Bajban a Rosenborg, a bajnok otthonában kell talpra állniuk

Gavrilo
1 tipp
2020 nov 26. 18:47
Szólj hozzá!

Foci Eliteserien Bodø/Glimt Rosenborg BK

A legfontosabb kérdésre választ kaptunk: a kurta-furcsa 2020-as év bajnoka a Bodø/Glimt lett, amely 114 éves történetének első bajnoki címét ünnepelheti! Ezzel már beírta magát a norvég foci történetébe, azonban még pár rekordot megdönthet a Sárga horda: az Eliteserienben (korábban Tippeligaen) elért legmagasabb pontszámot, illetve a legtöbb rúgott gólt is. A következő fordulóban a Rosenborg érkezik hozzájuk, akik talán nem is jöhetnének jobb időben!

Hiányzókkal is esélyesek

Az utóbbi hetekben, hónapokban igen sokat beszéltem, írtam nektek a Bodø/Glimt fantasztikus szezonjáról és játékáról, így most csak a jelenlegi helyzetet vázolnám fel. Először is, a csapat a szezon végeztével valószínűleg szét fog hullani, azonban nagyon látszik a srácokon, hogy olyan rekordokat akarnak felállítani a bajnokságban, amelyek nagyon sokáig állhatnak és egyfajta legendás Bodøként fog ez a csapat a könyvekben megjelenni. Ehhez mindképpen kellenek még a pontok és a gólok is. Emiatt nem várok nagyobb visszaesést náluk, mivel a motiváció továbbra is meg van a csapatban és ez tovább sodorhatja őket a megkezdett úton. A fent vázolt rekordok megdöntése teljesen reális forgatókönyv, míg Kasper Junker két találattal áll Pellegrino mögött a góllövőlistán.

A Zinckernagel-saga. A transzfer időszakokban mindig bedobnak egy-egy nevet, akiknek a sorsát nap, mint nap követhetjük az újságokban. Ez a név a skandináv fociban  most Zinckernagel. Szabadon igazolható lesz januártól és a termelt 30 kanadai pont (15+15) 23 meccs alatt brutálisan jó. Mivel ingyen megszerezhető, így sok csapatnevet bedobnak. A múlt héten volt szó a Rosenborgról (ezt az RBK is megerősítette), a Heerenveenről és a Düsseldorfról is, míg a játékos a Basaksehirnek már megköszöntötte az ajánlatot. Ez teljesen személyes vélemény, viszont nem lepődnék meg ha a Fradinál nem lenne képben a korábbi sikeres norvég transzferek után (Tokmac, Boli).

A keretet átnézve viszont problémákról is be kell számolni. A múlt heti cikkben már írtam arról, hogy a középpálya motorja, Patrick Berg és a védelem tengelyéből Lode is otthon tengeti most két hétig a napjait. Legkorábban a következő fordulóban térhetnek vissza. Utóbbi pótolható lenne, ha éppen a helyettese, Moe nem lenne sérült. Ez a helyzet állt már fent az előző fordulóban is, és akkor a 21 éves Amundsen került be a tengelybe. Előtte a szezon egyik meccsén sem kezdett és azért sokat kell még fejlődnie, hogy elérje akár a Moe-Lode szintet. Berg esetében más a helyzet, mivel ő tulajdonképpen jelenleg pótolhatatlan a keretben. Viszont ide visszatérhet sérülésből Sondre Fet, míg eltiltásból Vetlesen, így a középpálya tengelye Saltnessel rendben lesz. Elől pedig továbbra is rohamozhat a Solbakken - Junker - Zinckernagel trió, adott esetben Boniface-szel kiegészülve.

Mi folyik Trondheimban?

Åge Hareide hivatalosan szeptember elsején vette át a csapatot és gyorsan fazont is kapott a fekete-fehér egyesület. Veretlenül megvívott meccsek sora és egyenesen a második helyig jutottak. Ezután teljesen váratlanul kikaptak Stavangerben 3-0-ra, majd egy hétre rá a Brann is ilyen arányban vezetett a Lerkendalban, majd végül egy gólt meg is tartottak az előnyből. Utóbbi meccset láttam és egyelőre nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt velük a két hét válogatott szünetben. Fontos hiányzók náluk is vannak: a kapuból Hansen, míg a középpályáról Henriksen otthon csücsül két hétig, Konradsen pedig sérült. De ez a Rosenborg, az egyik legmélyebb kerettel rendelkező csapat. Az említett hiányzókkal is jobban kellett volna szerepelniük, pláne a kiesés ellen küzdő Brann ellen hazai pályán. A két vereség miatt visszaestek a 4. helyre, amely egyben az utolsó nemzetközi kupás hely. Kötelező a pontok gyűjtögetése, ha nem akarnak lecsúszni a jövőre induló új Konferencia Ligáról!

Nem kell azonban aggódnunk, mivel a fenti helyzetből profitálhatunk, még pedig a gólok terén. Az over már elkezdett esni, azonban még értéken felül vagyunk. A támadósor mindkét oldalon jó formában van és Bodøben amúgy is potyognak a gólok. Az északi városban 4,5 gólos átlag jött az első 12 hazai meccsen és nem most várom ennek az esését. A két csapat a Lerkendalban (2-3) rendezett meccsén is szórta a gólokat, így kiváló lehetőségünk van arra, hogy most is rezegjenek a hálók!

Borítókép: Rosenborg fociklub címere (Fotó: Antony McAulay / Shutterstock.com)

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bodø/Glimt - Rosenborg Tipp

    3.0 gól felett
    1.77 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Gavrilo


Sziasztok! Főleg norvég és magyar foci témakörben szeretek fogadásokat kötni hétvégére, míg hétközben női teniszre. Emellett megszállott Excel-fan vagyok, ami igen hasznos tud lenni az élet számos területén. A sportfogadás inkább csak kiegészítő tevékenység számomra a meccsnézés mellett.

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

  • Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Skandináv foci 2020

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:43
SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 19. 21:27
Történelmi siker előtt áll a KBK

Egy győzelemmel esélyt teremtenek maguknak a nemzetközi kupára. Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 dec 17. 19:46

Kapcsolódó cikkek