Baku ad otthont a következő nagydíjnak, ami egy igazán érdekes helyszíne a naptárnak. A második leghosszabb vonalvezetésű pálya, a második leghosszabb célegyenessel. Tavaly egy nem túl izgalmas futamot láthattunk Azerbajdzsánban, reméljük idén máshogy lesz.

Szabadedzéseken történt

Az edzéseken sok mindent szimulálhatnak a csapatok, versenykörülményeket, időmérőt, csak ők tudják pontosan mire használják ezeket az etapokat. Ezért nem túl épületes ötlet messzemenő következtetéseket levonni ezekből, de érdekes volt látni, hogy a Red Bull dominál. Különösen Verstappenre volt ez igaz, aki elég komoly tempót diktált és mindkét edzést megnyerte. Nagyon biztatóan muzsikáltak a Force Indiák is, miközben a két élmenő csapat mintha küszködött volna. Vettelnek nem sikerült normális kört összerakni, amit saját maga is elmondott. "Érdekes nap volt, sokat hibáztam. Különböző beállításokat is kipróbáltam, de sajnos nem tudtam hibátlan kört összerakni az időmérős szimuláció során" - nyilatkozta a német pilóta. Verstappenhez hasonlítva, a formaidőzítésben sokkal jobb Vettel. Többször is hozott már ilyen pénteket, hogy aztán szombaton egy hibátlan kört rakjon össze.

Max Verstappen Red Bull 003

Max Verstappen. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com

Közbeszólhat a Red Bull

Az eddigi eredmények alapján a két Mercedest sem lehet hova tenni, de láthatóan ők is küzdenek a gumikezeléssel. Hamilton legalábbis ebben látja a lemaradásuk okát, és szerinte a két Red Bull beleszólhat a futamgyőzelembe vasárnap. Ha valaki hisz a Red Bull futamgyőzelmében, tehát hogy Verstappen, vagy Ricciardo fog nyerni, akkor 5.00-ös szorzón fogadhat erre, míg a Ferrari és Mercedes esetében ez kettes oddsot érhet. De persze előtte még lesz egy időmérő, de annak az eredménye valószínűleg nagyban befolyásolja majd ezeket a szorzókat, elég csak a tavalyi futamra gondolni. Rosberg az első helyről, különösebb történés nélkül meg is nyerte a nagydíjat.

Kinek ment kevésbé?

Azért szeretem az edzéseket nézni, mert aki nagyon szenvedősen kezdi a hétvégét, annak könnyen elszállhat az egész versenye. A Toro Rossók küzdöttek a leglátványosabban az elemekkel, miközben a Sauber annyira hullagyenge most, hogy az utolsó két helyre más nem pályázhat. Nem fekszik a Haasnak sem a pálya, mely csapaton belül különösen Grosjean szenvedett. "Egyszerűen nem fog a fék" - mondta többször is, ami persze túlzóan hangzik, de már több hónapja ez a gondja, és rendre azt a választ kapja a mérnököktől, hogy nem tudják mi a gond. Hasonló cipőben jár Alonso is, aki alatt újfent megállt a McLaren. Ha a kiesőkre akarunk fogadni, ezen csapatok lehetnek a potenciális célterületeink.

Daniil Kvyat Toro Rosso 006

Daniil Kvyat. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com

Időmérő fogadások

Nem vagyunk könnyű helyzetben, ha az időmérőre akarunk fogadni. Jelenleg úgy tűnik, hogy a csapatok és pilóták is csak a sötétben tapogatóznak. Előzetesen úgy tűnt, hogy ez a Mercedes hétvégéje lehet, és amikor tényleg így van, akkor már az edzéseket is uralják az autóik. Viszont annyi hiba, sárga zászló és nehezítő körülmény volt, hogy árnyalt a kép. Hamilton és Vettel is 2.75-ért játszható a pole pozíció kapcsán, őket pedig Bottas és Verstappen követi 5.50-ért. Én utóbbi kettőben látok értéket, de például a hollandnál vannak koncentrációs hibák téthelyzetben. Mivel még senkinek nem állt össze sem technikailag, sem fejben igazán a pálya, ezért én hajlamos vagyok azt tippelni, hogy nem tizedek fognak dönteni az első rajthely sorsáról. Az időmérőn szerzett előnyök között ezért szimpatizálok a 0.2 felett opcióval 2.20-ért.

Tippelj az Azeri Nagydíjra, és nyerj Unibet-bónuszt! Játék ITT!

Borítókép: Max Verstappen. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org