Australian Open-döntő: Közkívánatra ismét Nadal és Djokovic!

Tenisz Rafael Nadal Novak Djokovic Grand Slam Australian Open

Az emlékezetes, majdnem 6 órás 2012-es Ausztrál Open-döntő szereplői, Novak Djokovic és Rafael Nadal ismét szembekerültek egymással a melbournei Grand Slam-torna záró mérkőzésén. Ahogyan az várható volt, a világranglista első két játékosa igazolták a papírformát.

Ugyanúgy mint a női döntő estében, a férfi döntő sem fog lemaradni az elvárások színvonalától. A jelen pillanatban, a teniszvilágot legkategorikusabban domináló két játékosról beszélünk, akik bár már elég rég átlépték harmincas életévük küszöbét, mintha egyre nagyobb fölényt sikerül kivívniuk maguknak a többi játékossal szemben. Általánosítva, az idei Ausztrál Open egy újabb hatalmas pofon a Next Gen fiataljainak a végnélkülinek tűnő csalódássorozatukban. Durván hangzik, de már igazán ideje többször frankón kimondani, lehet legalább ösztönző hatása lesz. Visszatérve, a Nadal-Djokovic összecsapás a legtöbb amit a tenisz adhat manapság, még akkor is ha sajnos nem technikai megoldások szempontjából is, de eredményesség szempontjából annál inkább.

Változott a 2012-es kép a spanyol szempontjából

Az önbizalmáról oly híres Rafa, mindig okosan felismerte pályafutása során azokat a pillanatokat, amikor módosítania kellett játékán annak érdekében, hogy a legsikeresebb legyen. Az összképet nézve, minden alkalommal ez a folyamatos játékfejlesztése sikeresnek bizonyult. Megpróbálta tartani azt ami jó volt és arra építeni a hiányzót. Ki gondolta, hogy az a spanyol játékos, aki 2005-ben, csak egy kiváló ütéssel arzenáljában nyerte a Roland Garrost, olyan játékossá válik, aki a 2019-es Ausztrál Open elődöntőjében egy 20 éves játékos ellen a 61 adogatásából 49-et nyer? Nem hiába hallottuk annyit a spanyoltól, hogy keep improving. Ki képzelte el azt, hogy eljön az az idő, hogy nem híres Uncle Toni lesz az edzői székben mellette? De ez is megtörtént és Nadal tovább lépet előre. Egy szinte érinthetetlen "fenevaddá" vált az okos és szerény hozzáállásával. Bár nem a legtehetségesebb játékos, ő igazán minden tőle telhetőt megtett a siker érdekében. Az évek múltak, de Rafa mindig ott volt vagy visszakerült (sérülések után) oda ahova nagyjából akart. Annak ellenére, hogy az utóbbi években Djokovicnak sikerült megkapnia rendszeresen a spanyol játékának nyitját, most már egy más játékossal néz szemben mint azzal aki a 2012-es döntőben volt ellenfele. Részletek az említett 7 évvel ezelőtti szikrázó összecsapásból:

A támadó bika

Nadal rég tudta, hogy idő múlásával támadóbbá kell tennie játékát, hogy versenyképes maradjon az élvonalon, de a sok küzdelem amelyeken keresztül kellett mennie nyomot hagytak a fizikai állóképességén még akkor is ha ezt csak a egy, mondjuk két játékos tudja nyilvánvalóvá tenni. A spanyol játékában a fertelmesen pörgetett labdák mellett a páratlan lábmunkája a/volt biztos pont játékában, amire épített. Ezeknek hiányában minden összedőlhet, bármennyire is ezt pótolni próbálja az indítványozóbb hozzáállással. Persze, Nadal a fizikai állóképesség szempontjából még így is a világon a második legjobb játékos. A gond az számára, hogy a szerb ellenfele az első, és ez nagyon számíthat a fizikai harcnak ígérkező összecsapáson. Djokovicról sok minden elhangzott az utóbbi pár évben, de szerintem túl ritkán hangoztatott erénye az, hogy képes volt e téren felülkerekedni Rafával szemben.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Az viszont tény, hogy Nadal nagyon magabiztosnak látszik abban amit csinál, és kihasználhatja azt a parányi passzivitást ami Novak játékán érződött talán az idei  Ausztrál Openen. Ő sem már nem olyan üde mint rég és talán könnyebben is hibázik, de még mindig hihetetlen a folytonossága. Ez lehet a kis rés amire szüksége lehet Nadalnak, (2.10) de csak támadva férkőzhet be.

A szerb mozgó gát

Djokovic nem hagyatkozhat már csak a pályán való mozgásának fölényére, indítványozóbb játékot kell felmutasson mint amilyent eddig az idén Melbourneben láthattunk tőle. Fontos lesz, hogy kontrollálni tudja a labdameneteket, akadályozza meg Nadal pontépítését mélyen helyezett labdákkal majd keresse a szögeket. Nem a nyerőt kell feltétlenül egyből megkapja, hanem a számára kényelmes helyet a pályán. Talán egy kicsit a laposabb tenyeres gyakoribb használata segíthet, amennyiben a kellő mélysége is meglesz. A bukmékerek szerint ő az esélyes 1.78-as szorzóval.  A határozottabb nyomásgyakorlás vagy ennek hiánya a szerb részéről most akár el is döntheti a meccset.

Van egy olyan érzésem, hogy a spanyol dominánsabban játszott eddig Melbourneben mint a szerb játékos, annak ellenére, hogy igazán nincs sok felrónivaló a Novak meneteléseiben sem. Mindenesetre, most legalább Nadal reménykedhet a sikerben. Számomra nem lenne meglepetés ha most Nadal győzne.

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.25. (13:01).

Borítókép: Rafael Nadal és Novak Djokovic (Fotó: mooinblack / Shutterstock.com)

20 000 Forint Freebet

Első fogadásod tétjét 20 000 Ft-ig visszakapod Freebet-ként a Betclic fogadóirodánál, ahol nyereményed azonnal kiveheted!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20 000 Forint Freebet

  • Első fogadásod tétjét 20 000 Ft-ig visszakapod Freebet-ként a Betclic fogadóirodánál, ahol nyereményed azonnal kiveheted!

Betclic útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milan hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Kapcsolódó cikkek