2-1-es sikert aratott otthon a Ferencváros a Ludogorets-cel szemben, ezért bizakodó lehet a hazai publikum. Azonban a bolgárok se törtek le nagyon egyelőre, tudják, hogy Razgradban megfordulhat a továbbjutó kiléte.

Azt kaptuk, amit vártunk

Stoycho Stoev mester a felvezető sajtótájékoztatón próbált ködösíteni, hogy a csapata egy döntetlennel vagy apró vereséggel is elégedett lenne. Azonban láthattuk, hogy a pályán egyáltalán nem ezt mutatták, illetve bennük volt a veszély, hogy másodszor is egyenlítenek. Sokkal jobban építkeztek mint a Fradi, illetve a letámadásuk is jól működött. Pontosan tudták, hogy a budapesti csapat mire fog apellálni és ebből látszik, hogy igencsak össze kell magát szedni a Fradinak szerdán, ha továbbjutást akarnak ünnepelni.

Tokmac Nguen és Jordan Ikoko párharca újra a középpontba kerülhet.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az új igazolásokon (Ikoko, Tchibota, Biton) láthattuk, hogy erősítésnek számítanak, azonban még idő kell hozzá, hogy beépüljenek a csapatba. Ezzel a Fradi is így volt, ahol Ihnatenko, Skvarka, Zubkov és - a kölcsönből visszatérő - Priskin is egyből a kezdőben találta magát. Négy játékos, akik csak a jelenlegi felkészülési szezonban kezdtek ismerkedni a taktikával és láthattuk, hogy ez okozott problémát. Elsősorban Ihnatenko és Skvarka volt bizonytalan a támadásépítkezéseknél, míg Priskin nem tudott hozzátenni sokat a játékhoz. Utóbb helyére valószínűleg jöhet már Lanzafame a visszavágón, míg Ihnatenkót akár Sigér is pótolhatja. Róluk érdemes beszélni, mivel ők ketten vesztettek labdát a 16-osunk előterében és az egyik ilyen Ihnatenko eladásból született a bolgár egyenlítés is. Múlt héten is említettem már, hogy a Fradinak a Mouscron elleni felkészülési meccsen se ment a játék, amikor az ellenfél letámadást alkalmazott és ez szerdán hatványozottan kijött megint. Meghökkentő lenne, ha a bolgárok nem alkalmaznák újra ezt a taktikai elemet, így Rebrovnak ki kell valamit találnia ez ellen. Viszont az kicsit megnyugvással töltheti el az ukrán mestert, hogy ezen a játékelemen kívül, rendben volt az együttese.

Európai labdarúgás bónusz


Akár 70% bónusz válogatott ligákra tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Érdekes megnézni a Ludogorets (1.75) fényes, azonban nem annyira régi történelmének korábbi selejtezőit is, hogy milyen eredményeket tudtak felmutatni hazai pályán. Ez azért lehet érdekes, mert láthatjuk, hogy a Fradi se felfelé, se lefelé nem lóg (már) ki a BL selejtező mezőnyéből a bajnokcsapatokat tekintve. 2012-ben szerepeltek először a legrangosabb kupasorozat kvalifikációjában és azóta otthoni környezetben kilenc győzelem mellett, négy döntetlent és két vereséget tudnak felmutatni. Tekintve, hogy a legtöbb győzelem most is őket segítené, így nem fest már annyira jól a Fradi helyzete.

Rebrov döntött

A múlt heti felvezetőben is említettem már, hogy az ukrán mester döntés kényszerben van, hogy melyik utat választja: stabil védekezés és ebből kontrák (lásd Vidi Nikolić és Sousa irányításával) vagy a domináns szerepet akarják felvenni. Utóbbi mellett döntött Rebrov, ami eddig magyar csapatoknak nem hozott túl sok babért ebben az évtizedben a nemzetközi kupában. Ettől függetlenül van benne fantázia és innentől számíthatunk erre a mentalitásra a sportfogadás terén is.

Dibusz Dénes védéseire ezúttal is szükség lesz
(Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

További pozitív előjel lehet viszont, hogy a tavasszal egyre jobb formába lendülő Isael bekerülhet a csapatba, miután letöltötte az eltiltását (Signevich viszont majd csak a következő körben csatlakozhat). Ő eddig jobbszélső pozícióban játszott a Fradiban, viszont furcsa lenne, hogyha onnan kikerülne a gólt szerző Zubkov, aki az új játékosok közül talán a legjobb teljesítményt nyújtotta, illetve a sebességére a visszavágón is szükség lesz. A bal szélen Tokmac 1+1-gyel zárt, tehát az ő szerepkörét se érdemes módosítani, míg Skvarka helyére főleg Lanzafame vagy Rui Pedrót lehetne elképzelni. Itt talán meglepheti Rebrov Stoev mestert és valami olyan keveréket hozhat létre, amely mind a területek lezárásában, mind a gólszerzésben működhet. Mert abban biztosak lehetünk, hogy gól fog kelleni ahhoz, hogy a Fradi jusson tovább.

Tavaly a Vidi 0-0-át harcolt ki Razgradban, ami most is elegendő lenne a magyar csapat továbbjutásához, azonban ezt az eredményt nem tudom elképzelni a szerdai visszavágón. Sajnos ez az egyetlen olyan eredmény, amivel rúgott gól nélkül lehet továbbjutni, így pedig egyértelmű, hogy a gólokra kell rámennünk! A 2,5 over a múlt hetihez hasonlóan jöhet, illetve magas oddson is érhető el (1.95). Egyik csapat sem fog kivárásra játszani, illetve a Fradi is tudja, hogy gólt kell lőniük a továbbjutáshoz. Ha már a továbbjutásról beszélünk: fordultak az oddsok ilyen téren, így már a bolgárok (2.00) számítanak kevésbé esélyesnek a magyar bajnokkal szemben (1.75). Szerintem a kettő közül továbbra is a razgradiaknak van egyébként nagyobb esélyük a következő körbe jutáshoz, az első meccs képe és a csapatok múltja alapján.

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-07-15, 18:35

Borítókép: Ferencvárosi szurkolók óriási transzparense (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Ludogorets - FTC; over 2,5
    1.95 Bet365