Az Aalesund elengedte ezt a szezont!

Foci Eliteserien Stabæk Aalesunds FK

Meglepően alakul az Eliteserien két véglete, tehát az első és az utolsó hely várományosa, illetve, hogy mennyivel távolodtak el a mezőnytől. Az táblázat alján álló Aalesunds FK már-már behozhatatlan hátrányban van a többiekhez képest és az átigazolások azt mutatják, hogy már az OBOS-Ligaenre készülnek.

Akik küzdenek az Eliteserien tagságért - Stabæk

Évről-évre megtörténik, hogy a táblázat alsó felében nagy a zsúfoltság és ez idén sincs másképpen. Tavaly meglepően simán maradt bent az Oslóhoz közeli csapat, miután éveken keresztül harcolniuk kellett egészen az utolsó körig vagy még azután is, azaz osztályozón maradtak bent. 20 forduló után három ponttal állnak a biztos bennmaradó helyen álló Haugesund és héttel a már osztályozós Start előtt. Az előző évek alapján még 7-8 pontra van szükségük a biztos bennmaradáshoz, ami 10 forduló alatt nem éppen lehetetlen. Azonban az Aalesundnél jobb ellenfelet nem is kívánhatnának hazai pályán a válogatott szünet után, így mindenféleképpen van érték a hazai győzelemben (1.70).

200 helyett 600. Október 15-tól a norvég sport- és kulturminiszter döntésének értelmében a korábbi 200 néző helyett már 600-an lehetnek jelen a stadionokban. A futballhangulat a kisebb létesítményekben eddig is meg volt, azonban ez a háromszoros növelés jót tehet a hazai csapatoknak.

A Stabæk évek óta nevel ki játékosokat a gazdagabb klubok részére: Franck Boli a Ferencvárosban készül már a Bajnokok Ligájára, Ohi és Brynhildsen a Moldében pallérozódik, míg ősszel további távozókat jelentettek be. A Sampdoria érvényesítette opciós jogát Kristoffer Askildsenért és szeptember elsején végleg Olaszországba költözött 2,5 millió euro ellenében. A 19 éves játékos nekem egyelőre túlárazottnak tűnik, azonban a Stabæket már januárban elhagyta, így a játékrendszert nem kellett miatta átalakítani. Október 5-én viszont két fontos távozót jelentett be a klub: a szélsőként bevethető Hugo Vetlesen lesz Bodøben JP Hauge utóda, míg a csapatkapitány Hanche-Olsen a belga Genthez vándorolt a középső védő posztjáról. Ami jó hír, hogy ezek a váltások tudatosak voltak és már korábban felkészültek a pótlásukra. Olsen helyére jött Valsvik a Rosenborgtól, míg a Vetlesen ügylet keretében Sammy Skytte fordított utat járt be a csapatok között. Azt gondolom, hogy az említett játékosoknak kell idő a beilleszkedéshez, azonban mindketten ismerik az Eliteserient és így jó helyetteseknek ígérkeznek!

Lars Arne Nilsen tovább rombol

Ålesund. Egy csodaszép nyugati parti város, amelynek az Eliteserienben lenne a helye. Két év kihagyás után rekordokat döntögetve jutottak vissza az élvonalba, azonban a válság leginkább őket nyomta meg. A főszponzor egy turistákat hajóztató társaság, így nem meglepő, hogy jelentős pénzeket vontak el a klubtól. Miután az osztályozótól 11, míg a biztos bennmaradástól 15 pontra vannak, így a vezetőség súlyos döntést hozott: pár eladható játékost értékesíteni kell és megkezdeni az OBOS-ra való felkészülést. A hátvédsorból elengedték végül az izlandi Grétarssont a Blackpoolhoz, míg a legeredményesebb támadójukat, Fridjónssont, a Bresciához. Az érkező oldalon ott van a védelembe az állandóan sérült Ben Karamoko Haugesundből (bár ott sem tudott a kezdőbe kerülni), míg ugyanide egy dán játékos kölcsönbe. Azonban mindkét játékos minősége megkérdőjelezhető és a csapat gyengülése egyértelmű. Annak az együttesnek, amelyik 1-4-15 mérleggel áll a bajnokságban.

John Arne Riise szobra az alesundi stadion előtt. Fotó: gavrilo14

Többször elmélkedtem már Lars Arne Nilsen ténykedéséről Bergenben és most nem is igazán mennék bele. Helyettem mindent elmond az eddigi mérlege az Aalesund élén: 0-0-5. Egyébként a választás azért esett rá, mivel a bergeni ténykedése előtt ő irányította a Hødd együttesét Ulsteinvikben, ami közel van jelenlegi állomásához. A góllövéssel - Fridjónsson távozása előtt - nem volt baj Ålesundben, azonban a kapott gól mennyiség irtózatosan sok (57). Meccsenként majdnem hármas átlag és sok jóra nem számíthatnak a Stabæk ellen sem. Miután Castro maradt a vendégeknél, így elképzelhető, hogy kettő gól kelleni fog majd a hazai győzelemhez, így pedig ezt a két tényt egy jó szorzón lehet is kombinálni (2.05).  

Borítókép: Ålesund városa. Fotó: gavrilo14

Esély a hosszabbításban

Minden rögbi liga és rögbi unió mérkőzésen, ahol hosszabbítanak.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Stabæk - Aalesund Tipp

  Stabæk nyer és legalább 2 gólt lő
  2.05 Bet365Hozzászólások 9

csabax

csabax

 • 2020 okt 14. 21:55

Szerintem az Aalesunds FK már régen elengedte ezt a szezont.

sunik29

sunik29

 • 2020 okt 15. 08:06

Koszi a tippet , van benne értek .

grof19

grof19

 • 2020 okt 15. 11:37

Nagy érték van ebben a tippben és szerintem később esni is fog az odds.

curpy82

curpy82

 • 2020 okt 15. 12:13

Nem néztem még oddsot, de nálam mindkettő lő és hazai. Kicsit nagyobb lehet az odds, de elenyészően.

gavrilo14

gavrilo14

 • 2020 okt 15. 13:04

Curpy, én néztem azt is mint opció. @3,2 jelenleg az a kimenetel. De azt nem tudom, hogy Fridjónsson távozásával ki lőne gólt vendég oldalon. Mégnézem LAN mit talál ki a támadásokra.

csatarid

csatarid

 • 2020 okt 15. 14:11

Köszi az infót, megerősítettél a tippemben, hazai 1,70ért.

Hentesáru

Hentesáru

 • 2020 okt 15. 22:18

az odds már csökken ezért ez elég korai már erre a meccsre szerintem sima lesz

Powell

Powell

 • 2020 okt 17. 12:15

Tetszik a tipp,mert ha nyernek akkor a 2 gólt megrúgják.

Hentesáru

Hentesáru

 • 2020 okt 18. 18:48

Nagyon erőteljesen megy előre a hazai csapat már az első félidőben vezetnek


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo

ROI 20.33 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Esély a hosszabbításban

 • Minden rögbi liga és rögbi unió mérkőzésen, ahol hosszabbítanak.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek