ATP Finals: Királyváltás Londonban?

Tenisz ATP Finals London

Ismét kitárulnak az angol város kapui a világ első nyolc játékosa előtt. A címvédő Alexander Zverev (ATP 7.) viszont nem éppen világbajnokhoz illő módon érkezik és nem úgy néz ki, hogy a meg tudja őrizni a koronáját az idei ATP Finalson.

A kijutást az utolsó héten bebiztosító német játékos idénye sokkal halványabbra sikerült, mint ahogyan azt a tavalyi vb után gondolhattuk volna. Egyetlen egy tornagyőzelemmel büszkélkedhet és azt is „csak” a genfi ATP250-es rangú torna alkalmával szerezte. Mindenki már a Grand Slam-tornákon várta tőle az eddig késlekedő, áttörő eredményeket, de azok sem jöttek. A Roland Garroson sikerült eljutnia a negyeddöntőben, de a másik három tornán még eddig a szakaszig sem jutott. Mindezt az tetőzte, hogy még a nyáron Ivan Lendl megszakította az együttműködését a némettel. Az őszi ázsiai tornákon javítani látszott játékformáján, de Bázelben és Párizsban visszaesett ismét az eredménytelenség homályába. Jelen pillanatban nem sok érv szól amellett, hogy Alexander meg tudná védeni tavalyi bajnoki címét (12.00).

A Big3 még mindig virul

Az ATP-világranglista élére ismét feljutott Rafael Nadal remek idényt futott be, annak ellenére, hogy a szeretett salakos idényét nem tornagyőzelmekkel kezdte. Játékszintje viszont folytonosan magas volt. Az Australian Openen döntős volt, a Roland Garrost tizenkettedjére nyerte (rekord egy Grand Slamen), a Wimbledonon elődöntőt játszott, a US Openen pedig bajnok lett. Elméletileg az egyik legesélyesebb játékos a tornagyőzelemre (5.50), de ne feledkezzünk meg arról, hogy Rafa sohasem nyerte a rangos tornát és ez azért elég fontos hiány a pályafutásában. Párizsban visszalépni kényszerült az elődöntő előtt, ezért kissé kérdéses, hogy milyen lesz a fizikai teljesítőképessége.

Novak Djokovic (ATP 2.) érkezik talán a legjobb játékformában az idényzáró tornára az ötödik párizsi Masters-tornagyőzelmét követően. A szerb nagy harcban áll Rafael Nadallal az év végi első helyért, és ezzel a francia sikerével közelebb került riválisához (640 pont távolságra). A tornán 1500 pontot lehet gyűjteni, így a rajongók már most elkezdhetik a számolgatást, mivel egy csoportmérkőzés megnyerése 200 pontot ér, az elődöntő megnyerése 400-at, a döntő megnyerése pedig 500-at.
Míg Nadal 35 Masters-tornagyőzelemnél tart pályafutásában, Novak a 34. szerezte meg a múlt héten. Djokovic is két Grand Slamet gyűjtött be az idén, nyert az év elején Ausztráliában, majd két meccslabdát hárítva a döntőben, nyerte a Wimbledont is. Öt alkalommal nyerte az idényzáró tornát és amennyiben nyer (2.15) egyenlítheti Roger Federer rekordját a tornagyőzelmek számát illetően.

Roger Federer (Fotó: PROMA1 / Shutterstock.com)

A világranglista harmadik játékosa, Roger Federer idén már nem hozta a 2017/2018-as játékformáját és nem nyert Grand Slamet. Legnagyobb sikere Miamiban jött a Masters-torna megnyerésével. Ezen kívül, nyert még Dubaiban is, Halleban és Bázelben pedig tizedjére lett bajnok. Az elvártnál gyengébb eredményeit viszont az ellensúlyozza, hogy a meccsek csak három szettesek Londonban, a borítás is kedvező számára, és nem utolsó sorban az is, hogy ő a hatszoros bajnok. Bár nem a fő esélyes, még tudja bizonyítani ellenkezőjét (4.25).

Bizonyít Medvedev?

Talán a legtöbb sor az utóbbi időben Daniil Medevről (ATP 4.) íródott és nem is hiába, mivel az orosz játékos alig veszített meccset a Wimbledon után. Ezalatt nyert Cincinnatiben, Szentpéterváron, Shanghaiban, és döntős volt Washingtonban, Montrealban és a US Openen. Mindenki, a játékostársait is beleértve, nagyon elismerően nyilatkoztak róla, viszont ennek a kiváló szériának árát meglehet, hogy Londonban fizeti majd ki, mert minden bizonnyal a fizikai megterhelésnek előbb vagy utóbb nyoma lesz. Talán erre a számlára írható a párizsi veresége első meccsén Jeremy Chardy ellen. Legalább akadt ideje pihenni egy kicsit. A győzelmi esélyeit 5.00--s szorzóval illeték a bukik a tornán való első részvétele alkalmával.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Az időnként felbukkanó Thiem

Bár idén Dominic Thiem (ATP 5.) új mérföldkőhöz ért és Indian Wellsben megszerezte első Masters-tornagyőzelmét, a salakon pedig újra jót futott, azért sokan többet vártak tőle. A Roland Garrost leszámítva, ahol a döntőben ismét Rafael Nadaltól szenvedett el vereséget, a Grand Slam-tornákon nagyon gyengén szerepelt. Mégis, még három ATP500-as rangú (Barcelona, Peking, Bécs) és egy ATP250-es rangú (Kitzbühel) tornát nyert. A jó eredmények viszont nem igazán kapnak folytonosságot egyik tornáról a másikra, például a bécsi győzelme után, Párizsban a második meccsén kikapott. Nem igazán fekszik neki a londoni torna, hiszen mérlege mostanáig 3-6, de arra gondolva, hogy jobban ment neki idén a kemény borításon talán előrébb lép ez alkalommal (18.00).

Még két új arc

Az említett Medvedeven kívül, még két játékos jutott ki első alkalommal a tornára. Stefanos Tsitsipas (ATP 6.), aki sok rajongót meglepett elődöntős menetelésével az Australian Openen, bizonyította a szezon következő hónapjaiban is, hogy ott a helye a vb-n. Bár az idén „csak” Marseilleben és Estorilban nyert, a Dubaiban, Madridban és Pekingben zajló rangos tornákon döntőt játszott. A legfontosabb megfigyelés vele kapcsolatban viszont az, hogy képes volt időnként az élvonalat is megszorongatni. Még kissé tapasztalatlan a 21 éves görög játékos, de mindenképp számolni kell vele (12.00).

Stefanos Tsitsipas (Fotó: Sonia Alves-Polidori / Shutterstock.com)

Az olasz Matteo Berrettini (ATP 8.) zárja a mezőnyt. Az idei budapesti és stuttgarti bajnok minden játékfelületen képes volt jó eredményeket produkálni. Ezeknek egyik jutalma a US Open elődöntőjének elérése volt, annak ellenére, hogy salakon és füvön volt az idén a legfolytonosabb. Bár meglepetésszerűnek tűnhet kijutása, hiányzik a tapasztalata és nincsen sok fontos győzelme a legjobbak ellen, azért nem kell őt leírni. A legkevesebb nyomással érkezik az olyan játékos szerepében, akinek nincs mit veszítenie (31.00).

A csoportok felállása

  • A vagyis az Andre Agassi csoport tagjai: Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev
  • B vagyis Björn Borg csoport tagjai: Novak Djokovic, Roger Federer, Dominic Thiem és Matteo Berrettini

Változatos fogadási lehetőségek várnak rád a vb-t illetően, nem csak a tornagyőztest tippelheted meg, ezért érdemes átböngészned az ajánlatokat.


Fogadj itt az ATP Finalsra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.11.07. (09:59).

Borítókép: Alexander Zverev (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Szerezz 5€-os gyűjtőfogadást focira, dartsra fogadva

  • Fogadj minden csütörtökön a Betfair Exchange részlegén a kijelölt darts mérkőzésre, és téted értékének felét érő, ingyenes foci gyűjtőfogadásban részesülhetsz maximum 5€-ig. 

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Nitto ATP Finals 2019

Mido9292 hozzászólt
2019 nov 18. 06:13
TODAY, 19:00, Masters Cup ATP, final, indoors
Thiem Dominic    -    Tsitsipas Stefanos
Tipp:22,5 game felett
Odds:1,61
Iroda:Unibet
Kiválóan játszottak mindketten ezen a héten,szerintem egyikük sem gondolta volna hogy döntőig jutnak. Kemény pályán eddig soha nem játszo
LuckyBeny hozzászólt
2019 nov 17. 22:14
2019.11.17. 19:00
Tsitsipas S. - Thiem D.
Tipp: Thiem D. nyeri az első szettet és elveszti a mérkőzést
Odds: 8,00
Iroda: Unibet

Egyéni döntő, ahol Thiem összecsap Tsitsipas-val. A görög játékos az elődöntőben Federert búcsúztata, a szervái rendben, nagy százalékban beüt
Szabcsi151 hozzászólt
2019 nov 17. 20:24
Köszönöm a lehetőséget, de összességében úgy éreztem, hogy idő előtt sokan feladták, ami egyértelműen a magas szorzóknak volt köszönhető.

Ezen  finomítsatok egy picit, aztán meglátjuk.  :)

Kapcsolódó cikkek