ATP Róma: Az elővigyázatos Del Potro és a felszabadult Shapovalov

Gyerko Szabolcs
2018 máj 16. 10:10
Szólj hozzá!

Tenisz ATP Juan Martin del Potro Denis Shapovalov ATP Róma

Az argentin játékos állítólag nem tűzött ki nagy célokat magának a salakszezonra, inkább az egészségét óvná és játékát élesítené az idény következő részeire. De ettől még számolni fog kelleni vele.

A pályán nem szerény

Sokak számára ő azon kevés játékosok egyike, aki elméletileg képes keményebb gondot okozni Nadalnak ezen a borításon is. Az tény, hogy Delpo nem fogja majd lazára szerepléseit ezen a játékfelületen sem hiszen salakon nőtt fel és volt már Roland Garros elődöntős is (2009), de mint nyilatkozta, nem kedveli a túl sok szaladást. Nem titok, hogy erőjátéka a gyors játékfelületeken a legeredményesebb. Harcolni a salakon nem csak fárasztó, de rizikós is lehet ha a fizikai és mentális állapot nem az ideálishoz közeli. Az idén csak Madridban játszott még a lassú borításon, egy meccset nyert, egyet pedig veszített. Első meccsén Rómában Stefanos Tsitsipas lesz az ellenfele, aki már három meccsen van túl az Örök Városban.

Stefanos Tsitsipas (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

A görög játékos tele van lendülettel, már egy döntőt (Barcelonában) és egy elődöntőt (Estorilban) játszott az idén a salakon, ezért önbizalmával nem lehetnek gondok. A tizenkilenc éves ifjú igazán szép, indítványozó játékra képes, viszont a taktikai éretlenség látszik a szerepléseiben, ami nem csoda korát nézve. Tapasztalathiánya még gátolja abban, hogy könnyen kapja a legeredményesebb megoldásokat a pályán. A labdameneteiben sokszor túl későn adagolja a zavaró tényezőt. Nem kérdéses, hogy Del Potro az összecsapás esélyese (1.50). Stefanos semmikép nem kell hagynia ellenfelét komfortzónából játszani, mert akkor Del Potro le fogja ütni a pályáról. Akár vállalja a támadó játék kockázatát, akár türelmesebben épít, időt kell rabolnia ellenfelétől. A bukik 2.60-s szorzóval illetik győzelmét.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A legjobb kanadai

A teniszvilág másik ígéretes fiatal tehetsége, Denis Shapovalov közben kezdi egyre jobban magára vonni a reflektorfényt. Ki gondolta volna, hogy éppen a salakszezonban fog a világranglista top 30-s játékosai közé kerülni? A kanadai nagyon elkapta a fonalat és gyönyörű támadó játékával Madridban elődöntőt játszott, és Rómában már Tomas Berdychet búcsúztatta egy emlékezetes három játszmás meccsen, amelyet a döntő szett tiebreakjében nyert. Az önbizalmának az is bizonyítéka, hogy az említett meccsen az első játszmát 1-6-ra veszítette, majd onnan fordított. Ezzel a győzelemmel, elhagyva Milos Raonicot, ő lesz a következő héttől a legjobban helyezett kanadai játékos a világranglistán.

Denis Shapovalov (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Következő ellenfele, a rutinos holland Robin Haase lesz, aki előző meccsén Denis generációtársát Daniil Medvedevet verte. A harmincegy éves Robin nagy tapasztalatnak örvend és jól is érzi magát a salakon, amelyen a legjobb eredményeit érte el. Ennek ellenére, Shapovalov képviseli a nagyobb ütőerőt, így ő is a meccs esélyese 1.60-s szorzóval, Haase sikerét pedig 2.35-s szorzóval illettek. A kanadai játékosnak viszont vigyáznia kell, hogy ne tévedjen túl sokat kényszerítetlenül és ne essen majd a holland ellenfelének taktikai csapdáiban. Haase nagyon változatos játékra képes, ezért tudja gyakran taktikai harccá változtatni meccseit. Okosan tud támadni, türelmesen játszani és különböző játékterveket harcba dobni.

Dúl a csata az élen

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a furcsának tűnő harcot a világelsőségért Roger Federer és Rafael Nadal között. Roger, annak ellenére, hogy kihagyja a salakszezont, mivel Nadal nem védte meg pontjait Madridban, újra az első helyre került. Nadal leggyorsabban úgy cserélhet vetélytársával helyet a világranglistán, ha nyeri a római Masters tornát, amelyet habár összesen hétszer nyert, utoljára 2013-ban emelte a kupát az olasz fővárosban. A női világranglistán is változhat a sorrend, Simona Halep első helyét Caroline Wozniacki veszélyezteti. A teniszrajongóknak nem lehet panaszra okuk, mert a izgalmas és fordulatos időszakon halad át a teniszvilág, amelynek kapuit kezdi elég hangosan döngetni a fiatal generáció. Még "csak" Federer és Nadal állja útjukat.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek