Arról, hogy az Egyesült Államok férfi kosárlabda válogatottjánál gondok vannak, már írtunk korábban. Most az első meccsükkel foglalkozunk részletesebben. 

Gyenge kezdés, erős visszaesés?

Az Egyesült Államok csapata elveszítette első két felkészülési mérkőzését, amire nem volt még példa. Felerősödtek a kritikus hangok, miszerint ez a csapat közel sem olyan erős, mint az elmúlt olimpiákon résztvevő Team USA. Egyéb problémák is nehezítették Popovich mester és keretének felkészülését: voltak játékosok, akik visszamondták a részvételt, voltak, akik megsérültek vagy megfertőződtek. Az utolsó pillanatban csatlakozott a csapathoz három kerettag, szóval nem volt egyszerű az elmúlt hónapja a csapatnak. 

A csoportjukban rögtön a legerősebb ellenféllel kezdenek. Franciaország éremért érkezett a tornára, két éve a világbajnokságon éppen ők ejtették ki a Team USA-t a negyeddöntőben, kisebb meglepetést okozva. A jelenlegi francia keret nagyon hasonló az akkori csapathoz, meghatározó játékosok ugyanúgy a csapat részei, mint az akkor ezüstérmet szerző válogatott esetében. 

A visszavágási vágy ott van az amerikaiak részéről, de ez elég a sikerhez? A franciák győzelmére kínált szorzó 9.00-10.00 között mozgott a torna előtt 10-12 nappal, majd beesett 6.00-7.00 környékére. Véleményem szerint a mérkőzés kezdetére simán eshet még 4.00 környékére is. A franciák valószínűleg small-ball szerkezettel próbálkoznak, Rudy Gobert személyében az NBA legjobb centere van náluk, akivel stabil a védekezés a palánk alatt, míg az alacsony játékosok a sebességet adhatják a csapatnak. 

Periméteren Batum és Ntilikina nehezítheti védekezés szempontjából az amerikai sztárok dolgát, míg pontszerzés terén Nando de Colo és Evan Fournier remekelhet. A francia csapat nem olyan mély, mint az amerikai, de jól szervezett védekezéssel meglepetést okozhatnak. A Team USA legnagyobb problémája, hogy rendszerszintű problémáik vannak, amit igyekeznek a sztárok egyéni megmozdulásaival elfedni. Ha ebből a helyzetben sikerül kihoznia a maximumot a franciáknak, szoros meccset játszhatnak velük. 

Borítókép: Franciaország Egyesült Államok főoldali kép

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Franciaország v Egyesült Államok Tipp

    Franciaország +11,5 ponttal
    2.05 Unibet