Bajnokok Ligája: Ettől több kell!

Bence
1 tipp
2019 ápr 14. 23:12
Szólj hozzá!

Foci Bajnokok Ligája Juventus Ajax Amsterdam

Ahogyan várható volt, Juventus feláldozta a bajnoki ünneplést a Bajnokok Ligája miatt, lehet így jártak jól, mert az Ajaxnál lehet egy komoly hiányzó, ami akár a párharc végkimenetelét is befolyásolhatja. 

Juventus - Ajax

Kezdjük az aktuális hírekkel. A Juventus a SPAL ellen veszített, ezzel egy héttel még eltolták a bajnoki cím bebiztosítását, de legalább lehozták sérülések nélkül a hétvégi bajnokit és a kulcsjátékosok pihenhettek. Az Ajax ellenben nagy csatában a holland bajnoki címért, Erik ten Hag emiatt alig pihentetett, aminek meg is lett az eredménye, mert Frenkie de Jong-ot kisebb sérülés miatt le kellett cserélni. 

Elvileg a combja nincsen rendben, óvatosság kedvéért cserélték le. Az ügynöke szerint így volt biztosabb, egyelőre azonban hírzárlat van de Jong állapotáról a klubnál. Nélküle az Ajax középpályája jóval gyengébb, ő képes bárkit levenni a pályáról és egyben irányítani a csapatát, óriási veszteség lenne, ha Torinóban nem játszhatna. 

Dusan Tadic (Fotó: Federico Guerra Moran / Shutterstock.com)

Az is napvilágot látott, miszerint az Ajax így próbálja megzavarni az olasz klubot, mindenesetre most a holland középpályással van tele a sajtó. Az olaszoknál is lehet egy fontos kérdés, ez pedig Moise Kean helyzete. Az ifjú olasz támadó folyamatosan lövi a gólokat, csapata legjobbja, de Allegri egyelőre a BL-ben jegeli őt, pedig lehetséges, hogy szükség lenne rá az Ajax ellenében is. Miért is?

A Juventus támadások szempontjából impotens volt, hiába a Ronaldo által szerzett találat. Az odavágón az olaszok papíron egy 4-3-3-ban kezdtek, de ez védekezésben 4-4-2-re módosult, ahol Bernardeschi lépett vissza  középpályára, míg Bentancur gyakorlatilag emberfogást alkalmazott a már említett Frenkie de Jong-on, ezzel limitálva a hollandok támadásépítési szándékait. A holland középpályás viszont kiválóan állta a sarat, vezére volt a csapatának.

Miért nem sikerült a győzelem az amszterdamiaknak? Hiába a támadószellemű játék, ha elől egy hamis kilencessel dolgoznak, aminek köszönhetően elvétve jutnak csak a tizenhatoson belülre. A Juventus hátvédsora kiválóan védekezik a büntetőterület környékén, lezárják a területet, ezt próbálta megkerülni Erik ten Hag azzal, hogy távoli lövésekre sarkallta játékosait. 

Giorgio Chiellini (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Ziyech és Tadic is jó ebben, de miért nem cserélte be Huntelaart a holland edző? Vele változott volna a támadószekció, több variációs lehetőség, jöhettek volna a szélről beívelt labdák, de mégsem élt a lehetőséggel Erik ten Hag. A visszavágón viszont komoly bajban lehet, ha nem lesz de Jong, mivel a Juventus presszingek esetén ő hozta ki a labdát és dobta támadásba az övéit. 

Másik fontos láncszem a balhátvéd, Nicolás Tagliafico. Ő eltiltott, Sinkgraven pótolhatja, de közel sem olyan képzett játékos, mint az argentin. Ő volt a másik kulcs az olasz presszingek esetén, hiszen de Jong egyből hozzá passzolt, amint sprintelt fel a baloldalon az argentin hátvéd. Gyorsaságát és technikai képzettségét jól használta ki, ez nagyon fog hiányozni a hollandoknak. 

Az odavágón bizonyította az Ajax, hogy ebben a párharcban ők akarnak inkább focizni, de ez is kevés lehet a továbbjutáshoz. Az olaszok nagyon rutinosak, hiába Rugani újbóli kezdetése középen Chiellini sérülése miatt, még így is stabilak lehetnek hátul a hazaiak. A kreativitást a vendégeknek kell vinnie a mérkőzésbe, de ha nem lesz Frenkie de Jong, akkor bizony alaposan lecsökkenhetnek az esélyeik. 

A hazai győzelem 1.70-ért felejtős lehet, azért ebben akkora érték nincsen. Miből profitáljunk? A vendégek szögleteiből, mivel a távoli lövések megpattanhatnak, ezért leeshet a 4,5-es határ, egy felett opcióra (2.25). Másik csábító ajánlat a büntetőrúgás. Clément Turpin lesz a bíró, aki eddig a BL-ben az egyenes kieséses szakaszban négy mérkőzést vezetett és három találkozón bizony fújt büntetőt. Nem szívbajos, itt is benne van, hogy kap egy kis segítséget valamelyik csapat. 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Juventus - Ajax Tipp

    Lesz büntetőrúgás
    3.80 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.82 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Bingó: Nyerj extra készpénzt a minijátékokkal

  • Játssz bármilyen minijátékot péntektől hétfőig és ha tiéd a legjobb 20 súlyozott pörgetés, akkor 100 ezer Ft fődíjat vághatsz zsebre.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 jún 2. 11:46
BL-döntős mémek: Érem a meccs legjobbjának

Kinsey uralta a finálét, érmet adtak neki a paintművészek. Tovább

Milan hozzászólt
2019 jún 2. 08:41
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):
https://www.youtube.com/watch?v=
butyi hozzászólt
2019 jún 2. 08:18
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):

[quote author=SPF Előzetes link=topic=15504.msg749884#ms

Kapcsolódó cikkek