Bajnokok Ligája: Ettől több kell!

Nagy Bence
2019 ápr 14. 23:12
Szólj hozzá!

Foci Bajnokok Ligája Ajax Amsterdam Juventus FC

Ahogyan várható volt, Juventus feláldozta a bajnoki ünneplést a Bajnokok Ligája miatt, lehet így jártak jól, mert az Ajaxnál lehet egy komoly hiányzó, ami akár a párharc végkimenetelét is befolyásolhatja. 

Juventus - Ajax

Kezdjük az aktuális hírekkel. A Juventus a SPAL ellen veszített, ezzel egy héttel még eltolták a bajnoki cím bebiztosítását, de legalább lehozták sérülések nélkül a hétvégi bajnokit és a kulcsjátékosok pihenhettek. Az Ajax ellenben nagy csatában a holland bajnoki címért, Erik ten Hag emiatt alig pihentetett, aminek meg is lett az eredménye, mert Frenkie de Jong-ot kisebb sérülés miatt le kellett cserélni. 

Elvileg a combja nincsen rendben, óvatosság kedvéért cserélték le. Az ügynöke szerint így volt biztosabb, egyelőre azonban hírzárlat van de Jong állapotáról a klubnál. Nélküle az Ajax középpályája jóval gyengébb, ő képes bárkit levenni a pályáról és egyben irányítani a csapatát, óriási veszteség lenne, ha Torinóban nem játszhatna. 

Dusan Tadic (Fotó: Federico Guerra Moran / Shutterstock.com)

Az is napvilágot látott, miszerint az Ajax így próbálja megzavarni az olasz klubot, mindenesetre most a holland középpályással van tele a sajtó. Az olaszoknál is lehet egy fontos kérdés, ez pedig Moise Kean helyzete. Az ifjú olasz támadó folyamatosan lövi a gólokat, csapata legjobbja, de Allegri egyelőre a BL-ben jegeli őt, pedig lehetséges, hogy szükség lenne rá az Ajax ellenében is. Miért is?

A Juventus támadások szempontjából impotens volt, hiába a Ronaldo által szerzett találat. Az odavágón az olaszok papíron egy 4-3-3-ban kezdtek, de ez védekezésben 4-4-2-re módosult, ahol Bernardeschi lépett vissza  középpályára, míg Bentancur gyakorlatilag emberfogást alkalmazott a már említett Frenkie de Jong-on, ezzel limitálva a hollandok támadásépítési szándékait. A holland középpályás viszont kiválóan állta a sarat, vezére volt a csapatának.

Miért nem sikerült a győzelem az amszterdamiaknak? Hiába a támadószellemű játék, ha elől egy hamis kilencessel dolgoznak, aminek köszönhetően elvétve jutnak csak a tizenhatoson belülre. A Juventus hátvédsora kiválóan védekezik a büntetőterület környékén, lezárják a területet, ezt próbálta megkerülni Erik ten Hag azzal, hogy távoli lövésekre sarkallta játékosait. 

Giorgio Chiellini (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Ziyech és Tadic is jó ebben, de miért nem cserélte be Huntelaart a holland edző? Vele változott volna a támadószekció, több variációs lehetőség, jöhettek volna a szélről beívelt labdák, de mégsem élt a lehetőséggel Erik ten Hag. A visszavágón viszont komoly bajban lehet, ha nem lesz de Jong, mivel a Juventus presszingek esetén ő hozta ki a labdát és dobta támadásba az övéit. 

Másik fontos láncszem a balhátvéd, Nicolás Tagliafico. Ő eltiltott, Sinkgraven pótolhatja, de közel sem olyan képzett játékos, mint az argentin. Ő volt a másik kulcs az olasz presszingek esetén, hiszen de Jong egyből hozzá passzolt, amint sprintelt fel a baloldalon az argentin hátvéd. Gyorsaságát és technikai képzettségét jól használta ki, ez nagyon fog hiányozni a hollandoknak. 

Az odavágón bizonyította az Ajax, hogy ebben a párharcban ők akarnak inkább focizni, de ez is kevés lehet a továbbjutáshoz. Az olaszok nagyon rutinosak, hiába Rugani újbóli kezdetése középen Chiellini sérülése miatt, még így is stabilak lehetnek hátul a hazaiak. A kreativitást a vendégeknek kell vinnie a mérkőzésbe, de ha nem lesz Frenkie de Jong, akkor bizony alaposan lecsökkenhetnek az esélyeik. 

A hazai győzelem 1.70-ért felejtős lehet, azért ebben akkora érték nincsen. Miből profitáljunk? A vendégek szögleteiből, mivel a távoli lövések megpattanhatnak, ezért leeshet a 4,5-es határ, egy felett opcióra (2.25). Másik csábító ajánlat a büntetőrúgás. Clément Turpin lesz a bíró, aki eddig a BL-ben az egyenes kieséses szakaszban négy mérkőzést vezetett és három találkozón bizony fújt büntetőt. Nem szívbajos, itt is benne van, hogy kap egy kis segítséget valamelyik csapat. 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Lesz büntetőrúgás
    3.80 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 24.31 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 jún 2. 11:46
BL-döntős mémek: Érem a meccs legjobbjának

Kinsey uralta a finálét, érmet adtak neki a paintművészek. Tovább

Milan hozzászólt
2019 jún 2. 08:41
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):
https://youtu.be/Geyr-smfK9U?t=834

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):
https://www.youtube.com/watch?v=
butyi hozzászólt
2019 jún 2. 08:18
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):
https://youtu.be/Geyr-smfK9U?t=834

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):
https://www.youtube.com/watch?v=_8F0ysO427Q

[quote author=SPF Előzetes link=topic=15504.msg749884#ms

Kapcsolódó cikkek