Jadon Sancho, Ansu Fati, Carles Pérez és Achraf Hakimi. Rohamos ütemben fejlődnek, már nem csak a jövőre, de a jelenre is fáj a foguk!

Borussia Dortmund - Barcelona

Két magabiztos siker, így hangoltak a csapatok az egymás elleni találkozóra. Rangadóval indul tehát az F jelű kvartett, ahol három domináns klub küzd a továbbjutásért. A Dortmund és a Barcelona mellett az Inter. Minden pontnak jelentősége lesz, mert a milánói klubnál is új edző van, aki eddig jól seper. Mind a német, mind a spanyol csapat részéről voltak megingások az elmúlt hetekben. A Dortmund az Union Berlin otthonában szenvedett kijózanító pofont, míg a Barcelona Bilbaóban. 

Utóbbi vezethetett oda, hogy Ernesto Valverde Lionel Messi és Luis Suárez sérülése miatt inkább egy 16 éves fiatalra helyezte a terheket, mintsem a rutinos játékosokra. Ansu Fati eddig állja a sarat, kiválóan mutatkozott be a katalánoknál, rendkívül gyors, gólerős és agilis játékos. Kiválóan cselez, rendre zavarba hozza a védőket. Ez hiányzott az elmúlt évek Barcájából, ez a frissesség, kell tehát az utánpótlás, amit Bartomeu elnök annyira hanyagolt az elmúlt években. 

Antoine Griezmann (Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com)

Nem mehetünk el amellett sem szó nélkül, hogy a katalánok Messi nélkül hozták az 5-2-es sikert hétégén. A Valenciát bajnoki mérkőzésen legutoljára 8 éve verték meg így hazai pályán. A saját nevelések mellet Frenkie de Jong is villogott. Nem volt rontott passza, szerzett három labdát, lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt. Egyértelmű, hogy fontos láncszeme lesz a katalánoknak idén. Vele visszatérhet a kívánt stabilitás a középpályára, amire Dortmundban óriási szükség lehet. 

A keddi mérkőzéssel kapcsolatban még rengeteg a kérdőjel, de talán már ott lehet a pályán Lionel Messi is, aki vasárnap már a csapattal edzett. Luis Suárez most már teljes értékű tagja a keretnek, rá kezdőként számíthatunk. Érdekesen alakulhat a kezdő, ugyanis a felkészülési mérkőzéseken látszott, nem igazán működik a pályán a Griezmann - Messi duó, azonban a francia világbajnok Suárezzel jó párost alkothat elől. A védelemben Jordi Alba oldalán lehetnek problémák, ugyanis a balhátvédnek fel kell lépnie a támadásokkal, mögötte üres területek nyílhatnak. 

Jadon Sancho ezt használhatja ki. A rendkívül gyors és jól cselező játékos gólpasszokkal segítheti csapatát, érdemes még kiemelni Paco Alcácert is, aki egykori klubja ellen léphet pályára. Alcácer barcelonai karrierje nem alakult fényese, viszont a BVB-nél szárnyal a spanyol támadó. Az üres területekbe való mozgása gondot okozhat a vendégek védelmének, ahogyan a második hullámban érkező Marco Reus lövései is. Biztosnak tűnhet a mindkét csapat szerez gólt opció (1.80), de mi óvatosak vagyunk.

Ernesto Valverde számára a Bajnokok Ligája más kávéház. Nem rohannak fejjel a falnak, biztonsági játékra törekednek, elkerülve a bekapott gólt. Ezért érdemes inkább egy underes fogadás irányába indulni, mivel Valverde irányítása alatt a csoportkörben mindössze egy alkalommal született háromnál több gól a mérkőzéseiken (Tottenham: 4-2). Lucien Favre irányítása alatt is olykor óvatosan a Dortmund, szóval valószínű, hogy egy tapogatozó mérkőzésre van kilátás. 

Borítókép: Jadon Sancho (Fotó: Mitch Gunn / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Borussia Dortmund - FC Barcelona Tipp

    3 gól alatt (AH)
    1.96 Unibet