ATP Monte-Carlo: Djokovicnak is került tét

Gyerko Szabolcs
2019 ápr 16. 09:43
Szólj hozzá!

Tenisz ATP Monte-Carlo Masters Novak Djokovic Philipp Kohlschreiber

A világelső Novak Djokovic az otthonában kezdi el azt a salakidényt, amelyet úgy reméli, hogy egy újabb Roland Garros-győzelemmel fogja majd lezárni Párizsban, ami azt jelentené, hogy mind a négy Grand-Slam-torna címének birtokosa lenne. A monte-carlói Masters-torna kétszeres győztese (2013, 2015) egy kis visszavágóra készül első meccsén Philipp Kohlschreiber (ATP 40.) ellen, aki idén Indian Wellsben, tíz év után ismét sikerült legyőznie őt (4-6, 4-6).

A vártnál gyengébbre sikerült Sunshine Double (Indian Wells, Miami) nem pánikkeltő Novak táborában, mivel a hetedik Australian Open begyűjtése olyan biztonságérzetet ad, amely nem sérül könnyen főleg, hogy az nem titok, hogy Novaknak elsődleges célja a pályafutásának ebben a szakaszában minél több Grand Slam-torna megnyerése (15 van jelenleg). Az viszont mindenképp ösztönző lehet számára, hogy amennyiben nyer a hercegségben, egyenlíti Rafael Nadal Masters-tornagyőzelmeinek számát (33).

Salakon nem piskóta ez a Kohlschreiber

A 35 éves német játékos nyolc tornagyőzelméből hatot salakon szerzett. Bár az eddigi tíz Djokovic elleni meccséből csak kettőt nyert (Roland Garros 2009, Indian Wells 2019), ezen a borításon minden alkalommal acélos ellenállást bizonyított. Háromszor játszottak ezen a játékfelületen és annak ellenére, hogy a szerb 2-1-re vezet, a 2009-es Roland Garosson Kohlschreiber simán verte őt (6-4, 6-4, 6-4), a 2013-as Roland Garroson és a 2014-es római Masters-tornán pedig nyerte a mérkőzések első játszmáját.

Philipp Kohlschreiber (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Miért lehet kényelmetlen Novaknak?

A rutinos német játékosnak megvannak azok a technikai és taktikai adottságai is, amelyekkel zavaró lehet Djokovic számára. A szerbnek a legkényelmetlenebb ellenfelek azok, akik változatosan játszanak ellene és sok fajta pörgetéssel nem adnak a világelső játékának  elég folytonosságot. Mint ahogyan azt Philipp Kaliforniában nemrég bizonyította, nem a feltétel nélküli támadó játék az ami legjobban használ a szerb ellen, hanem a inkább a játék tempójának okos váltakoztatása. Hozzátenném azt az észrevételt is, hogy idén Ausztráliában ha valaki megizzasztotta Novakot, az épp Daniil Medvedev volt, aki annak ellenére, hogy igazi támadó játékos, türelmesebb taktikára váltva okozott némi kényelmetlenséget a világelsőnek, csak épp nem volt annyi technikai eszköze arzenáljában mint a németnek van. A kihívásnak megoldását jelentheti egy olyan jó egykezes, klasszikus fonák mint a Kohlschreiberé, amelynek magabiztosan kell működnie és a legmagasabb színvonalon váltakoztatnia kell vele a top spines labdákat a (rövidre és hosszúra) nyesettekkel. Salakon ezek a tényezők még nagyobb fontosságot kapnak Philipp esetében, mivel Kohlschreibernek több idő kell, hogy stabilan ráhelyezkedjen ütéseire és gyönyörű de tágas ütőmozdulatait eredményessé tegye. Tud ő mozgásból is veszélyes lenni de nem folytonosan, így Novak a laposabb labdákkal keresheti a játék gyorsítását és ennek indítványozó irányítását, mert nem kóstolgathatja annyit ellenfele játékát mint sok más játékosét. Philipp most salakon, elméletileg jobban mozgathatja ellenfelét a pályán és így ennek kiváló fonákját több módon lehetne képes tesztelni.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Djokovicnak a Nadal elleni meccsein bőven volt alkalma, hogy a pörgetett labdákat már rutinból szelídítsen, de a spanyol játékában általában kevesebb a technika és több a folytonosság, a Kohschreiberében pedig több a technika és kevesebb a folytonosság. Ami fontos részletképe a meccsnek az, hogy Kohlschreiber hatalmasan pörgetett szerváját a szerb nehezebben kezeli és nehezebben tudja már a fogadás pillanatától átvenni a labdamenetek irányítását. Nyilvánvaló, hogy Djokovic az esélyesebb, de ha a német fizikai állóképessége elfogadható színvonalon lesz és játéka is elég folytonos lesz, akkor Novak meg kell izzadjon kissé a továbbjutáshoz.

A bukmékerek néhány szorzója a mérkőzésre:

Mérkőzés nyertese Djokovic: 1.17, vagy Kohlschreiber: 5.25
Djokovic nyer 2-0-ra: 1.57, vagy 2-1-re: 4.10
Kohlschreiber győz 2-0-ra: 9.50, vagy 2-1-re: 11.00
Játékok száma 20.5 Alatt: 1.90, vagy 20.5 Felett: 1.89
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.37, vagy 2.5 Felett: 3.05

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.04.16. (09:05).

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Játékok száma 20.5 Felett
    1.89 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

ATP Monte Carlo

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 16. 09:43
ATP Monte-Carlo: Djokovicnak is került tét

Most már bekapcsol Novak világelső módban? Olvasd tovább

SPF Infó hozzászólt
2019 ápr 15. 07:10
Heti ATP torna: Monte Carlo

Ide jöhetnek a tippek, vélemények stb.  :topbet_125:

Kapcsolódó cikkek