Tenisz ATP Borna Coric ATP Monte-Carlo Masters Novak Djokovic

ATP Monte-Carlo: Visszakaptuk Djokovicot?

Szabi
1 tipp
2018 ápr 17. 12:05
Szólj hozzá!

Alig pár napja, hogy újra Marian Vajda szakértelmére hagyatkozott, Novak Djokovic máris új embernek látszik, de túlzás lenne hanyatt esni az első meccsén mutatott játékától.

Ténylegesen szép volt a győzelme Dusan Lajovic ellen, sőt drasztikus is ha a 6-0, 6-1-s végeredményt és az alig 58 perces játékidőt nézzük, de rajongói még messze nem kellene elragadtassák magukat. Nole nyújtott ízelítőt abból a játékformájából ami híressé tette, de egy meccs még édes kevés ahhoz, hogy következtetéseket lehessen levonni főleg, hogy ellenfele inkább edzőpartnere volt a pályán mint ellenfele. Novak más testtartással és önbizalommal lépett a pályára, ütései újra magabiztosak és indítványozóak voltak. Próbált a hátsó vonalhoz folyamatosan közel helyezkedni, és onnan hamar átvenni a labdamenetek irányítását. Ténylegesen öröm volt így újra látni, de mint mondtam, nem kellett sokat izzadnia a továbbjutásért. Jó alkalom volt ez a meccs, hogy sok mindent kipróbáljon anélkül, hogy ez nagy kockázatvállalást jelentett volna. Példa volt erre az is, hogy a háló közelében is gyakran magabiztosan és sikeresen zárt röptékkel pontokat, ami nem feltétlenül a legerősebb része játékának. Lajovic egy-két büszkeségét simogató megmozduláson kívül, nem tudott zavaró lenni a szerb honfitársa ellen. Majdnem minden labdát úgy küldött ahogy azt Djokovic várta és kedvelte.

Novak Djokovic (Fotó: Frank Molter / Shutterstock.com)

Következő ellenfele, Borna Coric ellen több mint valószínű, hogy már nem így fognak állni a dolgok. Ez már lehet Novaknak egy jó kis teszt, habár Coric játékstílusa nem a legkényelmetlenebb Djokovic számára. A világranglista 39. helyezettje, a huszonegy éves Borna szó szerint és átvitt értelemben is nemrég elkapott egy egészséges időszakot és máris jöttek a szép eredmények. Indian Wellsben, Roger Federer az elődöntőben csak nagy küzdelem árán sikerült átvergődnie magát a horváton, Miamiban pedig Alexander Zverev búcsúztatta a negyeddöntőben. Csak egy alkalommal volt eddig tornagyőztes (Marrakesh 2017), de talán a legnagyobb érdeme az ifjú reménynek az, hogy már 2015-től kezdődően minden idényt a top 50-ben zárt.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Djokovic még tesztelhet, de már nem veszélymentesen

A bukik 1.38-as szorzót ajánlanak Djokovic sikerére, 3.05-öst pedig a Coricéra. Nem meglepő, hogy a papírforma a szerb játékost véli esélyesebbnek, de ebben a pillanatban, véleményem szerint, inkább a Novak hosszú éveken keresztül mutatott teljesítőképességére alapoznak mintsem a jelenlegi eredményeire, ami nagyon veszélyes lehet. Nem feltétlenül Coric játékstílusa lehet a legzavaróbb, hanem az, hogy ő már egy olyan játékszínvonalat képvisel, amelyen Novak már régóta nem volt meggyőző. A horvát srác egy igazán erős és stabil játékkal rendelkezik, de aminek még nincs rettenetes éle. Sokszor az ütései és taktikai megoldásai monotonná válnak és ezáltal játékereje tompább lesz. Jobb szögmeglátást és kihasználást várok tőle, és néha változatosabb átgondolást. Persze, ezek már részletkérdések, mert amúgy a horvát játékosnak megvan mindene ami kell, de pontosan a kis apróságok azok, amik megkülönböztetnek egy élvonalú játékost és jó játékostól. Az tény, hogy van ideje bőven fejlődni.

Borna Coric (Fotó: Daniel Hurlimann / Shutterstock.com)

Djokovicnak megfelelne egy ritmusos játék, mert kedveli és jól irányítja ezeket. Ezért Borna vagy agresszívebben és változatosabban fog játszani, vagy számolnia kell azzal a lehetőséggel, hogy Novak ide-oda fogja szaladtatni a pályán. Coric mentális szempontból sem tartozik az élvonalhoz, pillanatnyi elégedetlenségei elég gyakran erőt vesznek rajta. A mérkőzés nagyobb kérdése inkább az, hogy miként fog Djokovic játszani, hogy tart-e a fellendülés, vagy csak egy jól kifogott pillanatnyi szereplés volt az előző forduló? Egy jó formában lévő Coric ellen Novak nem engedheti meg magának a lazsálást, mert a horvát abban az esetben nem fog kegyelmezni. Djokovic tapasztalatának is fontos szerepe lehet ezen a mérkőzésen és sokat könnyíthet dolgán ha elegendően folytonos játékot támaszt alá. Egyetlen egy alkalommal játszottak egymás ellen, 2016-ban Madridban Djokovic győzőtt, de az akkori helyzetkép teljesen más volt. Novak abban a periódusban szinte verhetetlen volt és Borna sem volt a mai játékos. Azért az a tippem, hogy Djokovic nyeri a második szettet(1.49), mert ha a szerb játékos nyeri az elsőt, akkor Coric mentális küzdőereje elegendően csökken majd ahhoz, hogy Novak két játszmában zárja a mérkőzést, ha pedig elveszti az elsőt, akkor is nagyobb a valószínűsége annak, hogy a volt világelső alkalmazkodni fog a helyzethez és ellenfeléhez a másodikban.

Még egy sikeres visszatérő

Egyik legérdekesebb mérkőzése az első fordulónak, a Kei Nishikori - Tomas Berdych meccs volt, amelyet a sérüléséből felépülő japán játékos nyert (nem kevesek meglepetésére), és nem is akárhogy, hanem egy 4-6-ra elvesztett első játszma után, 6-2 és 6-1-es parádés fordítással. Kei következő ellenfele Daniil Medvedev lesz. A bukik ez alkalommal is Nishikorit látják tovább folytatni a versenyt, a japán szorzója 1.37, az orosz játékosé pedig 3.10. Azt hozzá teszem én is, hogy Kei összjátékát elméletben veszélyesebbnek tartom a salakon mint a Medvedevét, de nem igazán lehet tudni, hogy mennyire tud teljesíteni a tőle elvárt módon jelen pillanatban.

Borítókép: Novak Djokovic (Fotó: Frank Molter / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Djokovic, Novak - Coric, Borna Tipp

    Djokovic nyeri a második szettet
    1.49 Unibet


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Tenisz tippek (Április 15. - április 22.)

Greipel hozzászólt
2018 ápr 20. 17:07
Az igen, Thiem jó simán kikapott.  ??? Ennél azért jóval szorosabbat vártam. Lehet Djokó ellen ellőtte mindenét már.
Suugger hozzászólt
2018 ápr 17. 17:27
Fabbianonak kell vajon a Zsombi elleni meccs?

Szettelőnyben nyomok egy lay-t az olaszra hátha elmegy a kedve a meccstől. :D
Suugger hozzászólt
2018 ápr 17. 17:21
Fabbianonak kell vajon a Zsombi elleni meccs? 

Kapcsolódó cikkek