ATP Miami: Cilic véget kell vessen a lazsálásnak

Gyerko Szabolcs
2019 márc 22. 12:48
Szólj hozzá!

Tenisz ATP Miami Marin Cilic Masters Andrey Rublev tie-break

Egy idő óta Marin Cilic (ATP 11.) a Grand Slam-tornákon kívül nem igazán hozza a tőle elvárt eredményeket. Van az embernek egy olyan érzése, hogy a 2017-es Wimbledon-döntő és a 2018-as Australian Open-döntő elkényelmesítő érzést adott neki. Marin könnyen eltévedhet egy olyan gondolatban, hogy neki stabil helye van az élvonalban és hogy amikor épp szüksége van rá, akkor a legjobbat tudja majd nyújtani.

Ideje ismét bizonyítani

A horvátok tavalyi Davis Kupa-győzelme talán erősítette is a 2014-es US Open-győztesben ezt az érzést. Volt is közelmúltban olyan nyilatkozata, miszerint úgy érzi, hogy még nyerhet Grand Slam-et és akár világelső is lehet. Az első kijelentéssel egyetértek, mivel nem tartom kizártnak, hogy helyrepofozza játékformáját egy rangos torna erejéig (végül is még csak 30 éves), viszont a világelsőségtől nagyon messze áll, mivel oda folyamatosan kellenek a jó eredmények, és ezek régóta hiányoznak. Ha csak a hideg adatokat nézzük, akkor az említett US Open-győzelmén (és a 2016-os Cincinnati-győzelmén) kívül nem szerepelnek igazán hatalmas sikerek az önéletrajzában. Csak 2014-ben sikerült több mint két versenyt nyernie egy év leforgása alatt. 2017-ben Isztambulban és 2018-ban Queen's-ben nyert. Több folytonosságra lenne szüksége, hogy ismét igazán veszélyes legyen az élvonal számára, amelynek egyetlen tagját sem verte már hosszú ideje.
Az első meccsén a Miamiban zajló Masters-tornán nem a legkönnyűbb ellenféllel kell szembenéznie, de az ígéretes 21 éves Andrey Rublev (ATP 99.) a tavalyi év januárjától (amikor döntőt játszott Dohában) nem talál rá ismét a felívelő útra.

Andrey Rublev (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Bár az orosz játékos sérüléséből felépültnek látszik, még mindig nem tud visszazökkenni abban a játékformájában, amellyel 2017-ben a US Open negyeddöntőjéig jutott. Miamiban a selejtezőkből sikerült feljutnia a főtáblára, ahol első meccsén Taro Danielt győzte le egy vártnál keményebb, háromjátszmás mérkőzésen (3-6, 6-3, 6-4). Rublev tudja, hogy minél több meccsre van szüksége, hogy visszaszerezze játékformáját és hogy felküzdje magát az ATP-ranglistán. Indian Wellsben a Masters-torna előtt még egy Challenger-tornán is részt vett, ahol a döntőig jutott. Mindenképp, előbb vagy utóbb csak elkapja ismét a fonalat.

Elég pontos tud lenni a horvát?

Cilicnek szervája mostanában nem a legmegbízhatóbb, vagy amikor éppen jól kezdi vele a pontokat, akkor pedig nem tudja többi ütéseivel  érvényesíteni azt. Példa kedvéért két nemrég elveszített meccsét említem. Monfils ellen Dohában 62%-ban tudta érvényesen pályára tenni első szerváját, amiből csak 67%-ot nyert, Shapovalov ellen Indian Wellsben pedig, bár 70%-ban voltak érvényesek első szervái, ezekből csak 64%-ot nyert is meg. Ezeket a hullámvölgyeket kihasználhatja az orosz játékos, abban az esetben ha eléggé folytonos tud lenni, ami kérdéses. Bár jó szervával ismertük annak idején meg Rublevet, most túl könnyen veszíti el adogatásait és emiatt még jobban megnehezednek meccsei.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A horvát játékos rutinosabb de az orosz gyorsabb és ez fontos részletkép. Amennyiben a horvát nem tudja a jó szervákat pontos ütésekkel társítani, ellenfele fölényes helyzetben lesz. Taktikailag is segítheti rutinja a Cilicet, de főleg mentális szempontból biztosíthat előnyt számára abban az esetben ha sikerül az oroszt feldühíteni (ami nem igazán nehéz). Rublevnek még nehéz uralnia heves érzelmeit, amelyek sokszor teljesen elronthatják játékát. Ilyenkor rengeteg a ki nem kényszerített hiba részéről. Az orosz játéka bár indítványozó, emellett hihetetlenül jó ellentámadó is (adottságait nézve egyik legjobb), mindenhonnan képes nyerőt ütni. Kedveli amikor szöget nyit ellenfele, amely lehetőséget ad neki, hogy élesen helyezett nyerővel zárja a pontot a pálya hátsó széleiről. Egy ütéssel a védelmet támadássá tudja változtatni. Ezért fontos Cilicnek a pontosság. Marin az ellenfele fonákját úgy támadhatja, hogy az kiszorítva a nyesett labdához kelljen folyamodnia, mert az kissé passzív. A gyorsan és alacsonyan érkező lapos labdák rizikósak lehetnek Rublev számára az ütési technikája miatt. A nyesettekre viszont jól rá tud ereszkedni.

Az orosz játékos a gyorsaságát próbálja majd meg érvényesíteni és a labdamenetek irányítását bátran fogja megpróbálni átvenni, mivel tudja, hogy képes rá. A gyors irányváltások nagyon kényelmetlen helyzetekbe hozhatják a horvátot. Rövidíteni fogja a pontokat, de ahhoz, hogy eredményes legyen feltétlenül szüksége van folyamatosságra és a tiszta elmére. Csak egy alkalommal játszottak eddig egymás ellen 2015-ben Genfben és bár az rég volt, már akkor látszott, hogy Andrey nem a legkényelmesebb ellenfél Cilic számára. Nagyon kevesen múlott, hogy nem nyerte meg az orosz azt a meccset (6-4, 6-7, 1-6). Bár a bukik szorzói elég nyilvánvalóan Cilicet mutatják esélyesebbnek, én nem vagyok annyira meggyőződve ebben a kimenetelben. Mivel egyik játékos szervája sem a legacélosabb az utóbbi időben, talán a tie-break nélküli mérkőzésre ajánlott 1.84-es szorzó meggondolandó.

Válogatás a bukmékerek szorzóiból:

Mérkőzs nyertese: Cilic: 1.53, vagy Rublev: 2.50
Cilic nyer 2-0-ra: 2.40, vagy 2-1-re: 3.95
Rublev győz 2-0-ra: 4.50, vagy 2-1-re: 5.40
Játékok száma 22.5 Alatt: 2.04, vagy 22.5 Felett: 1.77
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.60, vagy 2.5 Felett: 2.33

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.22. (11:54).

Borítókép: Marin Cilic (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

ATP Miami 2019 tippek

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 29. 13:43
Miért fogadj élőben Federer meccsein?

Roger mutatói pénzt hozhatnak a házhoz. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 27. 12:31
ATP Miami: Shapovalov csak az egyik kanadai

A kanadai srácok példát vesznek Andreescutól. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 22. 12:48
ATP Miami: Cilic véget kell vessen a lazsálásnak

Elkapja Andrey Rublev a kissé túl laza horvátot? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek