ATP Barcelona: Khachanov a bizonyítás rögös útján

Gyerko Szabolcs
2018 ápr 24. 12:34
Szólj hozzá!

Tenisz ATP ATP Barcelona Karen Khachanov Leonardo Mayer

A huszonegy éves Karen Khachanov a maguknak nevet faragni próbáló NextGen ifjak ígéretes tagja. Barcelonában az első ellenfele aki keresztezi útját Leonardo Mayer lesz.

A múlt héten elég kemény salakjáték leckét kapott Rafael Nadal kezei által Monte-Carloban, de végül is melyik ellenfele a spanyolnak nem részesült ugyanabban a kezelésben? Így levonhatta a hasznos tanulságokat anélkül, hogy az önbizalma csorbult volna. Szüksége is lesz rá, hiszen argentin ellenfele ugyancsak egy salakspecialista.

Az eredményesség keresése

Karen játékstílusa nem egy igazi salakjátékosra utal, de kétségkívül az adottságai megvannak ahhoz, hogy ezen a játékfelületen is érvényesüljön. A támadó nagy erőjátéka inkább a kemény borításra alkalmasabb, ahol gyorsabbak a labdamenetek és gyakoribbak a nyerő ütések. Egy kis alkalmazkodással viszont, fegyverei salakon is eredményesek lehetnek. Korára jellemző, hogy játékformája hullámzó és mentálisan még nem az a stabil játékos akinek kell lennie, ha az élvonallal akarja felvenni a harcot. Ez majd a tapasztalatszerzéssel fog jönni. Az mindenképp tény, hogy nagy jövő áll a világranglista 37. játékosa előtt, ha a helyes úton halad tovább.

Karen Khachanov (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Az idén már tornát is nyert Marseilleben és eddig kevés olyan ellenféltől kapott ki akinél esélyesebb volt. Kissé az bosszantó lehet, hogy nagy eredményekkel nem büszkélkedhet az élvonal tagjaival szemben. Ez csak azt bizonyítja, hogy azok játékosok csoportjába tartózik akiknek még kell egy lépés a legmagasabb szint eléréséhez és jelenleg még kopogtat az élvonal kapuin. Dolgán nem fog könnyíteni ellenfele Barcelonában, mert Leonardo jól ismeri ennek a borításnak titkait. Minden tornagyőzelmét ezen a játékfelületen szerezte, amelyekből kiemelkedik a két hamburgi bajnoki címe (2014, 2017). Az idén a dél-amerikai salakos tornákon is csak kemény ellenfelek győzték le (Monfils, Verdasco, Cuevas), és ezeken a mérkőzéseken is nyert egy játszmát. Indian Wellsben szintén jól játszott, negyedik meccsén kapott ki Juan Martin Del Potrotól egy szoros három szettes meccs következtében. Leonardo már túl van első meccsén Barcelonában is, Mischa Zverevet verte úgy, hogy a német a második játszmában nem került fel az eredménytáblára.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Az oltatlan tűzerő

A meccs esélyese a bukik szerint Khachanov 1.68-as szorzóval, míg a Mayer győzelméért 2.18-as szorzóval fizetnek. Khachanov próbálja majd rövidre fogni a pontokat, szervája és tenyerese fogják segíteni ebben a legjobban. Salakon nem kimondottan a legjobban mozgó játékos, és nem is feltétlenül a leghibamentesebb a játéka, ezért kénytelen minél kevesebb labdaváltásból megoldani a labdameneteket. Mayer jól mozog a vörös pályán, viszont ütései elég tágak és ezeknek mozdulatai több időt igényelnek ahhoz, hogy eredményesek legyenek. Ezt az időt kell elrabolnia tőle Karennek, hogy főlényes helyzetbe kerüljön. Leonardo építeni próbálja majd a pontokat és laposabb tenyeresével ha megkapja a lehetőséget zárja is ezeket. Gyönyörűen pörgetett egykezes fonákját is jól használja ezen a borításon, hosszú és magasan pattanó labdákkal hatékony erről az oldalról is.

Leonardo Mayer (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

Még nem játszottak egymás ellen, ezért még nem lehetett rá példát kapni, hogy miként fekszik egyik játéka a másiknak. Amíg Khachanov diktálja a tempót, addig főlényben lesz, mert nem látom jelen pillanatban Mayer játékát se önmagában elegendőnek Khachanov ellen, se pedig olyan megfékezőnek, hogy egy esetleges védelmi taktikára váltva ellenálljon. Ennek ellenére, kétségtelen Mayer tapasztalati fölénye ezen a játékfelületen, és ha megnyeri a meccs mentális harcát, akkor az orosz srác kell majd búcsút intsen a versenynek. Az ATP500-as katalán verseny majdnem Masters színvonalú versenytáblát sikerült összekovácsolnia, ezért nagyon erős mérkőzések lesznek láthatóak egész héten át. Én arra tippelek, hogy Khachanov nem fog egyből a élmezőnybe kerülni és némi időt fog igényelni az a folyamat ami majd előre segíti, de lassan már várhatunk tőle szép eredményeket.

Üdvözlő bónusz

Regisztrálj az Unibetre és első tétedet visszatérítik akár 20 000Ft értékben, amennyiben az vesztes lesz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Üdvözlő bónusz

  • Regisztrálj az Unibetre és első tétedet visszatérítik akár 20 000Ft értékben, amennyiben az vesztes lesz.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tenisz tippek (Április 23. - április 29.)

peshark hozzászólt
2018 máj 26. 18:19
Szép volt Marci :beerchug: Nem sz.rt össze magát és behúzta :great:Aki nem látta sajnálhatja,végig jól játszott Marci.A német hálójátéka egészen mesés volt végig ;D

Tényleg öröm volt nézni Fucsó játékát, megérdemelte teljesen :great:
Powell hozzászólt
2018 máj 26. 17:16
Szép volt Marci :beerchug: Nem sz.rt össze magát és behúzta :great:Aki nem látta sajnálhatja,végig jól játszott Marci.A német hálójátéka egészen mesés volt végig ;D
Greipel hozzászólt
2018 máj 26. 12:45
Faszbukról idézve:

"Marci ezzel a győzelemmel már top ötvenes teniszező lett (épp az ötvenedik helyre ugrik előre), ha szombaton is nyer, akkor – mások mellett Andy Murray-t is megelőzve – 45.-ként mehet a Roland Garrosra."

 ;D ;D ;D

Hatalmas szere

Kapcsolódó cikkek