és folytathatja még problémamentesen a tavalyi, eredményes játékát, de az kérdéses, hogy mekkora mentális hajtóerővel fog játszani 2019-ben. Isnernek a Miamiban szerzett Masters-tornagyőzelmét, wimbledoni elődöntőjét és atlantai tornagyőzelmét fog kelleni védnie elsősorban, amelyek nem lesznek egyáltalán könnyű kihívások számára (legalábbis a Wimbledon és az ATP1000 rangú torna esetében semmiképp nem). Aki már nem bízik Isner sikeres szerepléseinek sorozatában, az elgondolkozhat az ifjú, feltörekvő Frances Tiafoe (ATP 39.) 8.50-s szorzóval jelölt esélyén, aki az ajánlat második kiemelt játékosa.

Az ausztráloknál Nick Kyrgios áll az esélyesek élén 1.75-s szorzóval. Az említett, bohém játékos kezdi megkomolyodásának jeleit mutatni, mivel úgy hírlett, hogy pszichológus segítségét is kikéri majd, hogy az összpontosítása az igazi legyen a jövőben. Az ígéretes Alex De Minaur jobb helyen (31.) zárta a 2017-s évet mint Nick (35.), de Lleyton Hewitt 19 éves pártfogoltjától még nem vár el akkora eredményeket a teniszvilág mint Kyrgiostól. De Minaur esélyét 2.65-s szorzóval illették a bukik. Sem Nick, sem Alex nem kell sokat a pontjaik védésén törjék a fejüket, mivel nagyon kimagasló eredményük egyiknek sem volt 2018-ban. Kiegyensúlyozott helyzetből kezdik majd a harcot, de mindenképp Kyrgios a favorit. Bernard Tomic is szerepel a listán, de kockázatos arra tippelni (13.00), hogy a pályafutását majdnem teljesen elhanyagoló játékos képes újra felküzdeni magát az élvonalban, még akkor is ha végre kedvet kapna rá.

A briteknél is érdekes helyzet alakult ki. Andy Murray, aki a 2017-s idény nagy részét sérülés miatt kényszerült kihagyni, a világranglista 259. helyére esett vissza, mégis a bukik őt látják esélyesebbnek (1.60) jobb helyen végezni a 2019-s szezont, mint Kyle Edmundot (2.30), aki jelenleg a 14. helyen áll. Az igaz, hogy Andy nagyjából csak gyűjthet pontokat, de egy fiatal Edmundnak sem kéne lehetetlen legyen az Ausztrál Openen elért elődöntője és antwerpeni tornagyőzelme által szerzett pontjainak védése. Felnőttnek látszik már eléggé ehhez és Murraynek is kérdéses még fizikai és mentális erőnléte és készenléte. 

Különböző játékosok egyéni 2019-s teljesítményeire is fogadhatunk. Például, Borna Coric (ATP 12.) esetében, az a lehetőség, hogy az első 14 játékos között, és az is, hogy a 14. helynél alacsonyabban zárja a következő évet 1.88-s szorzóval van jelölve. Ugyanez az ajánlat és ugyanazok az értékek érvényesek, az ifjú játékostársa, Karen Khachanov (ATP 11.) esetében is.

Karen Khachanov (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Mindkettő tehetséges, mindkettő fiatal és kezdenek sikeresek is lenni (Khachanov Párizsban megszerezte első Masters-tornagyőzelmét, Coric pedig döntőt játszott a Shanghaiban zajló Masters-tornán), ezért szerintem felfele ível pályafutásuk és ha tartják jó játékformájukat, a top 14-n belül lesznek a következő év végén. Annyit azért hozzátennék, hogy Coric mentális erőssége nem tűnik ideálisnak, de e téren is sokat fejlődött az idén. Az ugyancsak ígéretes és fiatal Denis Shapovalov bizonyos elvárásokhoz képest, 2018-ban talán kissé alulteljesített, miután a tavaly látványosan robbant be a teniszvilágban. A 27. helyen zárta a 2018-s évet és választhatunk, hogy a 2019-et az első 22 játékos között zárja vagy sem. A szorzó mindkét lehetőségre 1.88. Adottságait nézve, még kis tapasztalatszerzéssel, el tudom képzelni, hogy a 19 éves játékos akár a top 20 tagja lesz 2019 végére főleg, hogy nem a pontvédés nehézsége fogja ebben gátolni, mivel a madridi elődöntőjén kívül sem sok port, sem sok salakot nem kavart.

Különböző, érdekes játékospárosítások közül is választhatunk az ajánlatok között. Azt kell megtippelnünk, hogy a két kijelölt játékos közül ki lesz magasabb helyen az ATP-ranglistán 2019 végén. Ezek közül kiemelhetjük, Roger Federer (2.30) - Alexander Zverev (1.60), Stanislas Wawrinak (1.70) - Tomas Berdych (2.10), és Grigor Dimitrov (1.88) – Andy Murray (1.88) párosításokat. Wawrinka már kezdett visszazökkenni a játékformájába az idény második felében, míg Berdychről nem sok újdonság hallható. Nem túl biztató jel az, hogy ő sem játszott hosszú ideig. Ezért, szerintem a svájci esélyesebbnek tűnik jobb helyen végeznie. Murray ha csak megközelíteni is fogja régi játékformáját, akkor is temérdek pontot fog kaszálni 2019-ben, de Dimitrovnak sem kell különösebben nagyobb sikert védenie, ezért érdekes lesz a kettőjük harca. A legtöbb majd Andy játékszínvonalától fog függeni. Amennyiben összekapja magát esélyesebbnek látszik Grigornál jobb helyen zárni a jövő teniszidényt, mivel a bolgár játéka eléggé elhalványult az utóbbi időben.

Habár még szünetel a teniszvilág, már rengeteg fogadási ajánlatot találhatunk. Az tény, hogy hosszútávúak az ajánlatok de érdemes fontolóra venni őket, mivel a megszerezhető nyeremények sem elhanyagolhatóak ha a csábító szorzókra gondolunk.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.12.05. (10:17).

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: ReflectedLight / Shutterstock.com)

Szerkessz gyűjtőfogadást ugyanazon eseménnyel a Betfairnél

Nézz körül a Betfair bőséges ajánlatai között, válaszd ki az egy eseményre szólók közül azokat, amelyek neked tetszenek és tedd fel őket egy szelvényre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Szerkessz gyűjtőfogadást ugyanazon eseménnyel a Betfairnél

  • Nézz körül a Betfair bőséges ajánlatai között, válaszd ki az egy eseményre szólók közül azokat, amelyek neked tetszenek és tedd fel őket egy szelvényre.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek