A baszkok ékköve bajban van, ha így folytatják, akkor zsinórban második szezon lesz az, ahol lecsúsztak a rájátszásról. Mi történt a három éve még stabil rájátszásban szereplő csapattal?

2021 nov 5. 20:30 Közvetítés: Unibet

Maródiak és a rossz csapatépítés

Kezdeném azzal, hogy én a Baskoniával hadilábon állok. Egy olyan csapat, amelyet kicsit jobban ismerhetünk - egyrészt régebbről Hanga Ádám miatt, másrészt a spanyol liga szem előtt van -, de mégis nehéz rajtuk kiigazodni. Ez idén sincsen másképp, ráadásul tovább árnyalja a képet, hogy sok játékosuk sérüléssel bajlódott, formájuk nagyon ingadozó. Egyik pillanatban 3-4 meccses győzelmi szériát szállítanak, majd következik 3-4 vereség. 

Most az utóbbi periódusban vannak, néhányan már felépültek a sérüléseikből, de például Alec Peters továbbra sem bevethető. Menjünk kicsit mélyebbre a baszkok problémáiban. Sok labdát adnak el a meccseken, rendkívül pontatlanul passzolnak, gyakorlatilag minden egyes gólpasszra jut egy labdaeladás. A triplákat a leggyengébb százalékban értékesítik a mezőnyben, ráadásul kevés alkalommal is próbálkoznak. 

Gyakorlatilag a periméterjátékuk halott, de van azért pozitívum is: sok lepattanót szednek és blokkot osztanak ki, uralják a festéket. Nem tudom, hogy ez mire elég manapság, de lehetne egy jó alap, ha hatékonyabban dobnának. A védekezésben viszont ezek a mutatók semmit sem érnek, ugyanis még így is sok pontot kapnak. Egyfelől ez annak is betudható, hogy az eladott labdák aránya magas, másfelől a defenzív játék intenzítása nem eléggé magas. 

Az ellenfelük most a Maccabi lesz, akik engem megleptek. Nem hittem, hogy egy közepesen nehéz sorsolás után, majd 5-2-vel fognak állni. Azért is meglepő, mert a Barcelonát is rendkívül simán verték. Az izraeliek otthon rendkívül erősek, Wilbekin és Derrick Williams kiváló, Nunnally pedig a padról érkezve ad nagy lökést a csapatnak. Azt gondolom, hogy nem lenne meglepetés, ha Baszkföldön is nyerne a Maccabi, de óvatosan ezzel, mert a Baskonia bármikor képes egy meglepetésre. 

  • TD Systems Baskonia - Maccabi Tel Aviv tipp

    Maccabi győzelem
    Unibet
    1.88

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Baskonia játékosa (Fotó: Karolis Kavolelis / Shutterstock.com)