ATP Budapest: Cuevas leradírozhatja az első kiemeltet a versenytábláról

Gyerko Szabolcs
2019 ápr 24. 19:13
Szólj hozzá!

Tenisz Marin Cilic ATP Budapest Hungarian Open Pablo Cuevas

A 33 éves salakspecialista, Pablo Cuevas (ATP 73.) ellentmondhat sok szakértő számításainak az idei budapesti tornát illetően. Egyesek forgatókönyve szerint, Marin Cilic és Borna Coric horvát döntőt fognak biztosítani a fővárosban, de az uruguayi játékosnak elméletileg még meglehet az ami kell, hogy Cilic (ATP 11.) ellen eredményes legyen.

Pablo még Nadalt is verte salakon

Bár sokan azt mondták az elmúlt pár évben, hogy nehezen lehet valaki eredményes egykezes fonákkal a salakon, Cuevas többször bizonyította ennek ellenkezőjét. 2009-el kezdődően nem kevesebb mint tizenöt ATP és Challenger rangú tornát nyert, amelyből a legkiemelkedőbb a 2016-ban Rio de Janeiróban szerzett ATP500-as tornagyőzelme. Ennek elődöntőjében Rafael Nadalt verte (6-7, 7-6, 6-4). Különösképpen fekszik neki a dél-amerikai salak, mert három alkalommal nyerte a Sao Paulóban zajló tornát. A Brazília legnépesebb városába elért 2017-es sikerével zárult az a 2014-ben elkezdődött, sikerekben gazdag időszaka, amely során az uruguayi játékos a világranglista első 20 játékosa között is volt (19.).

Indítványozóan építő játéka nagyon jól talál a lassúbb borításra, ahol nyugodtan de nem passzívan rajzolja ütéseivel a labdameneteket. Célszerűségét játékában a kiváló háló közeli röptéi is bizonyítják, amelyeket nagyon hatékonyan ékel be játékába. Ez a részlet a Cilic elleni meccsén különösen fontos lehet, mert lábmunkája elég lassúnak tűnt a Tuniszban nemrég zajlott és általa megnyert Challenger-tornán. Ilyen körülmények között, a testéhez elég közeli pontból ütött átlós tenyerese veszít hatékonyságából. Így az általában neki kedvezőbb hosszabb labdamenetekben is Cilic lehet eredményes, amennyiben a horvát sikerül végre helyrepofozza idei gyenge játékformáját.

Marin Cilic (Fotó: BAKOUNINE / Shutterstock.com)

Marin az Ausztrál Opent követően összesen csak két meccset nyert, így nagy szüksége van megnyert meccsekre. A salakos idényt Monte-Carlóban kezdte és már első meccsén Guido Pella búcsúztatta (3-6, 7-5, 6-1). Mint ahogyan azt egy közelmúltban írt cikkben említettem, Cilic első szervájával és ennek további ütésekkel való érvényesítésével még mindig gond van. Pella ellen is csak 63%-ban ütötte be érvényesen első adogatását, de nem is ez lenne a legnagyobb baj, hanem az, hogy az ezekkel játszott pontjainak csak 54%-át nyerte. Ez az utóbbi mutató azt bizonyítja, hogy nem csak maga az adogatásával van gond, hanem a folytatással is, és salakon ez aggasztó lehet. Várhatólag, Cilic lesz a támadóbb játékos, de élesítenie kell vonalmenti tenyeresét és fonákját, amelyeket minél gyakrabban kell használnia. Cuevas technikásabb és ez salakon számíthat amennyiben Cilic nem tudja eléggé a tempót felgyorsítani.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Véleményem szerint, az valószínűbb, hogy Cilic fog nyerni játszmát, mint az, hogy a meccset is nyerni fogja. Azt a lehetőséget viszont semmiképp nem tartom valószínűnek, hogy Cuevas két játszmában nyerni tudjon, ezért a három játszmát igénylő mérkőzésre ajánlott 2.32-es szorzó (bárki is nyerje a mérkőzést) és/vagy a Cilic győzelmére ajánlott 1.70-es szorzók tűnnek a megfontolandóbbaknak. Az viszont tény és számolni kell ezzel is, hogy Cuevasnak nem tudom mikor lesz még legalább ilyen esélye a horvát Grand Slam-bajnokot verni. A bátrabb sportfogadók ezért Cuevas továbbjutását is megrizikózhatják.

A bukmékerek szorzóiból:

Cilic nyer: 1.70, vagy Cuevas győz: 2.17
Cilic nyer 2-0-ra: 2.75, vagy 2-1-re: 4.20
Cuevas győz 2-0-ra: 3.70, vagy 2-1-re: 5.00
Játékok száma 22.5 Alatt: 1.89, vagy 22.5 Felett: 1.89
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.60, vagy 2.5 Felett: 2.32

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.04.24. (18:17).

Borítókép: Pablo Cuevas (Fotó: EvrenKalinbacak / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

ATP Budapest 2019

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 24. 19:13
ATP Budapest: Cuevas leradírozhatja az első kiemeltet a versenytábláról

A Grand Slam-győztes Cilic bemutatkozója nem lesz leányálom. [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/atp-budapest-cuevas-leradirozhatja-az-elso-kiemeltet-a-ver
SPF Admin hozzászólt
2019 márc 19. 11:53
Eddigi kiemeltebb résztvevők: Borna Coric, Marco Cecchinato, Nikoloz Basilashvili, Györe László, John Millman, Mikhail Kukushkin, Ernests Gulbis és Bernard Tomic.

Fucsovics Marci a budapesti torna helyett Barcelonában fog részt venni.

Javasolt cikk: ATP: Hozzuk Federe
SPF Admin hozzászólt
2019 márc 19. 11:51
ATP Budapest 2019
Helyszín: Budapest, 1112, Kánai út 2.

Kapcsolódó cikkek