A teniszvilág keleti tájakra költözött pár hétig és jellegzetes hangulattal rendelkező tornákkal ajándékozza meg a rajongókat, melyeknek tétjei játékosonként változnak.

A tornák nagy értékű díjai és ezek megszerzésének büszkesége mellett, egyes játékosok az idényzáró világbajnokságra hajtanak pontokat szerezni, mások pedig minél jobb játékkal szeretnék zárni a hátramaradt pár hetet Ázsiában és az európai fedettpályás versenyeket egy reménykeltőbb perspektíva érdekében a jövő szezonra nézve. Persze, az évek során előfordult sokszor, hogy a versenynaptár ennek az időszakában már ismertünk jó néhány nevet a világbajnokságra kijutottak szűk köréből, akik tökéletesíteni próbálták játékformájukat az utolsó lendületre, de ezúttal az a három játékos, aki már megszerezte londoni szereplésük jogát (Rafael Nadal, Roger Federer és Novak Djokovic) jelen pillanatban nem játszanak Ázsiában. Rafael Nadal már jó ideje lemondta teljesen szerepléseit a keleti tornákról azok után, hogy újra sérülés vetett véget menetelésének egy Grand Slam tornán (idei US Open).

Már javában vagyunk az ázsiai körmenetnek, de a legizgalmasabb események még hátravannak, hiszen ezen a héten két ATP500-s rangú torna zajlik (Peking, Tokió), majd jövő héten a sanghaji ATP1000-s Masters-tornára kerül sor. A pontszámok jelen állása szerint a Londonba való kijutásért folyó harcnak két szereplője különösképpen magára vonja a rajongók figyelmét.

Ismerős argentin arc

Elsősorban, Juan Martin Del Potro, a világranglista 3. helyezettje, aki csuklósérüléséből végre teljesen felépültnek látszott az idén, ami emelt is eredményein. Megszerezvén első Masters-tornagyőzelmét (Indian Wells) és újra Grand Slam-torna döntőjébe jutván (US Open), mondható, hogy jó kis idényt tákolt össze eddig. Jelenlegi pontszámaival (4.910) nem igazán elképzelhető, hogy az argentin játékosnak mégse sikerülne a kijutás arra gondolva, hogy ő következik a már kijutott hármas csoport után, és saját pontszámai meg a nem kijutó 9. helyezett játékos (John Isner) jelenlegi pontszámai között (2.930) nagy a különbség. Szinte hihetetlen, de Del Potro már 2013 óta nem jutott ki az idényzáró versenyre a legjobb nyolc játékos közé. Ha Pekingben legalább a döntőig eljut, akkor megszerzi a részvételi jegyeket. 

A második játékos, aki különösebb megjelenés a helyzetképben, nem más, mint a roppant tehetséges de annál lobbanékonyabb Fabio Fognini, akinek habár elég csekélyek az esélyei megszerezni az öt megmaradt hely egyikét (11. helyen áll 2.045 ponttal), azért hajtani fog, hogy pályafutása első egyéni világbajnoksági részvételét megszerezze.

Fabio Fognini (Fotó: Patrick Bengtsson / Shutterstock.com)

A 31 éves olasz játékos három tornát nyert eddig az idén (Los Cabos, Bastad, Sao Paulo), amit még soha nem sikerült megtennie pályafutása során. Annak ellenére, hogy ezek kisebb rangú tornák voltak, nem kis teljesítménynek számít. Fabio tovább építheti esélyeit Pekingben, hiszen esélyesebb (1.44) mint első ellenfele, Radu Albot (2.80).

Alexander Zverevnek is jó esélyei vannak a kijutásra és talán a napnak a legérdekesebb meccsét játssza Roberto Bautista-Agut ellen Pekingben. Zverev a salakos idénytől nem igazán találja önmagát, és annak ellenére, hogy a kemény pályás idény elején védte bajnoki címét Washingtonban, a vártnál sakkal gyengébben teljesít az utóbbi hónapokban. A spanyol ellenfele sincs acélos formában, így nem csoda, hogy Zverev indítványozó játéka ezen a kemény borításon sokkal esélyesebb 1.35-s szorzóval, míg a spanyol játékos továbbjutására 3.25-s szorzó szól.

A jelenlegi világbajnoknak, Grigor Dimitrovnak viszont nem rózsás a helyzete és kevés a valószínűsége annak, hogy esélye lesz címét védnie Londonban. Ő is Pekingben játszik és már túl van első fordulós meccsén, következő ellenfele a világranglista 55. helyezettje, Dusan Lajovic lesz (A szorzók még nem voltak elérhetőek a cikk írásának időpontjában.).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Hajnali rangadó

Korai órában fog zajlani Tokióban a Stanislas Wawrinka - Denis Shapovalov összecsapás a torna nyolcaddöntőiben. Esztétikai szempontból igazi csemegének számít, ezért kár kihagyni akár teniszrajongó az ember, akár nem. Hasonló támadó játékstílus, hasonló egykezes fonák, hasonló tűzerő, de persze más-más kivitelezésben. Wawrinka tapasztalata sokkal nagyobb, de a kanadai srácnak a lendülete sokkal üdébb és frissebb. Shapovalov jelenlegi gondja a folytonosság hiánya és amíg Wawrinka minden erőből küzd az elmúlt hónapokban, hogy visszakerüljön az élvonalban, addig Denisnek még nem sikerült az igazi berobbanás. Egyikőjük esetleges szereplése sincs szóban a londoni tornán, de annál nagyobb győzelmi éhségük, főleg Stan esetében. Wawrinka esélyesebb kissé ezen a meccsen (1.70), Shapovalov továbbjutását 2.16-s szorzóval számolják. Habár Wawrinka még meg-meg botlik váratlanul, de a torontói torna óta kezdi nyerni azokat a meccseket (kivételekkel), amelyeket nyernie kéne elméletileg. Ez a meccs viszont nem feltétlenül ilyen, mivel a nagyobb eredmények hiánya ellenére is, nagyon ígéretes az ifjú Denis. Pályán gyorsabb mint Stan, de talán nem annyira erős és kiegyensúlyozott. Ha sikerül több labdát összekötnie a Stan által diktált ritmusba, akkor a svájci könnyen bajba kerülhet. Az bizonyos, hogy Wawrinka semmiképpen nem engedheti ellenfelét fölényes helyzetbe a labdamenetekben, mert nem lesz bocsánat részéről. Shapovalov esélye a játék gyorsítása, a kérdés az, hogy képes erre egy nála erősebb és stabilabb ellenfél ellen?

Fogadj teniszre!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.02. (12:43).

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org 

Borítókép: Juan Martin Del Potro (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek