Australian Open-döntő: A trónok harca!

Tenisz Petra Kvitova Naomi Osaka Grand Slam Döntő Australian Open

Parádés Ausztrál Open-döntő előtt állunk, amelyen Petra Kvitova és Naomi Osaka fognak gondoskodni a látványosságról. Dupla tétért fog a két tűzokádó játékos a pályára lépni, hiszen a bajnoki cím mellett, a WTA-világranglista első helyét is megkaparintja majd a győztes.

Ez a döntő mindenképp a tűzerőről fog szólni, és mivel elég kiegyensúlyozottak az erőviszonyok e téren, meghatározó szerephez juthatnak majd a játékot alkotó többi részletek. Mindkét játékos célja az lesz, hogy minél több pontzáró alkalmat használjon ki, ezért a nyerő ütés keresése lesz a fő cél a meccsben. Kvitova érkezik a nagyobb tapasztalattal a döntőben, hiszen ő kétszeres Grand Slam-bajnok (Wimbledon 2011, 2014), míg Osaka a tavalyi US Openen szerezte mondhatni nehéz körülmények között első Grand Slam tornagyőzelmét, így, vélhetően egyik játékosnak sem lesz önbizalomfölénye a másikkal szemben főleg, hogy még nem játszottak egymás ellen.

A két játékos szervájának és alapütéseinek ütőereje hasonló, ezért a folytonosság, a pályán való mozgás, meg persze a taktikai hozzáállás billenthetik a fölényt egyik vagy másik játékos javára. Enyhe előny lehet Naomi számára, hogy belekóstolt már egy Petráéhoz hasonló játékstílusban az elődöntőben, hiszen Kvitovának és honfitársának, Karolina Pliskovának vannak közös pontok játékstílusaikban.

Hol borul az egyensúly?

Kvitova ütései valamivel agresszívebbek, tisztábbak, laposabbak, nincs bennük kifejezetten nagy pörgetés, de Osaka fürgébb a pályán, gyorsabban tud irányt váltani a labdákhoz való helyezkedése során és bárhonnan képes nyerőt küldeni. A japán nagy alkalmazkodóképességet bizonyított ezen a tornán, ezért nem gondolom, hogy az a tény, hogy Petra balkezes döntő előnyt biztosítana cseh játékosnak. Érdekes a statisztika a szerva szempontjából, Osaka 50 ászt ütött Melbourneban, Kvitova pedig csak 26-ot, bár erő szempontjából, a nézőknek nem tűnhet épp akkora fegyvernek Osaka szervája mint a Kvitováé. Emellett, 28-szor tudott brékelni a japán, ami rekord az idei Ausztrál Openen.

A szervafogadás kulcsnak számíthat, és Kvitova technikailag egy fokkal nagyobb nyomást szokott gyakorolni vele ellenfeleinek adogatójátékára mint japán teszi azt, viszont könnyebben is téved. Osaka e téren türelmesebb lesz valamivel, mert neki több esélye van átvenni a labdamenetek irányítását az ellenfél adogatójátékaiban, mint Kvitovának az ő szervapontjaiban. 

Ezen a roppant kiegyensúlyozott meccsen sok fog múlni a pillanatnyi játékformán és ha Kvitova szemrebbenés nélkül tudja hozni a legjobb játékát, amelyben egy-két ütésből megoldhatja a pontokat, addig ő tűnik esélyesebbnek (1.78), viszont amint a legkevesebbet is megremeg a keze, Osakát látom diadalmaskodni (2.08). Mivel Osakának van válasza Kvitova erőjátékára és (Serena Williamshoz hasonlóan) tud élni vele úgy, hogy még erősebben és iránytváltva visszaküldi az érkező súlyos labdákat, a bukmékerekkel ellentétben, a főlényt az ő oldalán látom. Túl hosszasan kell Petra megtalálja a nyerő megoldásokat és a nyomás úgy tűnik túl nagy lesz számára, aminek folytán a hibáinak száma is nőni fog.

Ígéretes és izgalmas összecsapás előtt állunk, amit egy teniszrajongónak sem kellene kihagynia. Nagy a tét, nagyok a játékosok és minden bizonnyal gyönyörű lesz a harc, amely az illő befejezést fogja nyújtani az idei Happy Slam-nek.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Osaka nyer 2-1-re: 4.90
Játékok száma 21.5 Felett: 1.81
Szettek száma 2.5 Felett: 2.35

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.25. (09:54).

Borítókép: Naomi Osaka (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milan hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Kapcsolódó cikkek