Tavaly rendezték meg először Val di Soléban a cyclocross világkupa versenyt, amely már akkor is különlegesnek számított. Idén pár klasszis kihagyja a hétvégét, de így sem maradunk sztárok nélkül!

Más stílust igényel az olasz pálya Van der Poeltól

A cyclocross egy olyan szakága a kerékpározásnak, ahol télen általában sárban és hidegben versenyeznek, de akadnak kivételek időjárási szempontból. A két központi helyszínen, Belgiumban és Hollandiában nem szokott tartósan hó megmaradni, viszont a szervezők úgy vélték, hogy ez a sportág is megérdemli a téli olimpiai versenyt. Nem is lehetett volna jobb helyszínt találni ennél, mint a síparadicsomáról ismert Val di Solét, ahol tavaly megrendezték az első "jeges" viadalt. A versenyzők többsége már napokkal előtte Olaszországban utazott, hogy gyakoroljon az új körülmények között. 

Idén sincs ez másképp, szervezők a szombat délutáni versenyre 1 fokot várnak, hó szinte biztosan megmarad, alatta kicsi jég is várható, ami kiszámíthatatlanná teszii a versenyt. A tavalyi győztes Wout van Aert a férfiaknál kihagyja a világkupa futamot, ott lesz viszont Mathieu van der Poel, akit rögtön a legnagyobb favoritnak tekintenek. Az biztos, hogy Van Aert mellett a holland klasszis van a legjobb formában, hiába a szezon korábbi részében Laurens Sweeck dominanciája, mióta megérkezett a mezőnybe a nagy trió (Van Aert, Van der Poel és Pidcock), azóta képtelen versenyeket nyerni. 

Abban érték, hogy Mathieu van der Poel nyer 1.14-ért, egyáltalán nincsen, hiszen a jég és a hó sok dolgot megváltoztathat (igaz, hogy 2019-ből egy monti versenyről már ismeri Val di Solét Van der Poel). Sweecktől szintén nem érdemes dobogót várni 1.40-ért, viszont, ha szeretnénk egy nagyobb szorzót, akkor Eli Iserbyt top3 nem elérhetetlen kategória. Tavaly egész szezonban jól versenyzett, idén is jó eredményeket produkált, igaz, hogy az elmúlt hetekben két gyengébb verseny is becsúszott, de tavalyról van tapasztalata, hogyan kell ilyen körülmények között versenyezni (4. helyen végzett Van Aert és Pidcock mögött). 

A nőknél indul a címvédő és egyben legnagyobb favorit, Fem van Empel. A 20 éves holland lány kiváló formában van, legutóbbi két versenyét megnyerte, idén Eb-címet és mellé hat világkupa futamgyőzelmet szerzett. Van érték abban, hogy megint nyerni fog, legnagyobb ellenfele a tavalyi u23-as világbajnok, Puck Pieterse, aki idén több világkupa futamot is nyert. Vas Kata Blanka is a mezőnyben, akinek újdonság lehet a Val di Sole-i pálya, de mi most fogadás szempontjából nem rá, hanem a rutinos Eva Lechnerre koncentrálnánk. Vele ugyanis lehet igazán nagy szorzót fogni, de ehhez bátornak kell lenni. 

Eva Lechner egy 37 éves versenyző, aki már túljutott pályafutása csúcsán, viszont lokálpatriótaként a hazai versenyeken rendre odateszi magát. Tavaly Val di Soléban 4. helyen végzett úgy, hogy előtte világkupa futamon 2018-ban végzett top5-ben! A jó eredménye annak köszönhető (23 másodperccel maradt el a győztestől), hogy Bolzanóban született, nem messze Val di Solétól, neki gyakorlatilag ez az otthona, közösségi médiában már novemberben arról posztolt, hogy készül a versenyre, menjenek majd őt minél többen támogatni. Normális körülmények között, rendkívül messze van már az elittől Lechner, viszont itt van némi esély a dobogójára, erre 51.00-es szorzót kapunk. 

  • Kerékpár Tippek

    Val di Sole (nők): Fem van Empel nyer
  • Val di Sole (nők): Eva Lechner dobogón végez

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Vas Kata Blanka az országos cyclo-cross bajnokságon, Városliget, 2022.01.09. Fotó: gavrilo14