Australian Open: Osaka önuralmának gyümölcse

Tenisz Elina Svitolina Naomi Osaka Grand Slam Australian Open

A világranglista 4. játékosa, Naomi Osaka bemutatta, hogy nem csak bivalyerősén tudja püfölni a labdát, hanem taktikai terv változtatásra is képes amikor szüksége van rá. Vajon mit fogunk tőle és ellenfelétől, Elina Svitolinatól látni a negyeddöntőben?

Hatalmas kihívás volt Osaka számára az Anastasija Sevastova elleni nyolcaddöntő. Az eddig megszokott játékterve, a folyton nyerő ütést kereső játéka nem működött a lettnek változatos és okos játéka ellen. Már-már az volt a benyomás, hogy Anastasia ravasz labdahelyezései, a tempó és pörgetés váltakoztatása túl sok lesz mint amivel Osaka elbír.

Az elveszített első játszma után, vállalta a fizikailag kissé megterhelőbb de biztonságosabb indítványozást és megtalálta a kulcsot, annak ellenére, hogy sokan eddig nem látták képesnek ilyen jó lábmunkára. Az agresszív pontépítés végül nyerőnek bizonyult.

Madison Keysnek viszont nem sikerült a túl egyoldalú és nyers támadó játékával érvényesülni Svitolina ellen. Az igazán pontos pillanatokban az ukrán WTA-világbajnok tudta hogyan kényszerítse ki a hibát vagy kezelhető labdát. Az amerikainál nagyon látszott a taktikai és technikai kényelmetlenség abban a pillanatban, amikor bármi mást próbált tenni azon kívül, hogy a hátsó vonal közeléből próbálta leütni Svitolinát.

Elina Svitolina (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A régi kerékvágásban

Naomi a Lesia Tsurenkotól elszenvedett veresége után Brisbaneben, azt mondta, hogy az tanulságos meccs volt számára, mert megtanította, hogy miként kell azokat a helyzeteket kezelje amikor nem neki kedvez a meccs összképe. Úgy látszik, hogy ténylegesen okult az említett meccsből. Svitolina ellen, mégis a megszokott játéktervét fogja előnyben részesíteni, de nagy szüksége lehet újonnan felfedezett jobb mobilitásának.

Bár nem a tipikusan védekező játékosok egyike, Svitolinát nem zavarja, hogy az erőfölény és a támadóbb játék az Osakaé. Ellentámadásai mindig segítik kihozni a legtöbbet az ilyen helyzetekből. Ellen tud ő állni sok mindennek és az egyik legjobb olyan játékos, aki a labdamenetekben a hátrányosabb helyzetek saját javára tudja fordítani. Naominak az viszont kedvező, hogy nem olyan változatos Elina játéka mint a Sevastováé. Amennyiben az nem lesz túl gyors, megkaphatja azt a ritmusosságot, amellyel érvényesítheti támadói erejét. De amennyiben nem tudja zárni a pontokat, a nála mozgékonyabb Svitolina a javára billenti a helyzetet. A reagálási képesség terén Svitolina jobban áll ezért a gyors játék az ukrán lány előnyére lehet. Naomi előző meccsén Sevastovának ütései időt adtak, hogy tervet változtasson, de az Elináé viszont nem fognak, mert azok egy sebességgel gyorsabbak és nehezebb lenne egy estleges alkalmazkodóbb hozzáállás.

Osaka támadó játéka jelen pillanatban élesebbnek látszik mint a Madisoné, így a gyorsan kellő szöget találó játékával, esélyesebb kissé a továbbjutásra, de Svitolina harciasabb eddigi ellenfeleinél és könnyebben is találhat réseket Osaka játékában. Osakának inkább szögek élére, mint a labdáinak hosszúságára kellene koncentráljon, mert ellenfelének előremozgása gyengébb mint az oldalmozgása. A japán lány arra mindenképp fel kell legyen készülve, hogy akár egy vagy két ütésnél hosszabb labdameneteket is zárni tudjon, mert valószínű, hogy erre fog kényszerülni Svitolina ellen. A tavaly az ukrán két meccset nyert hasonló borításon Osaka ellen (Dubai, Miami), de azóta Naomi Grand Slam-bajnok lett és más tapasztalattal teniszezik jelenleg mint ahogyan azoknak időpontjában tette. Tehát, a körülmények adottak egy izgalmasan kiegyensúlyozott összecsapásra.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Osaka győz: 1.70
Svitolina győz: 2.17
Osaka nyer 2-1-re: 4.25
Svitolina nyer 2-1-re: 5.00
Játékok száma 27.5 Alatt: 1.29
Szettek száma 2.5 Felett: 2.35

Szerdai mérkőzések az Ausztrál Openen:

január 23., szerda

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.22. (11:01).

Borítókép: Naomi Osaka (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Australian Open 2019

davixxx hozzászólt
2019 jan 28. 22:02
Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Peter Crouch inkább örüljön, hogy már nem szüz..  ::) ;D ;D (Bocsi, nem tudtam kihagyni  :P )
zsivany20 hozzászólt
2019 jan 28. 16:20
igen, így gondolom :D

Hát ne haragudj meg, inkább le is zárom a témát részemről, de ha szerinted ez a tegnapi volt Djokonak élete meccse, akkor nagyon kevés meccsét láttad...  :)
Milan hozzászólt
2019 jan 28. 16:17
Az az interju meg hatalmas, sztem semmi paraszt dolog nem volt benne.

Lehet petercrouch más dolog miatt parasztozta le, mert a tegnapi interjús jelenetnél ez szerintem fel sem merülhet. Szétröhögték az agyukat.  ;D ;D ;D

Kapcsolódó cikkek